Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
Kuluçka Makinasında sıkıntılar
Kendi yapmış olduğum kuluçka makinasında döllü yumurtalların Yüzde 90-95 `i yumurtayı dolduracak şekilde büyüyor ancak üçte biri kadar sağlam çıkan olup kalan yumurtaların yarısı yumurtayı kırıp ölüyor diğer yarısı kırmadan ölüyor bu konuda yardım ve önerilerinizi bekliyotrum
arkadaşım nemlemeyi iyi yapamıyorsun nemleme olmadığı için yumurta kabuğunun içindeki zar kalınlaşıyor bunuda hayvan yırtıp çıkamıyor yumurtanın bir tarafından sadece gagasının ucunu çıkartıp ölüyo birde çevirme iyi yapmıyor olabilirsin civciv yumurtaya yapışıyor olabilir
s.a necip arkadaşım normal sürecte nem için kullandıgın kutu veya bardak neyse cıkıma 3 gün kala bir bardak su fazladan ekle nemi 30 lardan 38 kadar cıkarman gerekecek bende ilk denememde aynı sorunla karşılaştım şimdi makinemde cıkımı gercekleşen keklikler ispenc ve bıldırcın yumurtası mevcut nem ayarımı cay bardagı ile sabitledim cıkıma 3 gün kala bir su bardagı ekliyorum cıkım daha rahat oluyor
birde makinenin şekli ve şamalini söylersen daha kolay olur yardım etmemiz
Makinam 38 x22 Taban 26 Yüksekliğinde Strapor kutu çevirme hastası olacağını düşünmüyorum ölümler son 2-3 günle ilgili zayiyat çoğunlukla bıldırcın yumurtalarında oluyor. Tavukta fazla olmuyor. Hem ilginiz hemde bilgileriniz için teşekkürler
necip kardeş ve diğer aynı durumdaki evcil dostları. öyle 3 gün kala su ilevesi yok efendim yumurtayı ıslamakla filan uğraşmayın.30-40 tl ye bi NEMBU aleti alın alt tarafada METAL bi SU KABI koyun nem oranınız bi de bakmışsınız %90-95 lerde necip kardeş senin sorunun nem eksikliği civcivler yumurta zarına yapışıp kalıyorlar bu alet sürekli nemli,rutubetli hava üflüyo ve nem oranı her yere eşit dağlıyo ama sakın direk yumurtaya üflemesin......
halit arkadaşım yaklaşık 6 cıkcım aldım makinemde aynı yolu deniyorum su fazlalıgıyla bende sakat veya cıkımda sorun yaşamadım en son 56 yumurtadan 31 tane döllü vardı hepsi cıkımı gercekleşti tek bir döllü yumurtada zayıyat vermedim
arkadaşım otür makinalrda biraz randuman düşük olur cevirmeyi nekadar cok yaparsan yapısma azalır nemın görevi yumurta yabugunu çürütmeye yarar senin sorunun benim anlaya bildigim kadar hayvanlar yumurtaya yapıştıgı için cıkmada sorun yaşanmakta randuman yüksek almak istersen saat te bir cevirme yaparsan verimin iyi olur kolay gelsin
halit bey şu nembu dedigin aygıt nasıl bir şey başka ismi de varmı veya resmini yollarmısın [email protected] a teşekkür ederim
ali kardeşim google` dan görsellerden nembuğ buhar makinesi olarak ararsan resmini görebilirisin. bu aleti odaları nemlendirmek için kullanıyolar. vesselam....