Hepsievcil

Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

ÇOK ACİL!!!

Arkadaşlar daha önce de bir mesaj yazmıştım ama 1 kişi okumuş.Lütfen çok acil yardım istiyorum.Buluduğum kedinin göbek ordonu düşmemiş.Gözleri açılmamış.Sadece inek sütüyle besliyorum.Su vermem de gerekir mi?Üzerinde pireler var.Pet shop çalışanı 1 aylık olmadan ilaç kullanmak tehlikeli dedi.Şampuanla yıkadım ama pirelere bir şey olamdı.Ne yapmam lazım lütfen yardım.

endişeye gerek yok .sonra bence bir veteriner hekime götürmelisin.şampuanla yıka ve bir kliniğe götür ok. kordon kendi düşer endişelenme

img

leopol

19 yıl 9 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kedi köpek şampuanıyla yıkadım ama pireşer hala üzerinde dolanıyorlar.Galiba iyi yıkayamadım.Bir süre şampuanın içerisinde mi bekletmek gerekiyor acaba kedinin vücudunu?

şampuanlar pireleri gidermez. bunun için içine ilaç eklenmiş olanlar var. sen bir vet.hek. git sana ilaçlı şampuan yada sprey verir ( ucuz bişey ) ok .geçmiş olsun

img

leopol

19 yıl 9 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

göbek kordonu kendiliğinden düşer.inek sütünün içine çok az(ondabiriri kadar)su ilave edebilirsin. pire için pire tasmalarından alabilirsin

img

sevcanf

20 yıl 1 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Bu gün bir daha banyo yaptım ve pireleri elimle ve cımbızla hayvana zarar vermeden tek tek aldım.Eminim hepsini alamamışımdır ama göbek kordonu düşüp yara kapandığında bayer''in pire tozunu kullanıcam.Ama banyo yaptıktan sonra miyavlaması bir az değişti.Soğuk almış olabilir diye düşünüyorum.Öldürücü değildir herhalde.İnşallah

kedıler zaten yıkanmayı sevmez sende aksıne nerdeyse her gun yıkamıssın sımdı bır veterıner klınıgın den frontlıne adın kedı ıcın ılac var al boynuna damlat gercı veterıner sana nasıl kullanılacagını soyler. su anda durumu nasıl bılmıyorum ama gozlerı acılmadıgına gore yapman gereken kedı sutu almak olacak hemen hemen 3 saatte bır doyurman lazım az ama sıksık

img

serkan200350

19 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

İlk yıkadığımda baktım pireler duruyo,o yüzden ikinci kez yıkadım ve pireleri tek tek elimle aldım.Ayrıca kedinin gözler artık fal taşı gibi açık.Çok sevimli bir şey oldu resimlerini ekledim.

İnek sütü kedinin gelişimini olumsuz etkileyebilir.Kedinin beslenmesi hakkında bir veterinere danış istersen.

img

bombay

19 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

veterinerlerde yavru kediler için toz veriyolar pire tasması ufak diye vermezler.. bi veterinere gitmelisin.yavru olduğu için sık yıkarsan da hasta olabilir.

img

karyatid

19 yıl 8 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ