Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Aldığım muhabbet kuşları sebepsiz ölüyor :((( lğtfen yardım edin!!!!!

Merhabalar, Annem tam bir muhabbet kuşu sever ve son 3-4 senede toplamda 4 tane muhabbet kuşu aldık ve hepsi öldü.En son anneme bayramda 4 haftalık muhabbet kuşu aldım ve süpriz yaptım ancak bugün öğrendim ki kuş ölmüş :( annemin bundan önceki kuşu 2 sene yaşamıştı ve annem o kuşla acayip bir bağ kurmuştu. Onu evde yalnız bırakmıyor, sürekli ilgileniyordu. 3-4 haftalık bir depresyondan sonra anneme yeni muhabbet kuşu aldım ancak dediğim gibi o da bugün öldü. Biraz önce forumu inceleme fırsatı buldum. Acaba sebebi kuşu satın alırken dışkısı ayaklarına yapışmış, tüyleri pislenmişti.Acaba sebep bu olabilir mi? Ancak satıcı temizledi ve bize o şekilde vermişti kuşu. Şimdi inanın ne yapacağımı bilmiyorum annemin üzülmesini de istemiyorum. Acil yorumlarınızı rica ediyorum.

img

sincet

14 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle kus alırken yanında kustan anlayan birisiyle gitmeni tavsiye ederim. aldığın kusun gaga, burun ve göz kısımlarında iltihaplanma olmamasına dikkat et. dıskısının koyu yesil ve cıvık olmamasına, ishal almamasına özen göster. kulrugunun alt kısmına dıskı bulasmmıs olması gerekir. tünekte iken tüylerini kabartan ve gözlerini kısan kuslardan uzak dur. tüyleri yer yer dökülmüs kusları da tercih etme. kusu aldıktan sonra kafes ile tasıyosan eve götürene kadar kafesinin etrafı posetle sarılmıs olsun. kus sıcak ortamdan direk hava değisikliği yasarsa eve gidene kadar hastalanabilir. yem olarak ise ak darı haricinde yem tavsiye etmem. yesillik verirken de beraberinde ekmek içi ver ki ishal olmasın. sayfalarca anlatabilirim ama senin özellikle sormak istediğin bi konu varsa onu anlatayım...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Gerçekten dediğin gibi kuşu eve getirdiğimizde zaman zaman gözlerini kısıyordu ve çok hareketsizdi. Yorumlarını mutlaka dikkate alacağım. Teşekkürler..

img

sincet

14 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ