Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
bakılması yasaklanan yabani hayvanlar
slm arkadaşlar ben bugün il çevre orman müdürlüğüne gittim yabani hayvan besliyorum dedim hobiciyim dedim benden bir aded dilekçe istediler ve hangi hayvanları bakmak istediğimi sordular bende bıldırcın,sülün,keklik dedim şuan elimde olanları sordular söyledim benden onları para ile aldığımı kanıtlayacak döküman istediler ayrıca müracattan sonra devlete ait veterinerliğe gidim ben yabani hayvan bakıyorum ve başlıcam deyip baş vuruyorsunuz devlet size bir veteriner gönderiyor ve hayvanları kontrol ediyorlar yani muayane ediyorlar sonra sağlam raporu alıyorsunuz tekrar il çevre orman müdürlüğüne gidip evrakları veriyorsunuz sonra onlar size belgenizi veriyorlar bukadar ama müdür beyin dediğine göre bu aydan sonra şüphelendikleri ve ihparları değerlendireceklerini söyledi ayrıca hayvanlara el konuluyor ve 5.000tl kadarda para cezası kesiliuyormuş bildiklerim bunlar inşallah birilerinin işine yarar herkeze iyi akşamlar
arkadaşım slm ben sinan istanbul dan bak yasalara göre özel koruma altında olmayan 51 adet sayıya kadar yabani hayvan besleme hakkına sahipsin bu yüzden bıldırcın keklik yada sülün toplam 51 olmadıktan sonra onlar sana ceza kesseler bile idare mahkemesi ile yürütmeyi durdurma kararı alabilir tüzüğe göre hareket ettiğin için cezayı iptal ettirebilirsin saygılarımla
slm sn sonugoren ilginiz için ve cevabınız için teşekkürler şöyle bir sorunum oldu beslediğim hayvanlar 5 senedir bende ama nerden aldığımı kanıtlamamlazım mış bu yüzden bıldırcın satan herhergibi bir kişiden ondan aldığıma deir bir belge istiyorlar bu belgeyi nerden ve nasıl bula bilirim aldığım yerin bıldırcın satış izni olmadığı için bir belge veremiyor tek sorun bu bakalım nasıl halledicem iyi akşamlar
sn sonugoren bu bahsettiğin yasayı bana gönderebilirmisin isterburdan gönder ([email protected]) yada burdan yayınla iyi akşamlar
Sayın sonugoren; Sinan bey bahsettiğiniz ilgili yasayı buradan yayınlarsanız eminim bir çok arkadaşın işine yarayacaktır. Şimdiden ilginiz için tşk.
slm arkadaşlar ilgili yasayı il cevre ve orman müdürlüğünden herkez yazılı olarak alabilir bende bunu Çorluda ormancıların baskın yaptığı benzinciye yardımcı olmaya gittiğimde sıkıştırmamız sonucu öğrendik benzinci olan abimizi hayvanları almak ve ceza kesmekle tehdit ediyorlardı bende bunun sayısı ve yasak olan yönetmeliği istediğimde sakıncalı özel ırk hayvanlar dışında herkez 51 adet e kadar yabani hayvan besleye bileceğini belirten bir madde ile karşılaştık b arada ben istanbul kamilobada turizm alanında imkansız denilen yerde 1000 kanatlı kümes hayvanı beslemeye uygundur görüşü aldım ve belediye ruhsat vereceğini söledi isterseniz ilcevrenin bana verdiği 1000 kanatlı kümes hayvanı besleyebilir görüş yazısını sizinle yarın paylaşabilirim isteyen benimle 0555 774 56 64 telefonumla irtibat kurabilir