Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
bilgi paylaşımı
öncelikle herkese merhaba ustalar sizlerden bir ricam olacak ben erkek sakama birtane dişi al mozaik almayı düşünüyorum almozaik kuşunun boyanmış olmasının bir mahzuru varmıdır varsa negibi bir etkisi olur bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim SAYGILAR.
sayın nikra hiçbir mahzuru yok...boya verilmiş ya da verilmemiş önemli değil... yalnız daha önce eşe atılmamış olursa çok iyi olur sakaya alışmakta zorluk göstermemesi yönünden ama bu da şart değil sağlıklı ve 2 yaşını geçmemiş olsun bu yeter saygılar
boya kuşun karaciğerinde birikim yapar boyanan kuş uzun ömürlü değildir dişinin de kız dişi olması önemli değildir kart dişide olur iş sakada biter eğer binecekse hepsine biner kız dişi seçin denmesinin sebebi çıkacak yavrularda erkek sayısının fazla olması içindir elimde istanbuldaysanız dişde yadımcı olabilirim kız dişide var (kırmızı boyanmış) 2009da var almozaik saygılar 05347997157
arkadaşım boyanın bir sakıncası yok.... öyle olsa yarışmalara katılan her sakamelezi ve kanaryalara kimse boya vermezdi yalnız eş alacağın kuş 3 yaşını geçmemeli daha önce eşe atılıp atılmaması da önemli değil yani şart değil.... ama sağlıklı olması şart benim antalya da tanıdığım çok iyi melezciler var istersen seni onlarla da görüştürebilirim senin gibi yeni başlamış kişilere köstek değil destek olmak gerekir herşey kuş satmak değil..... bu iş sadece zevke hitab eden çok keyifli bir uğraştır başarılar......
evet çok iuyi bi uğraştır bide böyle karektersiz insanlar karşına çıkmasa daha iyi olurda var işte aldırmamaya çalışıcaz sinek te küçük miğde bulandırıyo
Nikra, benim fikrim kesinlikle dişi (kız) daha önce hiç eşleşmemiş yavru kanarya alman..Yaşında kuş alma daha önce bilemezsin cunku kuşun nerde nasıl beslendiğini, baska kanarya ile eş tuttuğunu... Al mozaik yerine siyah - beyaz kanarya alman.. Anladığım kadarıyla melezlerin açık renk olmasını istiyorsun... ve şunuda belirteyim boya benim bildiğim kadarıylada zararlı..
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sizlerin sayesinde inşallah iyi bir melezci olmaya çalışacagım bilgilerini bizimgibi acemilerle paylaşmanız gerçekten çok güzel arkadaşın bitanesinde 2010 almozaikler var ikitane alacagım bugün sözünü aldım herkese tekrardan çok çok teşekkür ederim SAYGILAR arkın