Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
Hastalık
Merhabalar.Kümesteki horozlarımızdan birinin ayakları tutmamaya başladı ve ibiklerinde de siyahlık oluşmaya başladı.Bu neden kaynaklanır.Yardımcı olursanız sevinirim.
Onu bilmiyorumda mevsimsel geçiş nedeni ile nezle salgını var hayvanların hasta olmadan vitamin takviyesine başlarsanız herkezin hayvanları sağlıklı kalır
Numan kardeşim geçmiş olsun.hasta olanı hemen ayır.bir arada olmasın.gözetim altında tut bakalım.hangi cins horoz hasta.beni cepten arayabilirsin.inşallah başkası olmasın
s.a sportmen arkadaşımın size tavsiyem baytril kullanmanız her sabah 5 ml verdinizmi 3 güne kadar bşeyi kalmaz benin güzercinim ve tavukalarımın aynı sorunu vardı cok şükür atlattılar saglıklı ve bereketli olsunlar
s.a benimde cüce koşin hororzumun ayakları tuttmamaya başladı giderken kendi kendine yıklıp ters dönmeye başladı bende gentamisisn iğne vurmak istiyordum acaba baytrillmi kullansam veya bayrtili kullanana varmı cevap yazarsanız sevinirim birde yeni denizli civcicn var sonradan boynu yamuldu acaba bilen varmı selamlar
Hastalık başa bela benim civcivler de veya palazlarda nefes almada zorluk boğazını havaya doğru uzatıyor hayvanlar antibiyotik kullandım ama pek fayda etmedi.İnşallah arkadaşlar siz çözüm bulursunuz kendi hayvanlarınıza.
s.a geçmiş olsun. BAKTERAL isimli iğne alın. Tavuklara gögüs etinden 0,5 gr vurun. Neticeyi görürsünüz. Ben kullanıyorum. Saygılar.
Ha şunuda belirtiyim; veteriner kabul etmezsede önemlideğil. bazı şeyler deneme yanılma metodu ile bulunuyor.:D
civcivlede palazlarda nefes alma problemi için, tavillin veya tylan toz kullanabilirsiniz, ben faydasını gördüm.
solunum yollarında emrah beyin dediği gibi hastalık durumunda tylan50 .actimisin diye sularına konan ilaçlar iyi gelir.bytril de aynı ilaç ama etkisizdir.ayak tutulmalarına faydası yoktur.geçmiş olsun.herkese sağlıklı bol evciller dilerim