Kuş Forumları > Papağanlar
merhaba arkadaşlar
siteye yeni üye oldum ..gecen ay satıcının dediğine göre 14 aylık bir jako aldım iki kelime konuşuyor dediler ben hala duymadım..ancak gagasını sevdiriyor...parmağımı uzatınca tutuyor..bağırması yok sabahları çok güzel sesler çıkarıyor yanlız kafesine yaklaşınca hafif bir hırıltı çıkarıyor sanırım benden korkuyor beni görünce titreyip kakasını yapıyor jako eğitimi konusunda bilgim yok ..eğitim görmüş bağırmayan konuşabilen kendini sevdiren uygun fiyata jako arıyorum..
EĞER JAKON GERÇEKTEN 14 AYLIKSA YENİ BİR JAKO ARAMANA GEREK YOK. PAPAĞANININ GÖZLERİNE BAK EĞER SİYAH OLAN GÖZBEBEĞİNİN ETRAFI GRİ İSE 0-2 YAŞINDA AMA SİYAH GÖZBEBEĞİNİN ETRAFI SARIYA DÖNMÜŞSE 3 YAŞINDADA 30 YAŞINDADA OLABİLİR. HIRLAMASI ZAMANLA SANA OLAN GÜVENİ ARTTIKÇA YOKOLACAKTIR. HIRLAMAYI KESTİĞİ BİR MESAFEDEN ONUNLA YUMUŞAK VE SEVECEN BİR SES TONUYLA KONUŞ. SEVDİĞİ YİYECEKLERİ KEŞFET VE VE SABAHLARI KENDİ ELİNLE YEDİRMEYE ÇALIŞ. ELİNLE TUTMAYI DENEME SENDEN DAHA FAZLA KORKMASINA NEDEN OLURSUN. KONUŞMA OLAYINA GELİNCE İSE BU BİRAZ PAPAĞANININ YETENEĞİNE VE SENİN İLGİN VE SABRINA BAĞLI BİR OLAY. KOLAY GELSİN...
uygur34 beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim ...jakomun goz bebeğinin etrafı sarı demekki yaşını yanlış soylemısler
KEŞKE JAKONU ALMADAN ÖNCE BİRAZ ARAŞTIRSAYDIN. JAKOLARIN YAVRU OLUP OLMADIĞI 2 YAŞINA KADAR SADECE GÖZ RENGİNDEN ANLAŞILABİLİYOR 2 YAŞINDAN SONRA İSE HEMEN HEMEN 40-50 YIL YAŞAYABİLEN BU HAYVANLARIN YAŞINI ANLAMAK NEREDEYSE İMKANSIZ
arkadaşım bende de kakadu var. ama bildiğim kadarıyla 14 ay bir kuşun konuşması için zateb biraz erken bir süre.kuşa önce ıslık çalmasınıda öğret. kısa kısa melodiler çal o onları kapacaktır. ni arkadaşta gördüm onun kuşuda jako telefon kuşa yakın olduğu için kuş telefob gibi ötüyor.telefon sesinden hiç farkı yok.
jakolar hakkında www.papaganim.net sitesinden de yararlanabilirsin.uygur34 arkadaşıma aynen katılıyorum konuşma olayı öncelikle kuşun yeteneğine ardından gösterilen ilgiye bağlı.bende bundan 2-3 ay önce aldım.8-9 kelime konuşuyorken şimdi 20''nin üzerinde kelime konuşuyor.ayrıca aldığım sahibi kuşu sevemezken ben omzumda gezdiriyorum.eğer sabırlı olursan jakon zamanla istediğin şeyleri yapacaktır.saygılar.