Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Bu Kuşa Ne Yapmalıyım

Merhabalar, iki hafta önce küçük kuzenimden bir muhabbet kuşu aldım. Kuzenim küçük olduğu ve bilmediği için kuşu biraz korkutup, hırpalamış; o yüzden artık ben bakıyorum. Kuş ilk geldiğinde aşırı korkaktı durduğu yerde bile kanatları titriyor, ayakları titrediği için tüneğinden düşüyordu. Artık korkusunu yendi, salıncağında sallanıyor, dışarı çıkıyor. Yalnızca benim onun kafasını okşamama izin veriyor ancak imkanı yok omzumuza parmağımıza ve elimize konmuyor. İki haftadır elimden yem yemesini sağlıyorum yine de hiçbir şekilde elime çıkmıyor. Çok hareketli bir kuş değil, salıncağında sallanıyor sadece. Çok yemek seçiyor. Sadece beyaz darı yiyor. Ona ev yapımı mama yaptım, hazır mama aldım her gün kafesine taze yeşillik, biber tarzı şeyler asıyorum yine de yemiyor hiçbirini. Sanırım tüy döküyor yaşını ve cinsiyetini de tam anlayamadık. Çok nadir ötüyor, özellikle kafasını çok kaşıyor salıncağına sürtüyor ve o kısımlarını kaşımamı istiyor. Bit gibi bir şey göremedim ama sert sert tüy köklerini hissettim o bölgelerde. Banyoluk aldık bir hafta boyunca taktık kafesine banyo yapmadı.Ben de sprey kutusunun içine su ve biraz deniz tuzu karıştırıp yağmur gibi ıslattım. Ayrıca daha önce de iki tane dişi kuş beslemiş olmamıza rağmen bu kuş biraz tuhaf geldi. Sanki zihinsel bir engeli var gibi. Benim bildiğim dişi kuşlar hareketli, cazgır ve baskın oluyorlar. Bu kuş ise kendisini dışarıdayken bile okşamamıza izin veriyor hiç sesini çıkartmıyor. Kuşun fotoğraflarını da ekliyorum. Anlayabilirseniz cinsiyeti ve yaşı hakkında yorum yapabilirseniz sevinirim. Bir de bu kuşa erkek bir eş mi almalıyız acaba? Sanki kendini sürekli kaşıyacak bir eş istiyor gibi.  

img

beste607

10 yıl 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ