Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

KUŞUM ÇOOK HIRÇIN!:(

Merhaba arkadaşlar,4 gün önce 1 aylık bir muhabbet kuşu aldım.Eve getirdiğim gün gayet sakindi,etrafı inceliyordu.Sonraki günler tam bir canavar oldu!Sürekli ilgilenmeme,peşinde koşmama rağmen tık yok!üstüne ısırıyor sürekli!kafasına yavaşça vurmam,yüzüne üfürmem de kar etmiyor.Yanına gittiğim an oraya buraya uçuyor,uysallığın u''su yok!Aldığımız kuşçu "1 hafta içinde alıştı alıştı,alışamadı bi daha alışmaz" dedi.Bu aldığım ilk muhabbbet kuşu,bundan öncekiler kanaryaydı hep...bu kuşu kendime alıştırmam için ne yapmam gerekiyor??önerilerinizi,yardımlarınızı bekliyorum...:(

img

bastet

19 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, umutsuzluğa kapılmanıza hiç gerek yok! Ayrıca, aldığınız kuşçunun "1 hafta içinde alıştı alıştı, alışamadı bir daha alışmaz" demesi kessinlikle yanlış çok yanlış birşey !!! Çünkü kuşların karakterleri de tıpkı insanlarınki gibi farklı farklıdır. Bazısı çok çekingendir, bazısı çok çabuk alışır, bazısı çok sakindir, bazısı ise çok yaramaz vb.. Ancak muhabbet kuşları, birer hamur parçası gibidirler. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Yani sizin ona karşı olan tavırlarınız sebebiyle, çok uysal bir kuş, ya da çok yaramaz bir kuş haline de gelebilir. Sizinki biraz yaramaz ve hareketli olduğuna göre, onu biraz daha sakin hale siz getireceksiniz. Ancak hiçbir şey aceleye gelemez. Çünkü muhabbet kuşu beslemek, ciddi anlamda zaman ve sabır gerektiren bir olaydır. Zamanla herşey yoluna girecektir. Onunla sürekli sakin ve sevgi dolu bir ses tonu ile konuşmalısınız. Kızdırcaka hareketlerde asla asla bulunmamalısınız! Elinizi-parmağınızı kafesin içine sokmamalısınız. Bu onların en çok korktukları ve sevmedikleri bir davranıştır. Sürekli konuşun onunla. Hep güzel sözcükler kullanın. Ses tonunuzdan, onunla pozitif mi, yoksa negatif mi konuşuyorsunuz, hemen anlalar. ve buna göre hareket ederler. Parmağınıza yem koyun ve bu şekilde elinize ve parmağınıza gelmesine alıştırın. Sonra zamanla kendiliğinden gelecektir size. Omzunuza da parmağınıza aldıktan sonra alıştırırsınız..

img

blue1

21 yıl 2 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhabalar Bastet Senn yazdıklarını okuyunca hemen kendi kuşumu ilk aldığım günler aklıma geldi ve onun ilk haftalardaki halleri

Aynı şekilde o da ilk geldiğinde yabancılık çektiği için elime geliyodu ilk gün sonraki günler hep kaçmaya başladı.Bende onu kendi haline bıraktım,hiç zorlamadım illa parmağıma konsun diye.Sürekli müzik dinlettirdim ztn normalde hep müzik dinliyorum ben,sonra onunla konuştum hep,canım demeyi çğrettim öyle öyle alıştı.

Blue'ya katılıyorum "1 hafta içinde alıştı alıştı,alışamadı bi daha alışmaz"  die birşey yok!Benim kuşumun bana alışması 3 haftayı buldu!

Şimdi maşallah aramız çok ii,sana bir tavsiye;aynası asılıysa şu an çıkar onu,sana alışana kdr!Çünkü ben kuşumda dikkat ediyorum,aynası kafste olduğu zmnlar bana çok yaklaşmıyo,ısırıyo.Ama aynasını çıkarttığım zaman başıma konuyo,hep benim yanımda oluyo.O zaman değmeyin keyfime!

Hadi kolay gelsin,gelişmelerden haberdar et bizi.SevgilerrrBu arada Herkesin kandili mübaretk olsun!

img

elayzaa

20 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merb arkadaslar ben iki gun once bi yavru kus aldim yuvadan ayrilali yeme baslayali iki uc gun olmus ama inanilmaz yaramaz kafese rlimi soktugum an gagasiyla tum yemi disari yere bosaltiyor seri hareketlerle git der gibi oda olmadi kafesin en ustune ayaklariyla tutturup kafasini asagi ceviriyor yarasa gibi ters duruyor yani senden korkmuyorum fakat defol git der gibi 😅 ne yapacagimi sasiriyorum lutfen yardimci olun tesekkurler arkadaslar ...

img

Yagmur22

4 yıl 11 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ