Kuş Forumları > Kuş Türleri Sağlık ve Bakım
kışın kuşlaara ne oluyor
arkadaşlar ben kuş beslemeye yeni başladım kuşlar kışın ne olcak yf edin bana lütfen
hiç bir şey olmaz sen kafanı takma onlar üşürseler de kabararak ısınırlar yani sen kafana takma
kışın evin sıcak oluyorsa problem yok soğuksa kuşunun üstüne örtü örtüp ve ya ceryan da bırakmayarak ısı kaybından ölmesini engelleyebilirsin...
arkadaşlar bu gibi durumlarda kuşun kafesini örtmek yanlış bence çünkü bi arkadaşımda üşümemüsi için kuşunun kafesini örtüp kısa süreli tatile gitmişti ama maalesef döndüğünde kuşunun öldüğünü görmüş sebebide kafesin üstüne örttüğü şeye kuşun ayağı takılmış ve zavallı kuş ayağını o örtüden kurtaramayınca günlerce aç ve susuz kalmaya dayanamamış.bu basit ama önemli bir olay o yüzden dikkatli olmanızı öneririm.
kuşların kafeslerini örmek çok uzun sürmemelidir kuş üşeyebileceğinde fazla değil 30 dk kadar örtülü kalması(bir tarafının açık kalmalı) ve yavaş yavaş tüm örtünün çekilmesi gerekir ortam sıcaklığı bakımından... bazen kuşların veterinere vs ye gitmesi gerekir bu gibi durumlarda kafes renkli bir örtüyle örtülmelidir.kuşlar yalnızlık ve karanlık tan korkarla bu nedenle tatil e çıkıyorsanız kuşunuzu birinin evine götürün ona bakabilecek birinin korkmasını engeller ve belkide size küsmekten vaz geçer sevgiler...
kuş kafeslerini örterken düz deliksiz tül olmayan kalın olmayan ama ama kuşun gaga tırnak gibi yerlerinin takılı kalamayacağı bir örtü bulun mutlaka ceryan almayan bi yan kısmı açık bırkmayı unutmayın...