Hepsievcil

Kuş Forumları > Kuş Türleri Sağlık ve Bakım

Mesaj Ekle

cinsiyeti ne?

merhaba sitenizde yeniyim. yaklaşık 7 ay önce bir muhabbet kuşu aldım. yavru ve erkek olmasın istedim satıcıdan. oda verdi tabi. ama kuşumun cinsiyetinin erkek oldunğüundan emin değilim. nasıl anlayacağımıda bilmiyorum. 6 aydır konuştumaya çalışıyorum ve tek kelime bile etmedi. erkek diye adını şener koydum. ama şimdi şener diyemiyorum. nerden ve nasıl öğrenebilirim. yardımcı olurmusunuz. [email protected] msn adresim......

img

aliç

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

burun deliklerinin olduğu gagasının tam üstündeki et parçası koyu mavi veya mor ise erkek ama beyaz çok açık mavi veya kahverengi ise dişidir arkadaşım

img

uygur34

19 yıl 8 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevabın için teşekkür ederim uğur kardeş. benim sorunumda burada başlıyor. yani burnunda iki renk var. bellibeilirsiz mor renk ve daha belirgin kahverengi. anladığım kadarıyla dişi. yanılıyormuyum. bazıları yaşlandığı için diyor. ama ben aldığımda 3 aylık yavru dediler. sizce nedir.

img

aliç

ÖZEL MESAJ

Kuşun kesinlikle dişi arkadaşım. Bu arada adım Kemal. İkincisi kuşun yavru değil çünkü sadece kızışma dönemlerinde burun deliklerinin bulunduğu etli kısım kahverengileşir. Eğer parmağını uzattığında bağırmaya başlıyor ve seni gagalıyorsa artık çok geç. Yanına erkek kuşta alsan anlaşması çok zor

img

uygur34

ÖZEL MESAJ

ne yapmam gerekiyor. kızgınlık döneminin geçirmesi mi gerekiyor. ama senin dediğin gibi değil. çok iyi anlaşıyoruz. şimdiye kadar bana hiç saldırmamı.neyse en azından cinsiyetini öğrendim. ee şimdi ne olacak. adını ne koyacam.

img

aliç

ÖZEL MESAJ

Anlaşıyosan mesele yok arkadaşım. Şimdi ona güzel bir isim bul ve zamanı iyi geçirmeye bakın. Kızgınlık döneminin geçmesini beklemene gerek yok çünkü hırçınlaşmamış kuşun.

img

uygur34

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim kemal arkadaşım. bir sorunla karşılaşırsam senin burada olduğunu biliyorum. iyi günler...

img

aliç

ÖZEL MESAJ