Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
yardıııııııııııııım
5 gün önce çöpte bir yavru kedi buldum ama bakımıyla ilgili hiçbirşey bilmiyorum.Sadece ona biberon aldım ve sütü suyla karıştırıp içiriyorum. Ön dişleri de var ama tabaktan süt içemiyor yada bilmiyor.Bir karış boyu var sürekli miyavlıyor. Lütfen biri bakımıyla ilgili yardım etsin gece uykusu kalmadı.
KÜÇÜĞE SICAK Bİ UYKU YERİ HAZIRLA. ÇOK FAZLA MİYAKTAR AMA GENELLİKLE ANNESİNİ ARADIĞI İÇİNDİR. AKLINA TAKILAN BİRŞEY OLURSA YAZ [email protected]
erhan 78 iyiki bunu belirttin.sana yardımcı olabilirim bu konuda deneyimim çok [email protected] u msn ne eklersen yada e mail atarsan sana yardım etmekten zevk duyarım.
kedin 2,3 aylık olana kadar bibaronla süt içicektir
daha sonra yavaş yavaş süt verebilirsin
pardan mama verebilirsin diycektim
Merhaba erhan.Yazdıklarımı iyi oku çünkü ben de 2 günlük bir kedi bulmuştum.Şu an 1,5 aylık ve çakı gibi.Öncelikle kediye bir sepetin içine havlu sererek yuva yap.Yuvaya uzun ve bol tüylü bir şey koy ki ona sokulup uyusun.Her uyandığında bir miktar süt verirsen uyur ama çok fazla verme.Günde 4-5(en fazla) öğün süt ver.Ama biberon ağzına kadar doldurma.Her öğünde 2-2,5 yemek kaşığı oranında süt yeterli olacaktır.Bunların dışında kedi ne kadar süt içirirsen içer ve karnı şişer.Çok fazla içirmemelisin hayvan çatlamasın.Karnı şiştiğinde karnını ılık suyla ıslatılmış pamukla ovalayıp annesi yalıyormuş hissi ver ki çişini yapsın.Kakasını yapmaması çok normal.Arada bir kez kaka yapabilir ama düzenli olarak yapmaya 1 aylığı biraz geçtikten sonra yapmaya başlar.1 aylık olduğunda kedin iyice yürümeye başlar ve iyice sıkışıncaya kadar çişini yapmaz.Sıkışınca da evin bir köşesine rahatlayacak kadar yapar.Bu durumda kediye bir kum kabı ve kedi kumu alarak ona alıştırmalısın.Tabi her kedi aynı olmayabilir ama dediklerimi güzelce yaparsan kedinle birlikte güzel günler seni bekliyor. [email protected] adresime mail atarak beni kedinin durumundan haberdar etmeyi unutma.
merhaba...yardım etmek isteyenler çok ama ben de bi kaç şey yazıyım istedim...kedini bir veteriner kliniğine götürmen yerinde olur çünkü olası bi parazit riskini ortadan kaldırmış olursun...hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama eğer ankaralıysan ankara üni. veteriner fakültesinde çok ucuza baktırabilirsin...muhtemelen sana parazit ilacı vereceklerdir...ayrıca geceleri çok sık uyanacak hazırlıklı ol 1 aylık olana kadar.kakasını yapamıyosa karnını hafifçe ov...pisiciği de öp benim için:))