Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

cennet papağanı (bit ,yavrulama vb. problemler)

Merhaba, Bir senedir bir erkek bir dişi iki tane cennet papağanım var. Ne yaptıysam bitlenmelerini engellemeyemedi. Kuşlar için satılan bit spreylerini kafesi temizleyip 2-3 güne sıktım ama bir faydası olması,bitlenme hala devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? İkinci yavrulamayla ilgili. Kuşlara ufak bir yuva aldım. Dişi hemen yumurtalamaya başladı. Ancak bir çok yumurta olmasına ve dişi onların üstünde yatmasına rağmen bir türlü yavru çıkmadı. Nisandan ağustosa kadar bu böyle devam etti. Dişi artık yuvadan hiç çıkmıyordu ben de daha fazla yıpranmasın diye yuvayı kaldırdım.Ben bunu yapmadan önce zaten onlar da bütün yumurtaları kendileri parçalamışlardı. Her neyse şimdi biri erkek biri dişi değil mi gibi bir soru geliyor insanın aklına. Ama ben çiftleştiklerini gördüm. Ya da benim yavrulamaları için yapmam gereken ekstradan başka şeyler mi vardı bilemiyorum. Üçüncü konu beslenmeleri ile ilgili. Ben küçük papağan yemi veriyorum. Yeme çok az kuş kumu ekliyorum sindirmelerine yardımcı oluyomuş galiba. Acaba gerçekten etkili mi? Sularına B vitamini damlatmaya çalışıyorum. Marul,elma veriyorum. Bunun dışında neler vermem gerekir? Ya da neler versem hoşlarına gider? Bir de gagalarını temizlemeleri ve güçlendirmeleri için gagataşı gibi bişey almaya gerek var mı? Dördüncü konu da kafesten dışarı çıkmaları ile ilgili. İlk başlarda hemen her gün kafesten dışarı çıkarıyodum ama gagaları çok güçlü olduğu için eşyaları tahrip ediyorlar zaten tüyleri ve dışkıları da etrafa saçılıyor. Bu yüzden artık kafesten hiç dışarı çıkarmıyorum ,bunun onlara bi zararı olur mu? Aklıma gelmişken son bir soru daha. Kuşların dışkılarından ya da tüylerinde bize geçebilecek parazitler için kuşa bir aşı yaptırmak gerekir mi? Bu konuda(ve diğer konularda da ) veterinerlere soru soruyorum ama cennet papağanları ve kuşlarla özellikle ilgilenen bir veteriner bulamadım. Sorduğum sorulara çok yuvarlak cevaplar veriyolar.Anlıyorum ki daha çok kedi köpek üzerine çalışıyorlar. Biraz uzun yazmışım :-) ama bir senedir sorular brikmiş. İlginiz için teşekkürler.

img

lunaluna

19 yıl 7 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ