Kuş Forumları > Papağanlar
sultan - 3.sayfa
ya bendemi problem var yoksa sitede değişiklikmi oldu?biri beni aydınlatabilir mi ?eski forumlara ne oldu?kendimi yabancı bir yerde gibi hissettim
slm.dişi kuşlarımız ilk yumurtayı bazen 1 gün arayla bazen de günde 1 tane olmak üzere yapıyor yani tamamen karakteristik.bu yöntemi uygularken yuvayı kurcaladığınızı eşlere göstermemek te fayda var genc çiftlerde yadırgama olabiliyor.bu yöntemi daha çok kısır dişilerde kullanıyorum.çünkü kısır dişi belli belirsiz zamanlarda yuvalığa girip yatıyor ama yumurta yapmıyor fırsatını bulduğunuzda ise altına yumurtaları koyduğunuzda ki bu daha çok su içmek için çıktığında oluyor bişey anlamıyor.yumurtayı altından aldığınız sağlıklı kuş ta son yumurtasını yapana kadar farketmiyor daha sonra hepsini koyduğunuzda aynı gün yavrular çıkıyor.bu anne baba içinde besleme açısından kolaylık sağlıyor,çünkü büyük yavrunun devamlı beslenmesinin önüne geçilebiliyor böylece.Yumurtanın saklanmasına gelince pamuk koyduğunuz bir kutu olabilir serin oda sıcaklığında tabii.7 .10 gün arası bozulmuyor çok sıcak olmadıkça tabii,sevgiler
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Bizimkiler yuvaya müdahalemize artık pek ses çıkarmıyor ama yine de yumurtalara müdahale etmiyorum. Sanırım yavruları anne-baba beraber beslediği için gelişimlerinde de bir problem olmuyor gibi görünüyor bana, zira ne zaman baksam kursaklar hep dolu. Ahmet Bey, bildiğim kadarıyla aşırı yumurtlamaları dışında kuşları esas yıpratan yavrularını büyütme evresi. Bence ilk yumurtalar için yavaş yavaş ümit azalıyor, son yumurtalar içinse hala ümit var. Son yumurtaları almamanızı tavsiye ederim. sevgiler.
bu gün berbat bir gün bizim için.yumurtaları ilk defa elimle kontrol ettim.sonuç tam bir hayal kırıklığı ve üzüntüytü.daha elime alır almaz.yumurtalarta yavru olmadığı anlaşılıyordu.ilki çok hafifti.içini açmaya karar verdik ve sadece kabuktan ibaret kaldığını gördük.diğer ikisindeki siyahlık ise tam yavru oluşurken ölüp kurumasından ileri gelmiş.yumurta diplerinde kuru üzüm tanesi gibi kuruyup kalmışlar.şimdi yeni iki yumurtayı bekliyoruz hepimiz umutla ceku,dide,eşim ve ben!! birdaha aynı şey olursa ne yapar nasıl katlanırız bilmiyorum?
Ahmet Bey, çok üzüldüm. Yavruların yumurtada ölmesi gerçekten çok üzücü ve benim de görmeye dayanamadığım bir olay. Ancak bu ilk kuluçka. Tarifinizden anlaşılıyor ki kuluçkanın başında beceriksizlik yapmışlar, ki bu bence ilk kuluçka için çok doğaldır. Yavruların büyümeden ölmüş olması bu olayda sizin bir kusurunuzum olmadığının göstergesidir bence. Bu konuda bir endişeniz varsa gönlünüzü ferah tutun lütfen. Umarım sonraki yumurtalar sağlıklı gelişir, sevincinizi burada paylaşırız. sevgiler.
meraba ben yeni katıldım hoş bulduk yavru sultanı olan varsa bana ulaşabilir jako da olabilir ilk papanım olacak kararsızım.
Çok yumurtlamak kuşu yıpratıyor. Devamlı kalsiyum eksikliği olduğundan bu dönemde vitamin takviyesi gerekir. Yumurtadan yavru çıkmadığı sürece kuş yumurtlamaya devam edermiş. Kelkuş''un (benim sultan papağanım) üçüncü yumurtasından sonra yumurtladığı sepeti kaldırdık, kafesinin dekorunu değiştirdik. İlgisini başka şeylere yönelterek yumurtaları unutmasına çalıştık. Zaten eşi olmadığı için yumurtaların boş olduğunu biliyorduk. Size kolay gelsin. Ama çok fazla yumurtlaması kuş için sağlıklı değil.
teşekkürler sakagün tavsiyene uycaz ama biraz geç oldu ikinci kuluçka başladı.şu an vitamin takviyesi yapıyoruz.ayrıca dide dışarı çıkınca gaga taşını kemirip duruyo sanırım bu calsiyum ihtiyacını karşılamaya yardım eder.işin aslına gelince evde bir sessizlik oluştu ne ceku neşeli nede dide tabiki bizde.
ceku ile dideyi ayırmayı düşünüyorum her ne kadar cekuda kuluçkaya yardım etsede didenin konsantrasyonunu dağıtıyor.dideyi yalnız dinlenme odasına koyacağız.nede olsa ayrılıklar aşkı arttırır