Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Tüylerini yoluyor
Merhaba yaklaşık 1 haftadır muhabbet kuşum tüylerini yoluyor. Özellikle kıç kısmınındaki ve bacaklarındaki ufak tüyler iyice döküldü ve tamamen derisi görünüyor. İlk başlarda tüylerini temizliyor sandım ama emin değilim kanataltı, kıç bölgesi ve bacaklarındaki tüyler azalmaya başladı ve az önce de ağzında bir tüy buldum. Sorun ne olabilir ve ne yapabilirim? Teşekkürler.
slm tüylerinin arasını kontrol et pirelenmiş olablir mutlaka vitamin vermen lazım kışa giriyoruz tüy dökmesi normal benimkinin de dökülüyor şuan markasını hatırlamıyorum ama bi petshoptan püskürtmeli pire ilacı al arada güneşe koy
Teşekkür ederim. Ele gelmediği için tüylerine iyice bakamadım ama sürekli tüylerini karıştırıyor. Çok huzursuz. Farklı yerlerden tüyleri dökülmüş ve dökülen yerlerde hiç tüy yok, tamamen derisi görünüyor. Yarın bahsettiğiniz ilacı araştırıcam. Pire dışında başka ne sebep olabilir ve evin tek evcilinde pire neden olur?
slm balkon yada bahçeye çıkartıyorsan olur pirelenir çok öenmli bişi değil ama bir mendil yardımı ve karanlık bi ortamda almayı dene ozaman kaçamaz kafasını mendille tutarsan seni göremeyeceği için ısıramaz ayrıca birde vitamin al arada meyva ver yurmurta sarısı ve irmiği karıştırıp ver bence toparlar
merhaba, balkon ya da bahçeye çıkmıyor ama evde sürekli serbest bırakıyorum. Kafesin ağzını hiç kapamıyorum. Zaten kafesi dışında konduğu tek bir yer var o da tüneğe benzer bir biblo. Şimdi aklıma geldi, bir ay önce tatilden döndüğümüzde kafesinin yanındaki duvarda iki tane orta boy kurt bulmuştuk. Nerden geldiği konusunda bir fikir yürütemedik. 2-3 gün önce bu sefer de yem kabında 2 tane gördüm. Önce yeminden olabilir diye düşündüm ama tarihi henüz geçmemiş ve alalı da fazla olmamıştı. Bu tüy dökülme olayı başlayınca şimdi acaba parazit mi var diye düşünmeye başladım. Acaba bu kurtları bünyesi üretiyor olabilir mi, çünkü ara ara kustuğunu ve yemlerin ağzına yapıştığını görüyorum. Hijyenine elimden geldiğince dikkat ediyorum. Tüneklerini aynasını her gün fırçalıyorum, su ve yemini değiştiriyorum. Acaba problemi ne olabilir?
valla hiç böyle bişi başıma gelmedi tüy dökme zamanı şimdi onu biliyorum yemlik ve suluğunu hergün değiştirme bence 2 3 ara ile değiştir tamamen steril ortamda olmasın yazık 1 2 hafta sonra bu yolma işi devam ederse bence bi veterinere danış derim
:) artı sana duygu sömürüsü yapıyor olabilir tatile gidip evde mi bıraktın onu?
Sevgili vegastar. Sende aramıza hoş geldin.O gördüğün kurtlar yemden gelen kurtlardır yem kurtlanınca olurlar benim kuşların onları yiyor. Bir problem yok o konuda. Kuşun tüy dökmesine 2 şey sebeb olur 1-Yumurtlamaya girecektir,yumurtayı ısıtmak için tüylerini yolar 2- Asalaklar vardır onları kaşırken yolar. Bit tozu veya avrupa menşeyli sprey kullanabilirsin. Saygılar.
Arkadaşlar teşekkür ederim. Veterinere götürdüm, parazit olma ihtimali yüzünden bir ilaç uyguladı. Tüy yolma sorunu içinse tüy çıkarması için bir ilaç verdi. Şu anda bir sorunu yok gibi görünüyor amatüyleriyle hala çok ilgileniyor. 1-2 ay önce açılmış ve son kullanma tarihi geçmemiş bir yem hemen kurtlanır mı anlayamadım. Tatil konusuna gelince, evet tatile gittik ve o evde kardeşimle kaldı ama çoğu zaman yalnızdı. Suyu ve yemi hemen hemen her gün değiştirilmişti. Bu arada Boncuk erkek. Arada bir yemler ağzına yapışıyor. Aynasında da bazen salya izleri oluyor, veteriner bunun için çiftleşmek istiyor olabilir dedi. Yaklaşık 14 aylık. Teşekkürler.