Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Bitki Akvaryumları

Mesaj Ekle

Bitki Akvaryumu

Merhabalar Arkadaşlar.. Bitki akvaryumu yapmayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir. Yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler

img

simsiyah1

18 yıl 11 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım anubias türleri criptolar bu tür bitkiler hem güzel hemde tutulanlardır.Bunları dene derim.Ha bi de bitki gübresi kullanmayı da unutma.

img

cankuto

19 yıl 10 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam , Bu türlere bakabilirsin;

Anubias türleri

Cryptocoryne türleri (kriptolar)

Echinodorus türleri (amazon)

Vallisneria türleri (saz)

Selam ;

Anubias türleri

Anubiaslar, Afrika kökenli, sert yapraklı bitkilerdir. Kökleriyle taşlara ve kütüklere tutunarak yayılırlar. Güzelliklerinin yanında az ışıkla da büyüyebilmeleri ve dayanıklı olmaları, bu bitkilerin ülkemizde de tutulmalarının nedeni olmuştur.

Cryptocoryne türleri (kriptolar)

Akvaryumculuğun geliştiği ülkelerde en çok aranan akvaryum bitkileridir. Kırmızı ve kahverenginin tonlarını taşıyan türleri vardır. Yeni dikildikleri akvaryuma uyum sağlamak için biraz zaman gerektirirler. Uygun akvaryum koşullarında, bir kez uyum sağladıktan sonra kökten sürgünler vererek yayılırlar.

Echinodorus türleri (amazon)

Birkaç türü haricinde, genelde geniş akvaryumlar için uygun, sağlam köklü büyük bitkilerdir. Akvaryum tabanında, her bitkiye rahatça yayılabileceği kadar geniş bir alan bırakmak gerekir. Düzenli olarak demirli sıvı gübre vermek gelişmeyi hızlandırır. Yosunlanıp çürümeye başlayan eski yaprakları köke yakın bir yerden kesmekte yarar vardır.

Vallisneria türleri (saz)

Su üstü bitkileri

Bu tür bitkiler, uygun ortamı bulduklarında çok hızlı çoğalırlar. Akvaryumdaki nitrat ve fosfor gibi birikim fazlalıklarını hızla tükettikleri için aşırı yosunlanmaya da engel olurlar. Bazı yavru balıklar ve labirentliler için ideal saklanma yerleri oluştururlar.

Bizde saz adıyla tanınan ince uzun yapraklı bitkilerdir. Genelde sert sudada yaşayabilen, çok ışık istemeyen türlerdir. Kökleri çok sağlam değildir; daha iyi tutunabilmeleri için kumda yer yer taşların bulunmasında yarar vardır. Güneş ışığını seven gerçek sualtı bitkileridir. Bu bitkiler suyun dışında kalırlarsa çabuk bozulurlar. Satın alındıktan sonra çok zaman geçirmeden akvaryuma dikilmeleri gerekir.

img

deepfıshıng48

18 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryum zeminine serilen ve bitki gelişimini büyük oranda etkileyen.. zemin malzemem var katkısız 1 kilogramı 3200 ml hacim kaplıyor ve buda 1 metrelik bir akvaryumun için yeterli bir miktar .. msn adresim: [email protected] mail. [email protected] msnye gelirsen diğer tecrubelerimide paylaşabilirim ......

img

hasanco008

18 yıl 11 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryum zeminine serilen ve bitki gelişimini büyük oranda etkileyen.. zemin malzemem var katkısız 1 kilogramı 3200 ml hacim kaplıyor ve buda 1 metrelik bir akvaryumun için yeterli bir miktar .. msn adresim: [email protected] mail. [email protected] msnye gelirsen bitki gelişimi hakkında diğer tecrubelerimide paylaşabilirim ......

img

hasanco008

18 yıl 11 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merabalar ben alp. ben istanbul pet shopda çalışıyorum kenan evren lisesinin karsısında orada beni alpaslan yolladı dersen sana yardımcı olurlar buyuk ihtimalle ben de orada olurum zaten çoğu insan bitki akvaryumu yapıp içine bir kaç tanede balık atıyolar bu ozaman bitki akvaryumu olmuyo ki yani bir karbondioksit aleti alman gerekir piyasada 55 60 ytlcivarında ama becerebilirsen kendin de yapabilirsin ben öle yapıyom anlatayım sanada önce şole 2,5 lt lik bir şişe bul ve içine ilik su koy ve sonra içinde çözünebildiği kadar seker çöz ve içine yaş bira mayası at sonra sisenin kapağını del akvaryum hortumunun bir ucunu siseye sok ama hazırladığımız sıvının içine sakın düşmesin diğer ucunu da akvaryumuna tak o zamanla fermantsyon yaparak bitkilerine gerekli miktarda karbondioksit sağlar yanlız kapağı delince siseye hiç hava girmesin delik fazla buyuk gelirse silikonla kapatırsın siseyi ve mayaları haftada 1 değiştir simdiden kolay gelsin

Peki bu tarifi balık olan bir akvaryum içinde kullanabilirmiyiz yoksa sadece bitki akvaryumları içinmi.

asılana bakarsanız genelde işe yaramaz anlamak için köpüklü su ile kontrol edin şinenin kaçak yapıp yapmadığını kaçak yapıyorsa hiç bi anlamı kalmaz.

img

diamond

19 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu maya ne kadar koyulacak,miktarı var mı,cok koyulsa zarar verir mi,bir de hortumdan çıkan hava kabarcıkları şiddeti ne olmalı,onu nasıl ayarlayacağız,o maya miktarına göre mi değişir,akvaryum 100*50*55 buytlarında ve bitki cok,buna göre maya ve şeker ölçüsünü bildirebilir misiniz.İlginiz için tesekkurler..