Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Artemia Salina naupli-Artemias salinas?..

Yavru balık üretiminde ve küçük akvaryum balıklarının beslenmesinde çok önemli bir canlıdır. Yumurtaları çok uzun bir süre saklanabilir . İstenildiği zaman bu yumurtalardan yavru çıkarabilme imkanımızda vardır.akvaryumculardan temin edebiliriz,bu yumurtalar kalite kalitedir bu yüzden tavsiye üzerine almakta yarar var.
Artemiaları yumurtadan çıkarmak için deniz suyu veya içme suyuna 1 litreye 35-40 gr oranında kaya tuzu ilave edilerek gerekli ortam hazırlanır,ısı 26-27 derecede sabit tutulur güçlü bir şekilde devamlı olarak havalandırılır,alınan artemianın türüne göre 24-48 saat arasında larvalar çıkmış olacaktır.artemiaların bir gün geçmeden balıklara verilmesi yararlıdır çünkü bu sırada doğduklarında var olan yumurta sarılarını tüketirler.

 

Artemiları toplarken öncelikle suyun durulması için havalandırma kapatılmalı ve iki dakika kadar beklenmelidir, tuzlu su ile birlikte balıklara vermek doğru olmaz balıkların solungaç ve mukozalarını olumsuz etkiliyebilir,bir bayan çorabı veya tülbentle süzdükten sonra gönül rahatlığı ile ufaklıklara verebiliriz .  Doctor 

Sevgiler.








img

deepfıshıng48

18 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam deep dostum, Artemia büyütülmesi konusundada bilgi verirmisin. Birde deniz suyunda direk çıkartabilirmiyim yumurtayı?

img

korki84

18 yıl 11 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürler hocam

Rica ederim akademist.. Wakka Wakka Wakka Wakka Wakka Wakka

Sevgiler. Kisses 





img

deepfıshıng48

18 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam korki84 ,

Artemia lar balıklar için besleyici değeri çok olan tuzlu su karidesleridir. maximum 1.5 santime kadar ulaşabilmekte. Eğer büyütebilirseniz büyük balıklar içinde çok sağlıklı bir canlı yem olabilirler...
Artemia lar tabiiki üretilebilir.İhtiyacın en az 10 litrelik kumu olmayan boş bir akvaryum. İlkönce küçük bir kaba 18 gr (sera artemia olabilir 1 poşeti 18 gr balıkçılarda bulabilirsin) artemia yumurtasını koy daha sonra güçlü bir hava motoru ile kabın içerisine hava ver ve kabı güneş gören bir yere yada ışık alan bir yere koy.18 saat sonra ilk çıkan yavru artemialı görebilirsin.36 saat sonra 10 litrelik akvaryuma 10 kaşık kaya tuzu ama mutlaka kaya tuzu(turşuluk tuz) koy ve akvaryuma bir hava motoru bağla.filtre bağlama ama sünger filtre dahi bağlama sadece hava. Daha sonra kaptaki tüm artemia ve açılmamış artemia yumurtalarını akvaryuma boşalt.48. saatten itibaren artemia ları besleyebilirsin. Suyun sıcaklığı 25 ila 30 derece arasında olursa iyi olur.Bunun için sera micron kullanabilirsin ama şart olduğunu zannetmiyorum.Her gün 5 damla yumurta sarısı da yeterli olacaktır.Günde 1 veya 2 kere besleyebilirsin. Unutmaman geren birde ışık var akvaryum ışığı 24 saat açık olmalı. 2 hafta sonra artemiaların 1 cm e ulaşmış olacaktır. Bir yerde okuduğuma görede artemialar 2. haftadan sonra çiftleşmeye başlarlar.Her dişi her 4 günde 300 yumurta bırakır.
Su kirli olmamalı.Bunun için kesinlikle fazla yemleme yapılmamalı ve 2. haftadan sonra akvaryuma bir sünger filtre yardımıyla hava verilebilir.Su kirlendiği zamanlar dipten pislikleri çek ve eksilen suyun yerine yeni taze tuzsuz su ekle. Artemiaları yumurtadan çıkarmak için fazla tuzlu su gereksede (1 litreye 1 çorba kaşığı) ikinci haftadan sonra bu tuz oranı onların üremesini engeller.Dolayısıyla tuz oranını tahmini 1 litreye 0.5 çorba kaşığı seviyede tut. Artemialar canlı artemia yada yumurta üretebilir. Yumurta üretmişse o yumurtaları sudan ince bir boru yardımıyla toplayabilirsin. Birde şunu söyleyim yeni çıkmış artemia dansa kesinlikle erişkin artemia balıklar için çok daha fazla protein içerir. Dolayısıyla yavru balıklarına istediğin zaman ve evrede artemialarından verebilirsin. Erkeklerini seçersen daha iyi olur. Artemialar üremek için illada erkek artemia ya gerek yok. Altında kırmızı kesei bulunanlar dişi artemia dır. Bununla ilgili internette bir sürü sayfa bulabilirsin(http://www.captain.at/artemia/).Artemiların sağlıklı olup olmadıklarını renklerinden anlayabilirsin.Beyaz iseler sağlıklı demektir.Eğer renkleri yeşil ise çok yem veriyorsundur,eğer kırmızı ise acilen su değişimi yapman ve oksijen miktarını artırman gerekir. Thumbs Up

Sevgiler. 







img

deepfıshıng48

18 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkurler dostum !

img

korki84

18 yıl 11 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam DEEPFISHING48, balık tutmaya gittiğimde gölün kenarında sığ yerlerde, bu artemia ya benzeyen canlılar görürüm. karnında bir sürü ayağı olan, açılıp kapanarak yüzen, 5 mm ile 10 mm arasında boya sahip, krem renkli. Hatta bir keresinde yakalayıp bir miktar getirmiştim. melekler ve buenos aires tetralar biraz yemişti. aslında tam çiklitlere göre bir yem. bilmiyorum anlatabildim mi ama anlatmaya calıştığım canlı hakkında bilgin var mı?

img

sakarmeke

18 yıl 4 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben dondurulmuş artemia kullanıyorum .kilo ile aldım.ne kadarda büyüdükçe besin değeri azalıyor da deseler benim aldığım boy çok uygun bir boy madem 1.5 cm oluyorlar benimkiler 2mm ve herkeze bir tavsiye ,eğer balıklarınızdan (otçul olanlardeil tropheus vb..)hasta bir kenara sinmiş,keyifsiz,iştahsız hatta hiç yem yemeyen varsa kesinlikle artemia verin yiyeceklerdir.bu sayede dahi balığınızı kurtarabilirsiniz.benim başıma geldiğinden yazdım tetra bits bile yemeyen balıklar artemia yı gördüklerinde uçarcasına saldırıyorlar:)

img

fma55

19 yıl 1 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürler deep

Rica ederim.Ne mutlu bana Spaz Spaz Spaz 





img

deepfıshıng48

18 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ