Diğer Evcil Forumları > Tavşan
sevgili PİNÇIRIM seni çok seviyorum ve asla unutmıyacağım (lütfen okuyun)
Merhaba sevgili tavşan dostları. Benim yaklaşık 4-6 aylık bir tavşanım vardı geçen cumartesi gece sahura kalktığımda isal olmuş ve heryeri kendi dahil cıvık dışkıyla batırmış. Sıcak suyla yıkadım ve kuruttum tabi o gece bulunduğu yeri sıcak tuttum pazar ve pazartesi gözlemledim. Pazartesi öğlen ilk dışkısını yemeye başladı ve akşam normal dışkı bırakmaya başladı. O gün hareketli ve bende iyileştiği için sevinçliydim. Aynı akşam (pazartesi) ben sandalyede otururken kucağıma geldi ve omzuma çıkarken yere SIRTÜSTÜ düştü. Dört ayak üzerine kalkamadı ve titriyordu. Ben elimle ters çevirdim fakat çuval gibi yığıldı kendine gelmesi için çeşmenin altına soktum ama olmadı can çekişiyordu, çaydanlıkta sıcak su vardı ılıştırıp üzerine döktüm ama olmadı malesef elimde can çekişerek kaybettim. Benim için çok acı verici bir durumdu. Beni bu ölüm hakkında bilgilendirecek dostlar arıyorum özellikle ANGORAVET VE KUTBİ mail adresim [email protected] lütfen msj veya mail yazın sevgiyle kalın ve dostlarımıza dikkat edin...
ya lütfen fazla üzülme benim tavşanımda omzumdan düştü ve bacağı çıktı veterinere götürdük bacağı çıkmış 15 günde iyileşti ama şimdi benimkide yanımda değil hergün dua ediyorum kavusmak için evcil hayvanlar parkında ailem zorla verdi bende ziyaretine gittiğimde yoktu öldü zannedip günlerce ağladım tekrar gittim ziyaretine yaşıyomuş yazdım bunları zaten yaşadığını görünce çok sevindimmm onu çok seviyorummm ama lütfen fazla üzülmeee
allah allah sırt üstü düşünce nasıl öldü ya?benim 2 tavşanım var bundan 1.5 hafta önce falan benim tavşanımda ishaldi bisküvilerle falan iyileştirdim yıkadım temizledim...sonra iyi oldu kakası çok çok normal şuan...benimki hergün zıplıyor bir yerden bir yere nasıl sır üstü düşünce öldü anlayamadım...büyük ihtimal bence kafası taş zemine yada sert zemine vurdu o yüzden olmalı...şoka falanmı girdi yoksa...çok üzüldüm gerçekten...seni anlayabiliyorum...benim tavşanlar daha yavru olduklarından 2 haftada bir ya burunları akıp grip oluyolar ya ishal oluyor biri yada göz nezlesi oluyolar...ben çok götürdüm bu yüzden veterinere..çok uykusuz kaldım o yüzden anlıyorum seni...bence hemen bir tavşan al belki unutursun...yoksa hep hatırlar çok üzülürsün...
sevgili mrtryz... öncelikle üzüldüm tavşanını kaybetmene... 4 - 6 aylık tavşanların her hangi bir düşüşünde hasar görmemeleri şansa bağlı, buna bağlı olarakta senin hatan var niye hemen veterinere götürmedin ... tavsanın titriyor diyorsun kalkamıyor diyorsun sinir sisteminde hasar olmuş olabilir zaten düştügünde soka girmiştir... tahmin ediyorumki sinir sisteminden kaynaklanıyordur ... tekrardan üzüldüğümü belirterek yeni bir tavşanla hayata başlamanı dilerim
mrtryz; öncelikle çok üzüldüm tavşanın için,ama anlattıklarına bakılırsa herşey üstsüte ve çok hızlı olmuş yani tavşanın yere düşmüş ve şoka girmiş çok geçmedende ölmüş öle mi,veterinere götürmeye vaktin olmamış öyle görünüyor burdan müdahale şeklin herhangi bir veteriner tavsiyesi üzerine mi yoksa tamamen içgüdüsel olarakmı su vs ile müdahale ettin tavşanlarda yaralanma düşme ishal vs gibi vaklarda biz tavşan sahipleri nasıl davranmalı ne gibi müdahalelerde bulunmalıyız veterinere gidene kadar uzmanlarımız bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim hem bu tavşanları suyla yıkama olayı çokça duyduğum bi uygulama neden suyla yıkıyorsunuz
Merhaba Sevgiyuvası ; Evet okuduğunu çok doğru anlamışsın değil veterinere götürmek merdivenlerden inmeme bile zaman yetmezdi.Su ile müdahele etmem içgüdüsel olarak bildiğim bir şey yok. Suyla yıkama olayına gelince kendini çok batırdı(isal olduğu zaman) ondan yıkadım normalde yıkamam.Onu yıkamam ve su ile müdahele etmem farklı olaylar
seni anlıyorum,bazen elimizden bişi gelmediği durumlar olabiliyor kadermi demek lazım bilemiyorum,ama şu bi gerçek küçük sevimli dostlarımızın tek desteği biziz onları çok iyi gözlemlemeli onların bakımı hakkında mümkün olduğunca çok ve doğru bilgi sahibi olmaya çalışmalıyız.ve uzmanlarımızın uyarılarına kulak vermeliyiz onlar asla bizim ve tavşanımız için iyi olmayacak bişi tavsiye etmez diyorum,tabi burada bahsettiğim gerçekten bu konunun uzmanları yıkama konusundaki sorum sadece senin için değildi( sen zaten belirtmişsin ishal oldu kirlendi de yıkadım die),tanıdığım 5 tavşan besleyenden 3 ü tavşanımı yıkıyorum diyor,internette resim bilgi falan arıyorum bazen,bazende yerli yabancı forumlara giriyorum ,hep aynı ama bunun yanlış olduğunu uzmanlarımız söylüyor,hayvanın hayatı tehlikeye giriyor attığımız en küçük bi yanlış adım onların hayatına mal olabiliyor,çok üzülüyorum bende tavşanda kayıp yaşadım,o zamanlar yaş olarak küçük ve tecrübesizdim ,mesela sadece sebzeyle beslerdim,tavşanların sindirim sistemlerinin sulu gıdaya uygun olmadığını özelliklede 3 aydan önce kuru gıdadan başka bişi verilmemesi gerektiğini bilmiyodum ne güzel şimdi uzmanlarımız var ve verdikleri bilgiler bize bir monitör kadar yakın
tavşanları yıkadığınız zaman sabun sampuan gibi seyler kullanmayın cunki yıkandıkdan sonra kendini temizlemek icin yalar yalarkende sabun yada sampuan artıkları üserinde kalan asitler ona zarar verir sade su ile yıkanması benim tarafımdan uygundur... geçmiş olsun yeniden
tavşanları yıkamak için ne gerekiyor nasıl ve neyle yıkanır?
Tavşanlarınızı yıkamayın.