Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

sevgili PİNÇIRIM seni çok seviyorum ve asla unutmıyacağım (lütfen okuyun) - 2.sayfa

Merhaba sevgili tavşan dostları. Benim yaklaşık 4-6 aylık bir tavşanım vardı geçen cumartesi gece sahura kalktığımda isal olmuş ve heryeri kendi dahil cıvık dışkıyla batırmış. Sıcak suyla yıkadım ve kuruttum tabi o gece bulunduğu yeri sıcak tuttum pazar ve pazartesi gözlemledim. Pazartesi öğlen ilk dışkısını yemeye başladı ve akşam normal dışkı bırakmaya başladı. O gün hareketli ve bende iyileştiği için sevinçliydim. Aynı akşam (pazartesi) ben sandalyede otururken kucağıma geldi ve omzuma çıkarken yere SIRTÜSTÜ düştü. Dört ayak üzerine kalkamadı ve titriyordu. Ben elimle ters çevirdim fakat çuval gibi yığıldı kendine gelmesi için çeşmenin altına soktum ama olmadı can çekişiyordu, çaydanlıkta sıcak su vardı ılıştırıp üzerine döktüm ama olmadı malesef elimde can çekişerek kaybettim. Benim için çok acı verici bir durumdu. Beni bu ölüm hakkında bilgilendirecek dostlar arıyorum özellikle ANGORAVET VE KUTBİ mail adresim [email protected] lütfen msj veya mail yazın sevgiyle kalın ve dostlarımıza dikkat edin...

img

mrtryz

19 yıl 8 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tavşanları yıkanırmı ya.yıkıyorum diyenlere şaşırıyorum.

img

mumit

19 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öyleyse şaşrmaya devam ediceksin çünkü inatla yıkanmaya devam ediliyor bu hayvanlar hamster forumundada yazdım ..."illa hayvanımı yıkıycam kendime başka iş bulamıyorum napim çok zevkli oluyor yıkamak" diyenlere tavsiyem kedi yada köpek edinmeleri (mrtryz sözüm sana değil ama birkez daha tavşan edinirsen vede ishalden her yeri kirlenirse ıslatılıp iyice suyu sıkılmış pamuk yardımıyla kirli bölgeleri silmeni tavsiye ederim,işe yarıyor) wolfalone sende tavşan konusudna çok deneyimlisin vede doğal yöntemler kullanyorsun yalnız anlamadığım bişi burda tavşan sahiplerine tavşanlarını nasıl yıkayacaklarını anlatıyor olman söylermisin izlediğin tavşan belgesellerind ehiç tavşanların yıkandıklarına şahit oldunmu,yahut varmı böle bi bilgi elinde

img

sevgiyuvası

20 yıl 3 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evt biliyorum ev ortamında bizim insanlarımız nerdeyse aci şakirle yıkıyacaklar .. o yüzden nasıl yıkanacakları hakkında bilgi veriyorum ... doğada da yıkanırlar su içip ıslak diliylede kendini yalarlar onun temizlipi bu yöndedir...

img

wolf_alone

19 yıl 11 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

neyse konu hakkında yorumu herkesin kendisine bırakıyorum (yıkamakla dil ile yalanmak aynı şeymidir)

img

sevgiyuvası

ÖZEL MESAJ

Şu yıkama olayına bi son noktayı koyalım.... Tavşanlar normal hayatlarında yani doğada yıkanmazlar kendilerini yalayarak temizlerler... ama bana gelen şikayetler şu doğrultuda olduğundan pratik çözümler öneriyorum... Tavsanım pis koktugundan annem evde durmasını istemiyor NE yapabilirim.... yada evi cok pisletiyor bu konuda ne yapabilirim... ? işte bu sorular doğrultusunda tavsana zarar vermeden yıkamanın yollarını söylüyorum tavsanını kaybetmektense ona zarar vermeden ev ortamlarında sahipleriyle birlikte yasamaları için ideal yollar öneriyorum. hayır yıkamamalısın desem tavsanını kaybedecek yada kendi yoluyla yıkayacak bu dahamı iyi olcak..? sabunsuz yıkanması konusunda hem fikirim ılık suyla yıkanması ve yıkandıkdan sonrada üsümemesi icin sıcak ortamda bulunması kendini temizlerkende ona dokunulmaması taraftarıyım... karşı düşüncesi olanlar bu yöntemleri uygulamasın...

img

wolf_alone

19 yıl 11 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhabalar, Artik ne olur sunu iyice anlayalim: TAVSANLAR KESINLIKLE YIKANMAZLAR. Nedenini anlayamadiginiz bir hastalik belirirse kendinize sorun bakalim "ben gecmiste hic tavsanimi yikamis miydim?" diye. Burnundan ya da gozlerinden akinti geliyor mu? Burnundan gelen akinti süt renginde mi? Eger bunlar varsa siz tavsaninizi bir zamanlar yikamissiniz demektir ve bu akintilar olusmaya baslamissa muhtemelen birsey yapmak icin artik cok gectir. Eger ishalden dolayi kirlenmislerse sevgiyuvasi`nin dedigi gibi sikilmis islak pamukla silinebilirler. Eger genel olarak pis kokuyorlarsa sorun onlarda degil onlari oyle pis kokar hale getiren bizlerde cunku tavsanlar cok temiz hayvanlardir ve pisligi hic sevmezler. Eger bir sekilde pis iseler bu onlarin degil bizim pisligimiz nedeniyledir. Selamlar.

img

kutbi

20 yıl 5 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

süpersin :)

Clap   Party Smiley 027

img

sevgiyuvası

ÖZEL MESAJ

Allah yardimciniz olsun ne diyim.Benim tavsani 2 aylikken aldim ve bugüne hic yikamadim,zaten yeterince temiz.su an 1 yasinda gayet saglikli,tabi su göz sorunu da olmazsa.bi bakiyorum iyilesiyor ama bazen akintilar sürüyor,anlamadim????herkese iyi günler

img

aquaati

20 yıl 1 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ARKADAŞLAR YARDIM EDİN BENİM TAVSANIMDA Bİ BÖCEK VAR SOLUCANA BENZER BİŞEY ÇOK TİKSİNDİM NASIL HALLEDECEĞİM BUNU İLAÇ VS BİŞEY VARMI BİLDĞİMİZ

img

yabaz

17 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tavşanını yıkayanlar,tavşanlarının ölümüne razı olsunlar.Defalarca söylendi.Yıkamayın.Bunlar en temiz hayvanlardır ve yıkanmaya gelmezler,kıl yapıları kedi köpek gibi değildir.Bunlar devamlı kendilerini temizlerler.Benim tavşanlar bir yere yatacakları zaman uzanacakları zemini bile yalayıp öyle yatıyorlar yani o kadar temizler.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ