Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
arşive dönmüş düşündüklerimiz.demek yeni şeyler söylemek lazım yaşam hakları üstüne!!!
tüm hepsievcil sitesi sakinlerine merhabalar diyorum.arşivde meetjoeblack adlı arkadaşa şilacık adlı arkadaşa ve onların nezdinde bizimle düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara geç kalmış bir cevabımı vermek istiyorum... meet''e: hayvanları sevdiğini düşünüyorum hem de hepsini...buluşamadığımız nokta dünyada en güçlü canlı biziz o yüzden yaşatma insiyatifi şu an elimizde senin saldırgan katil dediğin bir çok hayvan öldürmeyi seven hayvan insanlar yüzünden şu an özel parklarda 50 60 tane kalmış ve sergilenip para kazanılıyor sırtlarından...merhamet diğer yüzde ellisidir insanın.bir bit ile bir at arasında bir kelebekle bir fare arasında fark yoktur.var diyenler yaşamda;kör bir insanla gören bir insanı yürüyen bir insanla yatalak bir insanı da ayıran kişilerdir...suçluyu kazı altından insan çıkar,hastayı kazı altından insan çıkar...sevgi ve muhabbetle selamlıyorum seni... şilacık '' a : vermeye çalıştığım mücadelede yanımda oldugunu bilmek hatta benden daha çok o forumun savunucusu oldugunu görmek çok güzeldi...insanlara zarar veren hayvanları savunmak için öldürmemiz gerekli diyenlere sor bakalım şilacık...insanlara zarar veren-ağaçları kesip arsa yapan,evleri eksik harçla yapan,insan organları satan,dünyada açlığa sebep olan hastalığa savaşa sebep olan-insancıkları neden öldüremiyoruz daha mı masumlar bir yılandan sor da cevaplasınlar iki ayaklı katilleri.canileri nerelerinde saklayacaklar bakalım...sonsuz bir sevgiyle ellerinden öpüyorum....eyvallah ve diğer tüm forum dostlarına : YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR,YAŞAMAK BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE İNSAN GİBİ KALLEŞCESİNE DEĞİL HERHALDE DEĞİL Mİ ? NOT:forumumuzla ilgili tüm muhabbet ve bilgilendirme burdan devam edebilir umarım tüme hepsi evcil yetkililerine bize bu izni vermelerini rica ediyorum saygılarımla...
Öncelikle bende selamini aliyorum sevgilerimi yolluyorum. evet dedigin gibi dünyada en güçlü varlik insan ve biz insanlar hayat felsefesi olarak yasadigimiz dünyada ne varsa bi sekilde ihtiyacimizi giderene kadar sömürüyöruz ( dünyada bir denge var diyoruz nasil bir aslanin ceylani avlayip yemesi ve ceylanlarin tekrar üremesi gibi bizim ihtiyaç duydugumuz seyler kendini zor üretiyor ve yok olmaya basliyor bu konuda seninle hem fikirim) yanliz benim söyledigim sözleri hala yanlis anladigini görüyörum sevgili emrahche seninde bir kedin var sanirim kedine pirelenmemesi için yada pirelerin evi basmamasi için mutlaka kedine pire ilaci uygulamissindir ( bu soruyu silacik''a da soruyorum) yapmissan ne için yaptin kedine parazit bulasmamasi için degilmi sizin söyleminize göre pirelerin de bir hayati var oda kedilere parazit bulastirmak yasamlarini sürdürmek simdi ben insanlara sitma bulastiran sivrisinegi ( kanatli mikropu ) öldürüyorsam bana zarar vermesini önlemek içindir insana zarar vermeyen hayvanlar gibi insanlari da seviyorum iste bizim bulusamadigimiz nokta bu hayvanlar içgüdüleriyle yasarlar insanlar akillariyla arkadasim bu kadar insan düsmani yorumlardan kaçinmanizi isterdim ama görüyorum ki hayvan sevginiz insanlara olan sevginizden çok ve bunu tüm insanlara mal ediyorsun unutma ki dünyanin her yerinde hayvanlari yasatmak için dogal hayati korumak için savasan insanlara haksizlik yapiyorsunuz herseyin iyisi oldugu gibi kötüsü de oluyor önemli olan sizin dediginze göre kalan yüzde ellinin merhametli olmasini saglamaktir suçlamakla olmuyo suçlamakla daha çok suçlu uretiyorsunuz herkese iyi geceler...
selam arkadaşlar; emrah seni aramızda yeniden görmek çok hoş.. meetjoeblack burada hepimiz hayvanseveriz sen de ben de hepimiz,zaten bu siteye girme amacımız hayvanseverlik değil mi? demişsinki biz hayvanları insanlardan daha çok seviyormuşuz,benim adıma haklısın.ben hayvanları gerçekten çok hatta tanıdığım birçok insandan bile daha çok seviyorum.hani bir söz vardır ya /İnsanları tanıdıkça köpeğimi daha çok seviyorum/ diye,işte o söze çok katılıyorum.emrah''ın da dediği gibi bir çok suçu işleyen,kötülük yapan,herşeye,doğaya zarar veren insan.e böyle olunca doğal olarak sadece kendisini korumak için zehrini püskürten yılan da insanlardan daha çok sevmek,ona saygı duymak gerekmez mi?tabi ben şimdi bir genelleme yaptım,tüm insanlar böyle değil bazılarımız var ki doğayı koruyoruz,insanları hayvanları sevip sayıyoruz ama inan bana insanlrın büyük çoğunluğu böyle değil.eğer herkes böyle olsaydı sokağa çıktığında yüksek beton binalar,çöpler,kemikleri sayılan,hasta sokak hayvanları görmezdin. bu pire ilacı konusuna gelince,tamam haklısın,kendi kedimizi korumak amacıyla pireleril öldürüyoruz.ama pireleri tek tek ayıklayıp kedimizin tüylerinden arındırma şansımız yok kiı.ama evimize giren bir böceği rahatlıkla dışarı koyabiliriz değil mi???? herkese saygılar&sevgiler....
iki arkadasimada selamlar. insanlari daha cok seviyorum.inanisimdan ötürü.ama hayvnlarin hepsine de yasam hakki diyorum.bu da inanisimin geregi...esasinda bu olayin baslangici benim bu siteye girip.yasamlarina bilerek son verilen hayvanlarin hakkina,keyif ve hava atmak icin evlerde hapsedilen hayvanlarin hakkina,bircok endüstri kolunda eziyet gören tüketilen sömürülen hayvanlarin haklarina dikkat cekmek icin yazdigim yazida kendi kisisel durusumu yazmis olmamdir.ben gercekten sineklere beni isirmasi icin izin verdim hem de defalarca.bu benim yanlisim belki de..ama sana soruyorum meet bize zarar veren insanlari hangi zehirle öldürmeliyiz.hangi tasmalari takmaliyiz hangi sirklerde oynatmaliyiz ?herkeze eyvallah...NOT:kizim subat (iki ayl1kken) öldü genclik hastaligindan asiya ragmen... meet konumuzu bu yönden konusalim.senin dediklerinde bir kisisel durus olabileceginden kisir döngü yaratabilir.gel iki ayakli hayvanlardan kurtaralim dünyayi gör bak o zaman pirelere de yasam yerleri olusacak onlarda gelip köpeklerde kedilerde yasamayacaklar inan...
arkadaşlar yazılarınızı okudum güzel yazmışsınız ancak inşallah içinizden birisi tavuk eti balık eti yada kırmızı et yememiştir... yada bi civcivin bulunduğu yumurtalardan yememişsinizdir. bence kesinlikle yemişsinizdir ve hala (özellikle şilacık) bu garip fikirlerden kurtulamıyorsunuz... sevgi kalple olduğu kadar beyinle de ilgilidir... ve insanlar ne olursa olsun beyinlerini kullanmak zorundalar...
tabiki et yemedim.bu yüzden vejeteryanım.ne olursa olsun bana bir canlıyı afiyetle,zevk içinde yemek çok garip geliyor bende yemiyorum. benim düşüncemi garip bulabilirsiniz bu benim fikrimdir,saygı duyuyorum.inşallah bi gün anlarsınız neden benim böyle yazdığımı.
insanlar yıkmak için değil, yapmak için yaratılmıştır. şilacık ve emrah ikinize de katılıyorum. doğruyu söylemek gerekirse bu dünyada benim gibi düşünen insanların olduğunu tahmin etmezdim. volkan sana cevabım: ben de vejetaryenim ve her gün ailem beni azarlasa da dışardaki hayvanlara marketlerden aldığım kaliteli mamaları veriyorum her gün.et yemiyorum. tüm dünya bana karşı olsa da bunu yapacağım. benim amacım hayvanları tüm hayvanları kediler, köpekleri, zürafaları, leoparları, kertenkeleleri, böcekleri hepsini aklınıza gelen yada gelmeyen tüm hayvanları insanlardan korumak ve kurtarmak. hepimizi Allah yarattı dünya sadece bizim değil. bi gün gelecek öldürdüğünüz her karıncanın hesabını vereceksiniz. hayvanların yaptıkları sadece kendilerini savunma. söyleyim bana üzerine basılmayan kaç yılan ısırır. yada kuyruğu çekilmeyen kaç kedi tırmalar. aklı başıunda olan insanlar ne demek istediğimi anlayacaktır. malesef hayvanların doğal yaşamına insanlar okadar çok burnunu soktu ki artık kendilerini savunmaktan çok kaçmaya çalışıyorlar. çünkü 2 ayaklı hayvanlardan yani insanlardan korkmaları gerektiğini hepsi biliyor. ve hayvan sevgisi konusuna gelince; ben hayvanları insanlardan daha çok seviyorum.BEN HAYVANLARI TÜM İNSANLARDAN DAHA ÇOK SEVİYORUM. VE KİMSE BENİM HAYVANLARI KORUMAMA VE KURTARMAMA ENGEL OLAMAZ.bu dünyaya kendi düşüncemi yaymak için, hayvanları korumak için geldim. bir çocuğun bir köpeğe vurmasını engelleyebilmişsem eğer, birşeyler başarıyorum demektir. şuana kadar kendimi hiç bukadar fazla anlatmamıştım. daha anlatacak çok şey var ama bunları okuyan devamını da tahmin edebilir.
o kadar güzel anlatmışsın ki kendini elmas,defalarca okudum yazını.
Herkese selamlar!Bu forumu en başoından beri takip ediyorum Emrah''ın sayesinde ve artık bir veteriner hekim adayı olarak bende bir şeyler katayım dedim.Böyle bir siteye üye olunduğuna göre herkes hayvan sever bunda hem fikiriz ancak tartışmanın boyutu bence biraz değişmiş.Bu dünyada her canlının yaşamaya elbette ki hakkı var.Yaşarken bunun farkında değiliz ama hepimiz birbirimize muhtacız ekosistem diye bir düzen içinde yaşıyoruz.Zinciri bozan tek bir halka her canlıyı etkileyecektir.Nesli tükenmiş hayvanlardan bunların örneklerini görebilirsiniz.Bit,pire,sivrisinek,böcek vs. bunlar parazit grubuna girer ve pek çok hastalığı barındırırlar.Doğadaki her canlı önce kendi hayatını düşünür ve bunun için yaşar.Bizlerde önce kendimizi düşünmeliyiz bu sebeple saydığım canlılardan kendimizi ve bizimle yaşayan hayvanlarımızı onlardan korumalıyız.Bunu yaptıktan sonra o canlıların yaşam haklarını savunabiliriz dışardaki canlılara zarar vermemiz sözkonusu olmamalı.Bu kısmı tartışmaya bile gerek yok.Ben şaşıyorumki katledilen hayvanlardan bahsetmiyorsunuz!Canlı canlı öldürülen Kanada!daki foklar(onlar için ne yapabiliriz mesela),kürkü için öldürülen hayvanlar(seyredin ama çok iğrençmiş ben bir noktadan sonra bakamadım http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/),hayvanat bahçelerindeki vahşi hayvanlar,nesli tükenmekte olan denizyıldızları,nedeni bilinmeyen! yunus ölümleri...Bu canlılar için ne yapılabileceğini düşünelim.Bence et yemekten,yumurta yemekten filan hiç bahsetmeyin olayı başka yerlere çekersiniz ve çok gereksiz fikrimce.
haklısın konu gittikçe asıl olması gerekenden uzaklaşıyor.o fokları nasıl katlettiklerini bende seyrettim,onu yapanlar insan olamazlar diye düşünüyorum.insanlık dışı bişey..