Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
arşive dönmüş düşündüklerimiz.demek yeni şeyler söylemek lazım yaşam hakları üstüne!!! - 2.sayfa
tüm hepsievcil sitesi sakinlerine merhabalar diyorum.arşivde meetjoeblack adlı arkadaşa şilacık adlı arkadaşa ve onların nezdinde bizimle düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara geç kalmış bir cevabımı vermek istiyorum... meet''e: hayvanları sevdiğini düşünüyorum hem de hepsini...buluşamadığımız nokta dünyada en güçlü canlı biziz o yüzden yaşatma insiyatifi şu an elimizde senin saldırgan katil dediğin bir çok hayvan öldürmeyi seven hayvan insanlar yüzünden şu an özel parklarda 50 60 tane kalmış ve sergilenip para kazanılıyor sırtlarından...merhamet diğer yüzde ellisidir insanın.bir bit ile bir at arasında bir kelebekle bir fare arasında fark yoktur.var diyenler yaşamda;kör bir insanla gören bir insanı yürüyen bir insanla yatalak bir insanı da ayıran kişilerdir...suçluyu kazı altından insan çıkar,hastayı kazı altından insan çıkar...sevgi ve muhabbetle selamlıyorum seni... şilacık '' a : vermeye çalıştığım mücadelede yanımda oldugunu bilmek hatta benden daha çok o forumun savunucusu oldugunu görmek çok güzeldi...insanlara zarar veren hayvanları savunmak için öldürmemiz gerekli diyenlere sor bakalım şilacık...insanlara zarar veren-ağaçları kesip arsa yapan,evleri eksik harçla yapan,insan organları satan,dünyada açlığa sebep olan hastalığa savaşa sebep olan-insancıkları neden öldüremiyoruz daha mı masumlar bir yılandan sor da cevaplasınlar iki ayaklı katilleri.canileri nerelerinde saklayacaklar bakalım...sonsuz bir sevgiyle ellerinden öpüyorum....eyvallah ve diğer tüm forum dostlarına : YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR,YAŞAMAK BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE İNSAN GİBİ KALLEŞCESİNE DEĞİL HERHALDE DEĞİL Mİ ? NOT:forumumuzla ilgili tüm muhabbet ve bilgilendirme burdan devam edebilir umarım tüme hepsi evcil yetkililerine bize bu izni vermelerini rica ediyorum saygılarımla...
merhaba sevgili elmas öncelikle sizi insanlara hayvan demenizden dolayı kınıyorum hem diyorsunuz dünyadaki tüm hayvanları koruyacağım ve korumama kimse mani olamaz hemde hayvanları zorla işkenceyle öldürenlerede hayvan diyeceksiniz şimdi insanlar hayvansa ve hayvanları işkenceyle öldürenleride hayvan statüsüne koyuarsanız hangisini koruyacaksınız gerçek anlamda hayvanlarımı yoksa insan olan hayvanları mı? ya bu ne biçim bir yaklaşımdır anlamadım. siz vejeteryan olabilirsiniz buna saygı duyarım ama insanları et yedikleri için hor göremezsiniz bence tüm dümya size karşı değil siz karşısınız. bide söyleyeyim size üzerine basılmayan yılan ısırmaz dediniz ( daha önceki yazılarımda buna değindim) pirinç tarlalarındaki yılanlar ne ilaçlanmadan dolayı insanı ısırıyor nede üzerine basılmasından dolayı ısırıyor sadece gelip ısırıyor ve gidiyor neyse tüm hayvanları tüm insanlardan daha çok sevebilirsiniz hatta benden ve burdaki diğer arkadaşlarımızdan ama burda size kimse hayvanları koruyamazsınız dediğini okumadım elinizden geldiğince korumanızı gözetmenizi elbette isterim inşallah tüm (hayvanları)dahada sevebilirsiniz saygılar
merhaba sevgili elfamet vermiş olduğun linki dehşetle izledim ve insanın kanını donduracak kadar iğrenç görüntüler işte benim de savunmaya çalıştığım bu mikrop bulaştırmayan kürkü için katledilen hayvanların öldürülmesine karşıyım hele o daha ölmemiş ve postunu vucudundan ayırmaya çalışan ( o sıfatını benim veremeyeceğim onun sıfatını sadece yüce yaradanınmızın vereceğini ve aynı zamanda cezasınıda vereceğinden kuşku duymadığım insana sıfat takmayacağım) o merhametsiz ve duygusuzlarla mücadele etmeliyiz bir insanın sivrisinekten ne çıkarı olabilir sadece kendisini ve sevdiklerini bulaşı hastalıklardan korumaktan başka.ama bizler hala sivrisinek öldürülürmü,et yenirmi o da bir canlıydı yumurta yenirmi oda bir canlı olacaklarla uğraşıyoruz bırakalım insanlar bulaşıcı hastalık taşıyan Bit,pire,sivrisinek,böcek vs parazitlerle mücadelede otcul yada etcil beslenmade özgür olsun bizler bu canlılar için hiç olmazsa yakınlarımızda bulunan çocuklara hayvan sevgisinin nasıl bir duygu olduğunu aşılayabiliriz.bizden sonra yetişen nesle hayvan ve doğanın nasıl korunmasını öğretebilirsek bizden sonra yetişen nesil,doğa ve hayvanları daha iyi bir gelecekle buluşturabiliriz mesela ilkokulda doğayı ve hayvanları anlatan derslerin konulmasının gereksinimlerini anlatabilir çabalayabiliriz bu bunun gibi daha birçok fikrin oluşturulabileciğinin kanısındayım. tüm arkadaşlara saygılar
İNANMIYORUM.o görüntüleriizleyemedim. ominikgözlerindeki çaresizliği korkuyuyu görmüyor mu bu iğrenç yaratıklar. daha fazla izleyemedim. o gözler herşeyi anlatıyordu. benim fazla birşey yazmama gerek yok. bana karşı çıkanlara cevap vermeyeceğim çünkü anladım asıl konuşmamız gereken şeylerin ne olduğunu. tüm hayvanları korumamız gerek. onları da vahşi hayvanları da. onların çektiği acıları anlamamız yada anlatmamız mümkün değil. ya bunu nasıl yapıyolar. ya bişeyler yapmalıyız. eğer aranızda internetten anlayan varsa bir site açsın. düşüncelerimizi oraya da yazalım. nekadar çok insana mesajımızı verebilirsek o kadar ii olur. ben yapabileceğim ne varsa yapmaya hazırım. yazılar yazarım, okulumdaki panolara asarım. hayvanları korumak amacıyla yapacağımız hiçbir hareket küçük değildir. amacımız daha fazla insana ulaşmak olsun. vahşi olan yada olmayan tüm hayvanlar için birşeyler yapalım. ben artık bulduğum her foruma her siteye yazacağım. ama zamanım kısıtlı olduğu için sizden de destek bekliyorum. artık insanların hayvan değil sadee insan olduğunu düşünüyorum. çünkü insan familyasından bazı yaratıklar var ki hayvanlar onlardan bin kat daha değerli.
evet elimizden geleni yapmalıyız bu zavallıları korumak için.daha önce çeşitli sitelerde imza kampanyalarına katıldım.sitelerin ismini şuan hatırlayamıyorum ama mutlaka zalimce katledilen bu hayvanlancıklara bi şekilde yardım etmeliyiz onları sahipsiz bırakmamalıyız. meetjoe black eğer sen - bir insanın sivrisinekten ne çıkarı olabilir ki?- diyorsan hala ben sana başka bu konu ile ilgili birşey diyemem.illa bir canlıyı öldürmememiz için ondan bir çıkarımımız mı olması gerekiyor? neyse bu konuyu uzatmayalım hepimiz hayvanları koruyalım,onlara yardım elimizi uzatalım....
sevgili şilacık lütfen yazımı bir daha okumanı isterim ya benim yazdığım yazıları neden anlayamıyorsun arkadaşım evet insanlar hayvanları bir amaç için oldurüyor bir amacı olmaksızın öldürülmesi sence daha kötü değilmi kimisi etinden yararlanmak için kimisi de bulaşıcı hastalıklara maruz kalmamak için öldürüyo sonuçta bir çıkar söz konusu ( ve bende bir önceki yazımda belirttim ) o görüntülerdeki adamlarda bir çıkar için hayvanları oldürüyor kürkünden yaralanmak için şimdi bu saydığım 3 tane çıkarın 2 tanesi insanlara faydalı olmak için yapılıyor ama sonuncusu ise tamamen bayanların kürkpalto zevki ve gösterişi için erkekler tarafından yapılıyor.ben sivrisinekleri hayvan statüsüne koymuyorum bu benim görüşüm çünkü sivrisineklerden alabileceğim ne sevgi var nede duygusal bir bağ tam aksine sadece zarar veren mikroplar ve ben kendimi ve sevdiklerimi ayrıca insanları düşünüyorum ve bu yüzden bana sivrisineği savunma sen sivrisineği o görüntüde izlediğin zavallı hayvanlarla karıştırıyorsun aradaki farkı lütfen anla ben sivrisineği,biti,pireyi kısacası parazitleri o eziyet görerek yarı canlı halde derileri yüzülen zavvallı küçük masum hayvanlarla bir tutmuyorum işte seninle bir türlü buluşamadığımız nokta bu herseferinde bu konuya bir daha değinmemek istiyorum ama ısrarla her yazında buna değinmeden geçmiyorsun ve sana bir cevap yazma ihtiyacı duyuyorum Arkadaşlar ben kesinlikle masum ve zararsız ( zararsız diyorum ) hayvanların işkenceyle yada zevk için öldürülmesine karşıyım ya yazığım yazılar ortada her yazımda sadece mikrop bulaştırabilecek hayvanların öldürülebileceğini söylüyorum bunu tüm hayvanların yaşam hakkını ellerinden alıyormuşum intibası yaratılıyor Arkadaşlar bir gerçeğe yaklaşabilmek için objektif olabilmek zorundayız tabiki duygusallıkta önemli elfamet arkadaşımızın vermiş olduğu linki izleyen tüm arkadaşlarımızın tepkisi birhayli ağır olmuştur benimde tepkim ağır oldu insanlar ister duygusal yaklaşsınlar ister öbjektif olsunlar bu görüntüleri gören aklı başında olan her insan tepkiyle karşılar ve tepki verir bu görüntüleri tüm insanlara ulaştırabilirsek görüntülerde kendisine o işi meslek edinenlerle daha güzel mücadele edebiliriz çünkü arkamıza tüm insanlığı alarak daha kuvvetli oluruz Saygılar.
belki sizin için o sivrisineğin hayatının bir değeri yok ama onun için var. neyse uzatmayalım neler yapıyorsunuz bu konuda?
tüm dostlara selamlar.görüyoruzki dünyanın bütün hayvanları adına herkezin sorunu çok herkezin bakış açısı farklı ama yaramız ortak olsa gerek.hayvanların hayatlarına daha az nasıl müdahale ederiz...bu siteye yolladıgım ilk mesajda ''''kendime bir hayvansever dememe rağmen koluma konan sineği bile öldürmüyorum.ama hayvan severim diyen insanların hangi hayvanları sevdiğini hangi hayvanları gözünü kırpmadan öldürdüğünü sorguladığımı'''' belirtmiştim.bu yazıdan birçok arkadaşım sivrisinek mevzusunu ele aldı.herhalde geri kalanı işine gelmiyordu...neyse ama şu an görüyorum derdimi anlatabilmişim birazcık.bir arkadaşımız dünyadaki ekosistemden bahsetmiş.bu eko sistem hakkında birşey söylemek istiyorum.insan bu ekosistemin neresinde.insan elinin ulaşmadığı bir hayvan varmı? öncelikle hayvanları yiyoruz yemediğimizi bize zarar vereceğini düşündğümüzü öldürüyoruz.gücümüz yetenleri kafesleyip satıyoruz.çok değerliyse acılar içinde eğitip gösteri yaptırıyoruz.hiç birşey bulamazsak onlarla hava atıyoruz.kürklerini kullanıyoruz.dişlerini kullanıyoruz.onlarla ilgili yarışlar düzenleyip sırtlarından para kazanıyoruz...daha ne diyeyim bilmiyorum.TEKRAR SORUYORUM ''''BU EKOSİSTEM DENEN DENGEDE BU DENGESİZ İNSAN OLMASAYDI DÜNYAYI KURTLAR SİNEKLERMİ BASARDI? HER TARAF HAMAMBÖCEĞİMİ DOLARDI? İNSANLIK İNSANIN NERESİNDE ?'''' bir sorum da ölüme dair: anneniz bir gün eve geliyor elinde bir kutu kibrit soruyorsunuz anne nerden aldın o da diyor ki ÇALDIM.iki gün sonra elinde bir altın saatle geliyor soruyorsunuz anne nerden aldın o da diyorki ÇALDIM.ikisi arasında fark varmı ? bir karıncayı öldürmekle bir zebrayı öldürmek arasında bir fark var mı adları aynı ÖLDÜRÜYORSUNUZ ? şimdi birşeyler yapmalı örgütlenmeli mesela. herkeze sonsuz anlayışından ve sabrından dolayı teşekür ediyorum şilacık elfamet meet elmas selamlar...:) ''''ŞÜPHESİZ Kİ ALLAH İYİLİĞİ,GÜZELLİĞİ,MERHAMETİ AKRABALARA VE KOMŞULARA YARDIM ETMEYİ BUYURUR.KÖTÜLÜĞÜ FENALIĞI HAYASIZLIĞI YASAKLAR.TUTASINIZ DİYE SİZE ÖĞÜT VERMEKTEDİR...eyvallah
ahh ah,,keşke herkes bu kadar duyarlı olsa!!!! bende tüm herkese saygılarımı gönderiyorum......
evet örgütlenmek ii bir çözüm yolu. sinek böcek olayını bırakıp harekete geçsek iiolur. neler yapabileceğimiz konusunda orjinal bifikriolan var mı? (İNSAN YIKMAK İÇİN DEĞİL YAPMAK İÇİN YARATILMIŞTIR!)
Ben inancımdan dolayı bu dünyanın insan için kurulduğuna inanıyorum zaten bu üzerinde tartışmayacağım bir konu.Biz insanlar besin zincirinin en üstünde yer alıyoruz bu konumu da ihtiyaçlarımızın çeşitliliği ve aklımızla alıyoruz.(Kimde ne kadar olduğu tartışılır tabii.)Bu diyeceğim ilk konu.Hayvanların yaşam haklarını tartışıyoruz burda ama bence hep yanlış yerle sapıldığını hatta bazı fikirlerde inatlaşıldığını düşünüyorum.Burda hayvanların besin aracı olarak kullanılması tartışılmamalı et yemek de vejeteryanlık da hayatta bir seçim.Kürke sonuna kadar karşıyım.Belki kiminiz ''ama et yiyorsun'' diyecek ama değiğim gibi insanım ve sağlıklı yaşamak için ete ihtiyacım var bu bir gerçek.Sirklere ve hayvanat bahçelerinin de hiç olmamasından yanayım.Ancak doğal park olan o büyük hayvanat bahçelerinin faydalı olduğunu düşünüyorum.Çünkü o parklarda nesli tükenen hayvanlar doğal ortamlarında koruma altına alınıyorlar ve üremeleri sağlanıyor.Hayvanlar için yapılan yarışlarında hangisi olduğu önemli bence.Yarışırken o hayvanın sağlığı gözönünde bulunduruluyor ve iyi bakılıyorsa bence haklarına tecavüz edilmiyor.Ama köpek,horoz dövüşleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Ben diyorumki sadece duyarlı olalım hiç kimse bilerek hiç bir canlıya zarar vermez ama farkında olmadan ya da elimizde olmayan nedenlerle verebiliriz.Bu sinek meselesine dönmek istemiyorum ama yazılanları görünce bir şey eklemek istiyorum.Sivrisinekler yada diye böcekler çok hızlı ve çokça ürerler.Zebranın yada diğer memelilerin,kanatlıların,sürüngenlerin vs.üremek için daha fazla zamana ihtiyacı var ve daha az yavruluyorlar.Elbette o da canlı ama diğerlerinin yaşamını tehlikeye atıyorsa yapacak fazla bişi yok.Yada şöyle bir örnek vereyim;sığırların otladığı bir merada geziyorsunuz ve bir salyangoz gördünüz.Onu öldürmeyi düşünmezsiniz tabiiki(bende düşünmem)ama o bir salyangozun yaklaşık 600 parazit saçacağını ve ordaki sığırların hepsinin hastalanacağını ve pek çoğunun ölebileceğini bilseniz ne yapardınız?O salyangozun size bir zararı yok ama verebileceği zarar da çok büyük.Hayvanların yaşam haklarını düşünürken onları sevmek önceliğimiz olsun ama görünmeyen gerçekleri gözardı etmeyelim.Madem insanız aklımız ve olanaklarımız var bunları onların dahilinde yapalım.Öncelikle tek başınıza yapabilceklerinizi düşünelim.Çevremizde hayvan barınakları varsa onlara maddi manevi yardımda bulunabiliriz,Doğal Hayatı Koruma Vakfı''na(WWF) üye olabiliriz.Ya da ilginç fikirler bulup dünyadaki katliamlara protestolar düzenlenebiliriz.Benim aklıma gelenler bunlar.Hayvanlara yakın olmak isteyince ulaşılabilecek pek çok nokta var istemek önemli sadece.Herkese selamlar...