Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Discus

arkadaşlar hepimiz biliyoruzki discus büyük tecrübe gerektiren balıklar ph ından tut herşeyine büyük bir ilgi gerektiriyorlar birkaç sene frontosa beslesemde discus besleyecek tecrübeye gelmedim ama discus beslemek istiyorum bunun içinde tecrübe kazanmam gerek sizce tecrübe kazanmam için hangi tür balığı beslemeliyim yoksa hemen discusa geçsem becerebilirmiyim tecrübe kazanmak için ben melek ve inci grami düşünüyorum bu uygunmu brichardide olabilir sizin söyleyebilceğiniz bir tür varmı yaksa düscusa hemen geçe bilirmiyim cevaplarınızı bekliyorum saygılar....

arkadasım ben sana sadece sunu soliiim discusu tecrubesiz olanlarda besleyebilir yeterki satıcının iiii niyetli olması ve sen oturmus hayvanı alırsan sorun yasamassın onuda nasıl anlıcaksın herzaman dıscus almdan once stıcının elindeki discuslara bak 1 hafata fln bakıosun yemek yiyolar cekinme yok balık uzerinde mukoza soyulması gibi bisey yok ozman al ancak bazı satıcılar cogu buna dahil emin olabilirisiniz yeni gelen bi discusu hemen verir oturmadan buda neden kaynaklanıo uzakdogu suyu ile bizim buranın suyu aynı deil birden yeni deisik bi sua atıldında hayvan halyle hasta olur bizdede ole birden baskabi ile gittigimizde bas agrısı hastalanma oluo dimi oda bole bisey siz siz olun oturmamıs suya alısmamıs bi dıscusu almayın takip edin hayvanı

cevabın içn sağol büyükleri çok pahalı ben yavru alıcam ne kadar sürede cinsel olgunluğa gelirler

alper discus a çekinmeden geçebilirsin.birkaç yer pahalı satıyor ama herkezi aynı kefeye koyma ama ucuz diye discus da alma discus var discus var.ben yardımcı [email protected] msn adresim

img

fma55

20 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence ilk once basta internet vede daha sonra cevrendeki discus besleyen kisilerden tecrubelerini alip oyle gecmelisin..discus beslemek evde arslan yada kaplan beslemek degildir.sadece kayda deger bir para yatirip onu tuketmeden zevkle istahla seyretmektir diye dusunuyorum.yanlis anlasilmasin hicbir canlinin maddi degeri parayla olculemez ama bu isler boyle yuruyor vede uretimciler para kazanmak zorunda...ama sen ilk once gerekli makale vede tecrubeleri topla derim ben..ihtiyacin olurasa bence birseyler var.tecrubede bulunur:)))..mail atarsan yardimci [email protected]

img

hekim_mert

19 yıl 6 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben hekimmerte katılıyorum bilenlere sor ve bilgi topla bencede bide fma55 ten de discusları nerden alıcağını sor yardımcı olucaktır çünkü o ustalarıda tanır.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

discus öncelikle diğer balıklara göre oldukça hassas balıktır beslemek istiyor tecübeli olman gerekir şuana kadar ilk akvaryuma başlayanlarla sağlıklı olarak besleyene raslamadım nedenimi diğre balıklarbu balıklara göre bakımı kolaydır ısıdan yemden vb şeyler discuslar kadar etkilenmezler siz diğer bu balıkları beslerken kendinizce bazı olışkanlıklarınız olacak su değişimi temizlik doğru ilaç kullanımı vb bunları zaman içerisinde alışkanlık haline getireceksiniz bunlar gibi bazı şeyler discus beslemek için önemli olduğu için balıklar rahatlıkla bakacaksınız arkadaşların da dediği gibi araştırma yapmalısınız satıcının niyetini falan boş verin sade balıkların sağlıklarına bakın yeter bunun yanında siteleri dolaşıp bilgi toplaya bilirsiniz oturmuş yani biyolajik döngüye başlamış bir akvaryum kurmanız ve sağlıklı balıklar aldığınız halde bir sorun yaşamazsınız sanırım.

img

diamond

20 yıl 10 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim

mailine gonderiyorum yazilari.sevgiler..

img

hekim_mert

19 yıl 6 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tekrar teşekkür ederim