Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Discus - 2.sayfa
arkadaşlar hepimiz biliyoruzki discus büyük tecrübe gerektiren balıklar ph ından tut herşeyine büyük bir ilgi gerektiriyorlar birkaç sene frontosa beslesemde discus besleyecek tecrübeye gelmedim ama discus beslemek istiyorum bunun içinde tecrübe kazanmam gerek sizce tecrübe kazanmam için hangi tür balığı beslemeliyim yoksa hemen discusa geçsem becerebilirmiyim tecrübe kazanmak için ben melek ve inci grami düşünüyorum bu uygunmu brichardide olabilir sizin söyleyebilceğiniz bir tür varmı yaksa düscusa hemen geçe bilirmiyim cevaplarınızı bekliyorum saygılar....
alperen discus larda eğer yeme alıştırdıysan seni tanıyorlarsa her yemi senin elinden yemeye hazırdırlar emin ol. kesinlikle ihmal etme zorlama yemden kesilirlerse güvenlerini kazanman zordur. bence bu balıklar bu tip insancıl davranışlarından dolayı özeller öyleki tedavi edildiğini bilip kepçeye kendiliğinden girer bu balıklar ben elimi suya soktuğumda avucuma gelip yatıyorlar mesela. sıkıntılarını anlamaya çalış ve akvaryumlarına çok müdahale etme derim ben. tamamiyle kendi fikir ve görüşlerimdir...
discus sana nekadar alışsa da elinden dahi yem yesede elinde her yemi almaz bu bunu de ve gör özellikle pont yem tetranın jel şeklinde ki yemi ve daha bir çok yemi almazlar genel de kırmızı renkli yemleri tercih ederler bağışıklık sistemi tam şekilde çalıksa bile verilen bazı yemleri sade ağızlarına alır ve atarlar buda suyu boz maktan başka bişe değil dir arkadaşın yazdıkları ken di fikri olduğu için saygı duyuyorum ama discuslar hiç bir zaman sahibinden küstü diye yem yemezlik yapmaz sadece iç parazit.bağırsak flagelleri,ve değişik nedenler den dolayı sitrese girerse yem almaz hastalandığı zaman sahibine vakit veren balıklar dır senin balıkların rahatsızlığını tam olark teşis etmem bu yarı yarıya ilileştirmek demektir ve doğru ilacı kullanırsan bi sorun yaşamazsın duygusal davram ma bilimsel davran.
diamond sen balıklarını sağlıklı tut hastalığa yakalanmasınlar ok anlaştık. sonra bu sağlıklı balıkları ürküt strese sok sonra bak bakalım yem yiycekmi. haa senden korkup bağarsak kurdu oluşturur dersen oda senin bilimselliğindir... benim balıklarım pond yemde yiyor japonlar için kullanılan küçük yuvarlak yeşil kırmızı renkteki yemdende istersen buyur gel göstereyim.
ya arkadaslar bir noktaya deginmek istiyorum..korkup bagirsak kurdu olusturmak ne demek allah askina nurettin dede..yapma lutfen boyle bir sacmalik yok..sonra konusunca asabi diyosunuz ama bu kadarina dayanamiycam...barsak parazitleri diger tum ende parazitler gibi yumurta teknigiyle urerler..yada cestodlarda oldugu gibi scolexlerini altindan bir parca koparak urerler..stress zaten diger tum hastaliklari oldugu gibi parazit enfestasyonunuda tetikler..ama stress e giren balik asla durup dururken parazit olusturmaz..bu bir sacmaliktir.sadece bgastro -intestinal sisteminde hazir bulunan parazit daha hizli uremeye baslar vede stress hallerinden bununla vucut basa cikamaz ve yenik duser olay bunun..bu biyolojik bir siklustur.hurafe yapmayin lutfen.insanlari yanlis bilgilendiririyprsunuz...cok ama cok kisa anlattim..isteyene mail paraziter enfeksiyonlar hakkinda mail atabilirim...sevgiler...
beni yanlış anladın hekim mert ben orda korkarak parazit olmaz demek istedim zaten çünkü diamond arkadaş sadece hasta olursa yemez yazmıştı ondan anlatamadığım için özür.
ok karddes.bende yanlis anlasilmasin diye cevap verme zorunlulugu hşssttşm..kimse kusura bakmasinn.sevgiler
ya şimdi burda anlaşamadığımız bir nokta var sen balıkları korkut yem yiyeceklermi demişsin balıkları ürküt tabi ki yem yemezler zaten ben 2 günde bir akvaryumda su değişimi yopıyorum doğal olark balıklar ürküyor su seviyesi düştüğü için ve suyu çekmek için akvaryuma elimi soktuğum için ama bir müddet sonra tekrar yem alırlar balıklar ürktüğü vakit tabiki yem yemez discus değil hiçbiri ama süre önemli balıklar bir sefer de ürmeyle kesinlikle yemden kesilmez.Discuslar genellikle bağırsak parazitleri ve solungaç kurtları yüzünden ölürler bunlar doğal olarak balığın bünyesinde zaten bulunurlar ancak balık sağlıklı olduğu için sindirim sistemi tam anlamıyla çalıştığı için kısaca metabolizması tam anlamıyla sağlam olduğu için bunlar bi varlık gösteremez diyelimki balık çeşitli nedenler den dolayı yem den kesilsi bunlar ani ph değişimleri aşırı sitres, akvaryum da amonyak.nitrit,nitrat oranlarının artmsı gibi balık yem yemediği için metabolizma yayaş yavaş güç kaybedecektir buda vucutda bulunun bu parazitler güç kazanmaya başlar uygun ortam bulup üremeye geçerler se balığı ölüme kadar götürürler anlatmak istediğim balığın vucudunda zaten ilerde zararlı olabilecek parazitler bulunur balığın metabolizma güç süzleşmeye başlar sa ortaya çıkarlar ve varlık göstere bilirler olamaz böyle bişe derseniz bunu size şöyle açıkliyim yetişkin discuslararın üretilmiş resimlerine bir bakın üzerlerinde yavru olanlarına bazılarında en çok 30-40 veya elli adet göre bilirsiniz ama diyelim bide yabancı sitelerdeki discus resimlerine bakın tabiki hepsi aynı değil bazı sitelerde balığın üzerinde okadar çok yavru varki nerdeyse balık görünmüyor bu tabi suyuda üretim suyunun etkisi de vardır işte o çok yavru gördüğünüz balıklar eşe atılmadan önce sterilize edilirler iç ve dış parazit için yapılan deneylerlede görülmüşki sterilize edilen balıklarrn yavruları çok daha fazla burda yavrular anne ve babanın üzerinde kritik dönemlerini geçirdiği vakit çk hassas olduğu için anne ve babaya zarar veremeyen parazitler yavruları çok kolayca öldürebilir eğer discuslarınız varsa bunu deneyin görün haa ben demiyorumki siterilize edilmeyen balıklardan yavru alamazsınız alırsınız tabiki ama sayı az olur ikisinide bideneyin görün.Yem konusuna gelince discuslar için yem çok önemlidir belirlibir büyüme vakitleri vardır cinsel erginliğe gelen balık ve yumurta dökmeye başlayan balık vucut olarak daha fazla büyümez işte balık genç ken iyi yemler lerseniz balık için iy olur discuslar da büyümede en önemli faktör anne ve babadan alınan genlerdir sonra sukalitesi peşinede yem gelir anlatmak istediğim yem önemlidir ben balıklarımı tetra bits,dondurulmuş kandurdu ve artemiya sera discus food,sera discus color gibi bir çok yemle besliyorum bunlarının yanında canlı yem olarak mikro kurt ve ev yapımı yemler bakın bunlar lada bitmiyor balığın büyümesi gelişmesi için bazı vitaminlere ihtiyaçları var a,d,e,k gibi suda erimeyem vitaminlere bunlarıda ayriyeten yemlere karıştırarak yediriyorum bakın biraz uzun gibi oldu anlatmak istediğim balıklarınız yeme alıştıra bilirsiniz ama hiçbir şekilde balıklarınız dengeli şekilde beslenemeyecekler sönük kalacaklar neden bu güzel balıkları 20-25cm gibi boyutlara getirmek varken 17-18 cm de bırakalım bu doğal olark ilerdeki türlere de etki yapacak yavrularınız küçük olacak ha ısrarla ben bu yemler le besliyecem derseniz ferrari marka arabanıza lpg taktırıyorsunuz derim şimdilik yazacaklarım bu kadar eğer anlaşamadığımız noktalar olursa akşam vakitleri burdayım.
discus besleyebilmek için tecrübe mi istiyorsun buna nasıl sahip olabilirsin!!tek bir yolu var o da discus besleyerek...hangi balıgı beslersen o balık hakkında tecrübe kazanırsın...yani melek falan besleyerek discus için bir şeyler kazanmış olmazsın o kazançmelek içindir...ama tabiki btün balıklar için bilinen genel kurallar vardır bu tecrübeyi ise sana bütün balıklar verir..yani balık beslediysen bu balıgı da besleyebilirsin emin ol öyle bir derecesi yok yani...zaten bak frontosa beslemişsin mükemmel bir balık ama beslemek hala nasip olmadı bana
neyse...sen kendine güven, sorunlarını burada paylaş, arkadaşlarımız sana yol gösterecektir bu sayede herşeyi ögrenirsin sen merak etme...
Saygılarımla,
Crano
Selam Alperen bende discus balıklarını beslemek istiyorum.Şuan pterophyllum scalare(melek) ,Apteronotus albifrons(hayalet) ve rainbow (gökkuşağı) besliyorum.Bence direk discus balığına geç cranonun dediği gibi r sadece beslediğin balık hakkında tecrübe kazanırsın.Yakın zamanda bende discus akvaryumu kurmayı düşünüyorum tabi melek akvaryumunu bozmayı kesinlikle düşünmüyorum ve herkese tavsiye ederim ,şuan hala discuslar hakkında bilgi toplamaktayım sana önerim kesinlikle yerli üreticilerden al.Çünkü yerli üreticilerin çoğu discusu şebeke suyunda yetiştiriyorlar.Birde discus akvaryumuna taban malzemesi koyma koyarsanda sana tavsiyem Aquaclay koyabilirsin. Saygılarımla.
discus icin tecrube kelimesi bence surdan geliyor: bu baligi beslemeden once diger irklar hakkinda yeterli deneyimin olunmasi gerekir..soyleki zaten diger irklari beslerken akvaryumun genel ve temel bakim-besleme-idare prensipleri ogrenmis olunur..tecrubedeki kasit budur..akvaryumu her seyiyle hastaliklar,temel su kimyasi,beslenme cesitleri,yemler v.s..gibi konulara hakim olunca discus beslemekten korkulmamalidir...unutmayalimki hayatta hicbir deneyimi yasamadan kazanamayiz..oyle degil mi arkadaslar..bunun icinde insanlari discus konusunda korkutmayalim.sadece yeterli akvaryum bilgisine sahip olmalari konusunda tesvik edelim..akvaryumculugun 3-5 malzemeyle olmayacagini baliklarin bambaska bir dunyada yasadiklarini vede madem besliyoruz isi layigiyla yapmamiz gerektirigini asilayalim derim...elestiri yerine dogru yolu gostermek her zaman daha aklici olacaktir diye [email protected]