Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Filtreler hakkında!!

Selam arkadaşlar Kız arkadaşımla beraber 100 lt lik bir deniz akvaryumu kuruyoruz.uzun sureden beri arastırma aşamasındayım.Ve çok da iyi niyetli bi satıcı buldum. onun önerisi uzerine tetranın yeni çıkan dış filtresi ex 600 (600lt/h) aldım. Ama bazı yerli forumlardaki arkadaşlar bana dış filtre yerine sump yapmamı tavsiye ettiler.ama şu an bu maliyete giremeyceğim icinonu yapamam! Bana dış filtre yerine guçlu bir şelale filtre tavsiye ettiler!! Nedenini anlayamadım neden dış filtre yerine şelale.Sonuçta dış filtre daha nitelikli filtreleme yapmazmı. Burdaki arkadaşların da bi fikrini alıym dedim?Siz dusunuyosunuz arkadaşlar??

img

korki84

19 yıl 11 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam korki84,

Dış filtre elbette şelale tipi filtreye göre daha nitelikli.Dış filtrelerin şelale aparatı var bazı türlerinde temizlediği suyu şelale şeklinde yağmurlama gibi akvaryumun üzerinden veriyor.Ama asıl şelale tipi filtre ile dış filtre kıyaslanamaz.Bende Dış filtre olduğu halde Şelale tipi filtrede var.Benim amacım hem su sesinin insanı dinlendirmesi hemde suyun içinde yüzen cisimlerin pisliklerin daha suya iyice batmadan şeleale tipi filtre ile yalakanması..Şelale tipi GAP-X markasını tavsiye ederim 20YTL.  Thumbs Up 

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Cevap için sağol dostum! Akvaryumun markası sunsun ve bu kapaklı olannlardan bu yüzden şelalle kullanmak için yer yok. O sorunu bi iç filtreyle çözebilirim ama!! sump ın ne gibi ekstadan ne faydası var kolay temizlenmesi dışında!! Bilyap ın sitesinde Dr. Önder Bozdoğan ın makalesini okudum ! O dış filtreleri öneriyor. Herkez ayrı bişey söyluyo çok kafam karıstı. Ben dış filtrenin faydalı olacağını dusunuyorum tuzlu suda!!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

korki84 dostum,

Bende dış filteyi öneriyorum .Ama ek olarak diyorum şelale tipi filtrede al.Akvaryuma kendin montaj edebilirsin.Şelale tipi filtre boyutlarında akvaryumunun kapağının az görünen bir yerini ölçüler oranında kes ve filtreyi yerleştir çok basit bendeki öyle..  Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

evet olabilir.ilk önce bi uygun yer planlıyım onun için sora da filtreyi alabilirim.Bunun içinde kömür faln veya seramik koycak yer varmı!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

Dış filtre 3 ana hazneden oluşur alt kattakine seramik ortaya karbon sünger en üste elyafsünger koyarsın genelde..Bu dediklerimin sıraı değişmezde kendileri akvaryum ve beslediğin balıkların ihtiyaçları oranında istisna olarak değişir.Şelale tipi filtrede en altta sert plastikten küçük tırtıllı topcuklar var büyük atık cisim vs.tutmak için,onun üstünde 3yada 4 tane normal sünger,en üstte kömür parçacıklı aparat var su bunlardan geçtikten sonra akvaryuma akıyor Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

deep ben senin bahsettiğin şelale filtreyi kastettmistim!!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

Pardon şelaleyide yazmışsın çok sağol!!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar başka fikri olan varmı ya TUZLU SUDA tecrübesi olan.

img

korki84

ÖZEL MESAJ

bu konuda isak a üye olmalısın inan bu konuda sana yardıncı olacaklar

img

diamond

20 yıl 10 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ