Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
agzindan yem geliyoooo!!!
selamlar....siteye yeni uye oldum...elimden geldigince takip edip tecrubeli arkadaslarin bilgilerinden faydalanmaya calisiyorum....simdi de arkadaslar bir problemi var bizim tatli oglumuz Chicconun....konusmasi...hareketliligi...nesesi...hersey normal ama son 2-3 gundur mesela oyun oynadigi yere arada bakiyorum ve agzindan bikac yem cikmis...bikac derken mesela 10tane...ben de korkuyorum acaba onemli bi hastaligin belirtisi mi veya usuttu mu farkinda olmadan diye...bu konuda fikirlerinizi bekliyorum lütfen....
ARAMIZA HOŞGELDİN ARKADAŞ BU GAYET NORMAL BİR DURUM. MUHTEMELEN AYNA VEYA KENDİNİ GÖREBİLECEĞİ BİR NESNENİN KARŞISINDA KENDİSİNİ GÖRÜNCE BAŞKA BİR KUŞ ZANNEDEREK ONU BESLEMEYE ÇALIŞMIŞTIR. BAZEN KENDİSİNİ GÖRMESE BİLE BUNU YAPABİLİR. TELAŞLANMANA GEREK YOK. AMA EĞER BU YEM ÇIKARMAK DEĞİLDE KUSMA İSE BU TEHLİKELİ OLABİLİR. BUNUDA ANCAK ONU TAKİP EDEREK ANLAYABİLİRSİN. EĞER BAŞINI AŞAĞI YUKARI SALLAYARAK İSTEKLİ BİR ŞEKİLDE SALLIYORSA BU NORMAL BİR DURUMDUR. YOK EĞER İSTEM DIŞI KUSUYORSA BU HASTA OLDUĞUNU GÖSTERİR. İYİ GÖZLEMLEYİP TEKRAR BİLGİ VERİRSEN SEVİNİRİM. HOŞÇAKAL
Merhaba, aramıza hoşgeldiniz :) Hemen belirteyim; kuşlarda kusma (ağızdan yem çıkarma) iki şekilde olur. Birincisi; eş istemesinden dolayıdır (eşi olduğunda ağzından yem çıkararak onu besler) Ayna karşısında da bunu yapabilirler. Hatta aklınızda olsun, çoğu zaman tek yaşayan kuşlar, sahiplerini de eşi olarak benimserler ve ağzılarından yem çıkarak sahiplerine verirler. İkincisi ise; hazımsızlıkla ilgili bir sorundur. Ancak, kuşunuzu elbette ki gözlemlemişsinizdir. Bir hazımsızlık sorunu yaşıyor olsa, bunu mutlaka farkedersiniz. Yemesi filan normalse, o halde ilki gelir aklımıza.. Yani eş istiyor miniğiniz :)
sevgili Hovarda35 ve Blue mesajima hemen vermis oldugunuz cevap icin cok tesekkurle...icimi nasil rahatlattiniz anlatamam...sizin tecrubeli olmaniz olayi hemen cozuyo demekki..Chicco sadece banyoda aynanin karsisind ajole kutusunun ustune cikip kenidini aynadan ope ope konustugunda ve yine mutfakta semaverin tabanindaki metal kisminda kendini gorup gorup operken bu yem cikarma isi oluyor.demekki sizin dediginiz gibi...cunku herseyi cok normaldi bunun disinda..neyse..icimi rahatlattiniz gercekten..bu bizim ilk kusumuz.henuz 6 aylik sadece.bebegimiz gibi.bi de cok ama cok fazla kelime falan opgrenip konustukca iyice baglandik ilk gunden beri.tecrubesiz de oldugumuz icin en ufak bisey de hemen panik yapiyoruz.neyse.cok ama cok tesekkurler...bu siteden ogrenecegimiz daha coookkkk sey var....
Selamlar chicco. Hoşgeldin,arkadaşlar teşhisi koymuşlar sorun çözülmüş ama iki kelimede ben ekleyeyim.Kalamar kemiğini ve kumunu eksik etme lütfen. Saygılarımla.
selam sherif...kalamar kemigini forumlardan okudugum kadariyla gidip petshoptan alabilirim di mi?bi marka veya dikkat etmem gereken bisey var mi?bi de kum dediginiz bu sindirime yarari olan kum di mi baska bi kum yok yani?ondan var eger oysa...ilk gunden beri...baska bi kumsa yine bilgi veririseniz sevinirim..
bir de sherif bizi sorucam....daha onceki forumlardan kalamar nedir...ne ise yarar okudum ama....senin daha once yazdigin bi forumda kalamarin ciftlesme doneminde yumurtanin dis kisminin yani kabugun olusumunda faydasi oldugu yazili...ama benim kusum erkek...bi de Chicconun cifti yok....bu durumda aliyim mi?napiyim...
Gerçi sherif''e sormuşsun ama ben naçizane yanıt vereyim. Kalamar yada mürekkep balığı kemiği sadece yumurtlayan dişilere değil tüm muhabbet kuşlarına verir. Önemli bir kalsiyum kaynağı ve gagalarının doğal olarak törpülendiği çok gerekli bir malzemedir. Kuş kumuda herhangi bir pet shoptan rahatça temin edebileceğin bir şey. Ayrı bir yem kabında yada yemine karıştırarak verebilirsin. Sindirim ve hazım işlemine yardımcı olur. Gerçekten çok faydalı bir üründür... wahshi...
wahshi hemen alicam hafta sonu kalamar veya murekkep baligi kemigini..kumu var kafesinde...ayri bi kapta...yemekten sonra hemen gidip yer onu...bunun disinda bir tane vitamin blogu var...hafif pembemsi bisey...ve yuvarlak bir gagatasi var...bunlar ilk gunden beri var.petshoptan vermsilerdi...cok gerekli diye.Chicco da ara arar yiyor onlari...cok mu luzumsuzlar bilemiyorum ama biz bilgisiz oldugumuz icin ne buldularsa vermis de olabilirler tabi.
bence sen kuşuna eş almalısın. şimdi kuşun küçük ama alışması daha kolay olur eşine:) bu benim önerim tabii...