Kuş Forumları > Kuş Türleri Sağlık ve Bakım
Cennet Papagani almak istiyorum
Arkadaslar oncelikle bu forumu yeni buldugumu ve bulduguma da cok sevindigimi soylemeliyim. Benim evcil hayvanlarla ilgili az da olsa bir gecmisim var. 10-15 sene kadar once cocukken ,muhabbet kusu ve kanarya beslemistim sonra hayatim yatili okuyarak gectigi icin pek hayvan beslemeye firsatim olmadi. Simdi durumun uygun hale gelmesi ile yeniden kus beslemek istiyorum. Ozellikle okudugum kadari ile cennet papaganlari karakterleri ve buyuklukleri bakimindan cok guzeller. Ben bana alisan, akilli ve buyuk olmiyan fakat kafesin disina rahat cikarabilecegim ve etkilesimin cok oldugu bir kus turu ariyorum(oyunlar oynamak vs.). Acaba yavru cennet papagani dogru secim mi? Eger dogru secim ise Ankarada nerede bulabilirim(Eger yola dayanabiliyorlarsa Istanbuldan alip da getirmeyi dusunebilirim). Tabi ki hangi cinsiyeti tavsiye edersiniz ve yavru oldugunu en garanti nerden anlarim. Cok soru oldu biliyorum umarim cevap alabilirim. Tesdekkur ederim simdiden
Arkadaslar bir yol gostericek yok mudur acaba ?
selam, cennet beslemedim hic ama sultan tavsiye edebilirim , zaten muhabbet beslemissin tekrar muhabbet de besleyebilirsin
Cagdas cevap icin cok tesekkurler. Bir an hic cevap alamiyacagimi sanmistim. Dogrusu yeniden muhabbet beslemek istemiyorum. Cok sevimli hayvanlar ama ne yazik ki insanlarla olan etkilesimleri istedigim duzeyde degil(Kucuklugumde toplam 4 adet muhabbet kusum olmustu. Once tek birtaneydi ve bana alismisti ne yazik ki 2 senenin sonunda hastalandi ve oldu , dogrusu bayagi uzulmustum, sonra 3 adet birden geldi. Onlarla ilgilenmek guzeldi ikisi benim elimde cok rahat dururlardi ben gittikten sonra bizimkiler bakmak isteyen birilerine vermisler). Kanaryalar bir baskaydilar. Harika otumleri vardi ama bakimlari ciddi anlamda zordu(Cok narin hayvanlar). Ayrica ne yazik ki alisma gibi bir olay hic olmadi. Zaten cok narin hayvanlar nadiren elinize aldiginizda cok dikkatli olmaniz gerekiyordu incitmemek icin. Ben etkilesimi fazla oldugu ve zeki olduklari icin papaganlarla ilgilenmeye basladim. Dogrusu konusup konusmamalari umrumda degil, fazla buyuk olmasinlar, kolay alissinlar ve bakimlari, temizligi kolay olsun istiyorum. Sanki okuduklarimdan cennet papaganlari bu kriterlere en uygunlariymis gibi gelmisti. Acaba Sultan papaganlari nasillar? Dogrusu gorunumleri hosuma gidiyor ama sanki buyukler ve bakimlari bayagi zahmetliymis gibi geliyor.
Oncelikle cennet papağanı olsun sultan papaganı olsun bu türleri kolaylıkla petshop lardan temin edebilirsin.
Anladığım kadarı ile onu kendine alıştırmak istiyorsun.
- YAŞ : O zaman hangi türü alırsan al mutlaka yavru kus al.
- CİNSİYET : Erkek olursa daha iyi sonuc alabilecegini soyluyorlar.
- ADET : Tek bir kuş al. Ve evin sakin bir köşesine koy.
- VAKİT : Zaman ayırman şart !
- SABIR : Kesinlikle acele etme... yavaş yavaş kuşu ürkütmeden .. mesela onceleri kafesin önüne geç ve onunla sakin bir ses tonu ile konuş . Alişmaya başladığını hissettiğinde eline bir avuç yem al ve elini kafesin içine sok elinden yem yesin. Bu aşamayı da geçtikten sonra .. asla kuşu yakalar şekilde değil ! elini yavaşça ayaklarına doğru uzat ve eline çıkmasını bekle ama zorlama. Baktın kaçıyor acele etme. Tabii ki bu uygulama yavru kuş aldığında çok daha hızlı ilerleyecektir.
- TÜR : Muhabbet'te dahil tüm papağan türleri
Şimdilik aklıma gelen bunlar
Saolun cok guzel bilgiler. Ilgimi birsey cekti. Cinsiyet olayi turden ture degismiyor mu? Her turde erkek daha mi uysal oluyor acaba ?
cinsiyet konusu tartısılır. Kesin bir belirleyici degil.
Peki cennet ya da sultan papaganlarinin yasini nasil anliyabilirim. Yavru almak istiyorum ama yavru oldugunu nerden anliyabilecegim ?
Acemice sorularimla insanlari sikiyorum galiba. Bu yas olayi benim icin onemli, anladigim kadari ile gaga kismi siyahca oluyor yavru cennet papaganlarinin ama dogrusu bu turle herhangi bir ilgim olmadigi icin onume gelse anliyabilir miyim emin degilim. Ayrica soylediklerinizden sonra yavru ise Sultan papagani da dusunebilecegimi anladim, ama tabi onun da yavrusu nasil gorunur bir fikrim yok. Umarim yardim alabilirim.
Bu forum pek aktif bir forum degil anladigim kadari ile :(