Kuş Forumları > Kuş Türleri Sağlık ve Bakım
Cennet Papagani almak istiyorum - 2.sayfa
Arkadaslar oncelikle bu forumu yeni buldugumu ve bulduguma da cok sevindigimi soylemeliyim. Benim evcil hayvanlarla ilgili az da olsa bir gecmisim var. 10-15 sene kadar once cocukken ,muhabbet kusu ve kanarya beslemistim sonra hayatim yatili okuyarak gectigi icin pek hayvan beslemeye firsatim olmadi. Simdi durumun uygun hale gelmesi ile yeniden kus beslemek istiyorum. Ozellikle okudugum kadari ile cennet papaganlari karakterleri ve buyuklukleri bakimindan cok guzeller. Ben bana alisan, akilli ve buyuk olmiyan fakat kafesin disina rahat cikarabilecegim ve etkilesimin cok oldugu bir kus turu ariyorum(oyunlar oynamak vs.). Acaba yavru cennet papagani dogru secim mi? Eger dogru secim ise Ankarada nerede bulabilirim(Eger yola dayanabiliyorlarsa Istanbuldan alip da getirmeyi dusunebilirim). Tabi ki hangi cinsiyeti tavsiye edersiniz ve yavru oldugunu en garanti nerden anlarim. Cok soru oldu biliyorum umarim cevap alabilirim. Tesdekkur ederim simdiden
Buyrun size sultan papağanı ile ilgili bilgi Biraz bozuk türkçe oldu ama neyse :) Alman olan Cockatiel: Tanımlama olan Nymphensittich: Gri; Göğüs ger, ve arkadaş olucunun olduğu karın, bazı kuşlar kahverengi renklendirdi; Alın olan taç ve sarı renk olan boğaza terbiyesizlik yapar; Çalılıklar olan kulağın olduğu yamanın olduğu kırmızı rengin olduğu büyük portakal; Beyaz renk olan çalılıkların ve foreward secondariesin olduğu daha büyük kanat; Arkada alt, tüylerin gri soldurduğu çalılıkların ve orta kuyruğun olduğu üst kuyruk; Dış kuyruk ve gri renk olan karanlığın olduğu alt tarafın olduğu kuyruğu tüyle kaplar; Periophthalmice gri renk olan halkayı daraltmayı soy; Gri ilan et; Kahverengi renk olan karanlığın olduğu iris; Gri renk olan ayaklar. Noticablyın gri karıştırdığı yüzün ve tacın olduğu dişi; Çalılıkların portakalı solgunlaştırdığı kulağı yama; Dış kuyruk uppersidenin gri iz yaptığı sarı rengi tüyle kaplar; Tüyler olan uçuşun olduğu iç ağların olduğu grimsi beyaz yamalar. Gibi dişi Immatures; Etin boyadığını ilan et, erişkin kuşun tüyleri 3 ay hedefine ulaştı; Daha genç erkekler yönetmesi için sarı tüylerin olduğu. Uzunluk: 32 santimetre (12.5 ins) dağıtma: Dışında doğuya ait, kuzeye ait Avustralya ve yakınında güneye ait nemli alanlar kıyı. Anayurt: Neredeyse açık arazi olan bütün tipler; Yakınında alanlar yönlerin olduğu suyu tercih et, ve delik aç; Tane alanları büyüyor. Durum: Ortak, çok ortak bazı yerler. Alışkanlıklar: Genellikle çiftler veya küçük sürüler; Ara sıra kadar büyük sürüler müsait yeterli yiyeceğin veya mevsimlik göçler olduğu zaman esnasında kuşların olduğu ayrı yüz; Çoğunlukla içmesi için sığ suyun olduğu karalar; Çabukça içecekler, ve su çukuru kalmaz; Göçebe; Öğütülen beslemeler; Çok uyanık orada; Ölü ağaçlar olan yalın dalların olduğu kalanlar; Daha az dikkat çekici orada; Çok arıyor olduğu zaman sakin; Çoğunlukla uçuyor olduğu zaman çağrılar; Kara sağanın olduğu uçuş yöneltir, ve düzeltir. Doğal beslenme: Çalılıkların ve ağaçların olduğu tohumların, tohumların olduğu ot ve yabani ot; Meyveler ve küçük yumuşak meyveler; Muntazaman yemler çoğunlukla alanların oldukça büyük zarara sebep oluyor olduğu tanenin ve akdarının olduğu. Davranışı besliyor: Çoğunlukla arasında mevsim Ağustos''u besliyor, ve hangisinin Aralık olduğu , ama neredeyse bütün yıl mümkün; Olumlu iklimle ilgili koşullara güven; Sonra başka bir mümkün birisinin olduğu ayrı beslemeler; Çukurlara dallar yuva yapmayı uzun tercih et, ölü ağaçlar; Esnasında gönüllü asker besliyor; 5 yumurta olan 2; 19 gün kuluçka dönemi; Aile olan her iki ana baba; 5 hafta olan yuvanın olduğu izinin olduğu genç; Yumurta (0.75 ins olan 0.96 x) 24.5 xa 19.0 mmı ölçer. Aviculture: Ahenkli ses olan sakin muhabbetkuşu; Çabukça gizlice söyle ol; Sert çiğneyici değil; Zararsız diğer kuşlar; Mümkün türün olduğu muhabbet kuşlarının ve Neophema''nın olduğu toplumsal kafes; Dayanıklı. Uydurma: Büyük kafes veya dışında (6 ft olan 3 xın olduğu 9 x) 2 min sığınağa bitişik oluyor olduğu 1 xun olduğu 2.5 xun olduğu uçuş; 1.5 sq olan toplumsal kafes. (16 sq.Ft) başına metreler çift olan; Ayaza kışı koru. Rejim yap: Tohum bazı yulaf olan açık sarı tohum ve çeşitli akdarıları karıştırır, ve (Filizlenilen de) tohumları temizler; Greenfood; Çeşitli meyve ve sebzeler; Çoğunlukla sonraki yenen gönülsüzlük. Avicultureyi besliyor: Çok isteyerek cins; İçin hiçbir tutturulmuş zaman salona uydurmayı beslemiyor; Şarkı olan göstermenin olduğu karakteristik; Yanlamasına ve esnasında ani dönüşlerin gösterme olduğu uçuşa tökezliyor; Erkek yuvaya kutuyu arar; Yumurtalar her iki gün koydu; Kavrama 4''e 5 yumurta alır, ara sıra 8; 18 kuluçka dönemi 19 gün; 33 gün dönemin olduğu fledging; Genç daha fazla üç hafta için ana babayı besledi.
Tesekkur ederim ama galiba decodere ihtiyacim olucak bu yaziyi okuyabilmek icin, ben bu arada ingilizce kaynaklari arastirdim epey bir bilgi edindim. Yeniden tesekkurler.
Arkadasim ben cennet yetistiricisi ve bu konuda en detayli bilgiye sahip biriyim. eger cennet almak istiyorsan elimde 1 cift ve bir adet erkek cennet papagani var, eger istersen ciftini eger istersen tek te satabilirim ve ayrica fiyatlari uygun tutuyorum ve cok saglikli kus veriyorum benim daimi 12 tane musterim var, mailim [email protected] mutlaka cevap bildir.
Emsey bey cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Ben 1-2 hafta icerisinde 1 adet cennet papagani almayi dusunuyorum. Kendime alistirmak icin 1 adet alicagim. Ankarada olacagim. Ankarada birkac petshopa bakmama ragmen 4 ayliktan(gagasina bakarak ve sorarak anladim) kucuk ne yazik ki bulamadim. Ben 2-3 aylik istiyorum galiba en uygun yas bu olacak. Acaba siz Ankarada misiniz? Bana satabileceginiz saglikli 2-3 aylik yavrunuz var mi? Ya da siz kac aylik bir cennet papagani onerirsiniz? Simdiden tesekkurler
Merhaba, benim cennetim dişi. Sana gelsin ilgilensin istiyorsan tek olmalı. Ama onunla sürekli ilgilenmen lazım. Sen ona ne kadar ilgi gösterirsen oda sana o kadar ilgi gösterir. Asla ona şiddet uygulama. Suyunu yemini banyosunu hergün taze tut.. Evde uçsun... Etrafı (kapıları vs) kemirebilir. Kafesine bir meyva ağacı kurusu koy. Kum koy... Arada bir vitamin olabilir.. Ama en önemlisi sevgi koy hergün ... Çünkü o bir AŞK kuşu... Çoğu insan kafete ve tek tutuyor onları hemde ilgisiz... Acıyorum o kuşlara... Sizde onlar gibi yapacaksanız hiç almayın.. Ama anladığım kadarıyla ilgilenecek kadar hevesiniz var. İnternette "love bird" olarak bulabilirsin. Alide bir kişi benimser. Ençok ilgileni seçer. Şanslıysanız sevgisini sizle paylaşır. Benimki yanıma yaklaşanlara tıslıyor. Beni karanlıkta bile tanıyor... Yeni bir arkadaş aldım.. çiftleşsinler diye.. ama yeni arkadaşını ben varken umursamıyor. Bazı insanlar ısırdığından ve sesinden yakınıyor. Bence ilgi meselesi o kadar. Birde erkek dişi diye kimse garanti veremez. Genetik olarak Kan tahlili ile 30 $ lık bir tahlille yada eş tutunca anlaşılır. Benimki yumurtlayınca anladım... :)