Hepsievcil

Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

sizce hangi kedi??? - 2.sayfa

artık kedisizlikten çıldırdım:-)mutlaka almam lazım ama önce bir seçim yapmalıyım diye düşündüm.ama hangisi??? kendimce birkaçını eledim ama yine de yeterli olmadı işte seçenekler: 1)iran kedisi:chinchilla yada himalayan 2)siyam kedisi:çok sevecen olduklarını duydum yardımcı olursanız sevinirim

img

muharip

19 yıl 4 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kedi evi, izmit eski gölcük yolu,fuar girişi yanındaymış.birkaç ay önce maalesef bakımsızlıktan ve açlıktan ölen kediler olmuş!! :( mersin kedi evindeki kediler çok iyi durumdalar,sadece sevgiye açlar.oysa ordakiler çok şanssız..umarım bu birkaç ayda olumlu gelişmeler olmuştur. izmitli hayvanseverlerin de ilgilenmesi iyi olur..

img

o_k_k

20 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam, benim himalayan kedim var fotografını da koyardım ama simdilik nasıl koyabılcegımı bılmıyorum. Daha once bır tane sokak kedim vardı ve de onun 3 yavrusundan biri de vermeye dayanamadıgımız icin bizde kaldı.. Ikısı de cok akıllı cok uyumlu kedilerdi.. Bence sokak kedileri cok akıllı alıyorlar ve de cok uyumlular.. Ayrıca ıyı bakım her kedıyı guzellestırır ınsanlar gıbı:) Neysee...Sımdı hımalayanım var cok tatlı cok sevımlı cok asil.. Sımdılık 3 aylık ve cok yaramaz.. BIraz da tembel oluyolar yanı sadece benımkı mı boyle bılmıyorum. Ben taramasam kendısı pek caba sarf etmıyor. Belkı bebeklıgındendir benim ki pek bi özgür ruhlu. Surekli kendi aleminde takılıor. BU arada kucagımda uyuyor ve canı ıstedıgınde sevdırıyor ama dedıgım gıbı ozgur ruhlu oyle sureklı kucaga gelıp "sev beni" modunda pek degil. Belkı bebeklıgındendir.. Neyse cok uzattım.. Bence butun kediler bir onemli olan sızın onunla olan ilişkiniz. Umarım en kısa zamanda kavusursunuz kedinize..(bu arada dıger ıkı kedıme noldugunu sorarsanız , yan bahceye yılan zehıri atıldı bıze haber verılmeden ve ölü bulduk agacın altında ikisini de umarım asla başımıza boyle birsey gelmez)

img

susam85

19 yıl 3 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben size sokak kedisini tavsiye etmiştim ama bir de bu var ilgilenirseniz; merhaba; yeni sahibim siz olur musunuz? Ben 3 aylık iran kedisiyim bir gözüm yeşil, bir gözüm mavi. Kar gibi bembeyazım ve sapına kadar erkeğim. :) Şu an bir veteriner bakıyor bana ama dükkanda yatıp kalkmak çok yordu beni. Şöyle sıcak bir sobanın kenarı ya da kalorifer yanı hiç fena olmaz. Hele bir de sevgi dolu sıcak bir kucak... mmmmhhh... harika.... Fiyatım çok uygun beni alın ve sevginizi verin bana... Arkadaşlar şaka bir yana, çok güzel bir kedi. Bende iki tane dişi olduğu için ben alamıyorum. İmkanı olan varsa ve almak isteyen olursa Dost El Veteriner Kliniği 0212 632 05 72 Millet Cad. Dervişpaşa Sok. 32/1 Çapa (Şehremini Lisesi Sokağı)

img

dilaydaf

19 yıl 5 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar aslında siyam da alabilirim ama tam olarak nasıldır bilmiyorum.geçen annemi kediye ikna ettim ve pet shop a gittik.bir iran kedisi vardı.tam almayı düşünürken annem tuvaletini yaptığı yere baktı.kedi kedi kumuna yapıyordu ama üzerini kapatmıyordu.annem olmaz dedi bende evde zor olacağını düşündüm.iran dan vazgeçtim.siyam almaya niyetliyim denebilir.siyam bakanlar bana ayrıntılı anlatabilirmi??? çünkü onlar hakkında bazen iyi bazen de kötü şeyler duyuyorum ve aklım karışıyor.sokak kedisi de düşünmüyor değilim.ama onun da sokağa çıkmakk istemesi..gerçi kısırlaştırılacak ama..bizim apartmanın az ilersi yol.belki ölebilir yada köpekler zarar verebilir.onun yaralanması yada ölmesi beni üzer.bu konuda biraz açıklama yaparsanız sevinirim

img

muharip

ÖZEL MESAJ

o_k_k yardımların için teşekkür ederim.en kısa zamanda izmitteki hayvan barınağına gideceğim. susam85 kedin için üzüldüm.benim de korkum öyle şeyler,o yüzden sokağa salamam.sokak kedileri çoğunlukla sokağı arıyorlar

img

muharip

ÖZEL MESAJ

hala bir kedi almadıysanız ben size iran himalayan veya chinchilla tavsiye ederim. ilk defa kedi alacaksanız sokaktan aldığınız bi kediyle baş edemeyebilirsiniz.benim şu anda dişi bir chinchillam var ,ondan önce de iran kedisi ve yıllar önce de sokakatan aldığım bi kedi beslemiştim. bahsettiğim cinslerin en iyi tarafı sesleri çok az ve gürültücü değiller üstelik son derece şefkat dolular gerçi karar sizin ama her ne olursa olsun bi kedi insanı çok mutlu ediyor. bence tanrı kedileri insanoğlu kaplanları okşayabilsin diye yaratmış:)

img

gmz

19 yıl 4 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim balkonuma pazartesi günü bir sokak kedisi doğurdu ve inanın benim gözüm yavrularda değil annede biz ev halkı olarak anneye aşığız sanırım bizden öncede ev kedisiymiş acayip temiz bir kedi vede sevilme manyağı yeni doğum yapmasına rağmen onu sevmem için elinden geleni yapıyor inanın pazar günü aklı olan 2 kediden fazla beslemez diyordum şimdi 6 yavru birtane anneye bakıyorum ve hepsi birbirinden güzel ve sevimli inanın bana kedinin cinsi önemli değil ben çocukken bildiğiniz sokak kedisi ama üzerinde hangirenktren arasanız vardı yok yoktu öyle bir tür yoktur zannetmem bir kedide olabilecek her renk mevcuttu onun kadar zeki bir hayvan olurmu diyordum kendime şimdi de anneye hayranım demekki her kedinin kendine özel bir tadı var bunu anlamak içinde elinize bir yavru alın ve bakın ne kadar özel olduğunu ve nekadar sevebileceğinize siz bile şaşırısınız yani kedinin cinsi önemli değil sen eline alınca cinsini unutrusun türünü unutrusun sadece onu seversin bana öyle oldu balkonumda 7 tanen sokak kedisi var ama hepsini çok seviyorum :)

img

urt

19 yıl 2 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

muharip; şuana kadar ewde tam anlamıyla bana yoldaş, sadık 4 kedi besledim we hepsini sokaktan buldum hatta son ikisinin geldiğinde gözleri yeni açılmıştı annelerini tanıyamamışlardı we şuanda 1 yaşında hala beni annesi sanıo :) sana tawsiyem bu kadar sewecen we gönüllüyken sokaktan al biri bari kurtulsun:) Ama önemli bi tawsiyem daha war cins kedileri bilmem ama sokak kedilerinin dişileri asabiyet oluo erkekleri uyumlu we ağır başlı oluo ama dişileri sinirli oluo bide kısırlaştırmaya kalkarsan sinirinden yanına warılmıo bilmiorum belki bana denk gelenler öleydi ama sen yinede garantiye al we eğer aristokrat süs kedilerinden değilde sokak kedisi almaya karar werirsen erkek olsun gerçi ben JENNİFER`ımı en sinirli halinde bile çok sewiorum ama belki ilk olduğu için sen garipseyebilirsin :)

cins istiyorsan cins al kardeşim ama forumlarda o kadar çok sahipsiz cins (iran chincilla siyam ankara van) varki bunlardan birini sahiplen çünkü onlar asla sokakta yaşayamaz vede cins kedi olsun diye petshopa uğrayıp sonra bıkılınca sokağa bırakılan talihsiz hayvanlar barınaklarda bi seçenek tabi petshoptan alman hem cebini yakar hemde yaşıyca sağlık problemlerinden dolayı canını yakar ayrıca petshopta hayvan satışını protesto etmek almamak lazım yoksa bu sokaktaki cins kedilerin sonu gelmiycek benim kedim bi siyam ve internetten sahiplendim inş aradığın kediyi bulursun yavru olması şartıda arama yetişkin kedi çok daha iyi mesela siyamlar diğer kedilerden farklı olarak sahibine bağlanır ve çok zor yeni birine alışır dediler ama benim kedimin alışması 3 gün sürdü şimdi kucamdan inmio evin içinde heryere benim peşimden gelio gece kucamda uyuyo adeta tapıyo tabi bende ona yavru kedi daha avantajlı olur değil yani

img

sevgiyuvası

20 yıl 3 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım ben senin yerinde olsam para verip cins bi kedi alacağıma git veterinere güzel bi sokak kedisi al! nedenmi? çünkü cins kediler diğer sokak hayvanlarına göre hastalıklara çok çabuk yeniliyolar! onlara sürekli özel bakım yapmalısın! hem onlar ne oynarlar doğru dürüst! nede sana herzaman kendini sevdirirler! bence bi sokak kedisi al derim! ama sonuçta kedi kedidir:))