Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Kırmızı Muhabbet Kuşu?
Bunu muhabbet kuşları resimleri arasında buldum. Bu bir muhabbet kuşu mu?
YAAAAAAAA olabilr Ama zannetmıorum...
Ben bu resmi daha önce de görmüştüm... Bilgili bizden de aşırı fanatik bi vet. ark. sorduuumda cennet papağanı X muh. kuşu melezi dediydi....??? yapay döllenmeyle elde edilmiş??? Ama ben pek sanmıyorum. Fotoğraftaki bi ışık yansıması ya da boyanmış bi kuş olabilir... ????
bence boyamışlar!!!!!melez de olsa yaptıkları kötü bir sey!!!! ben canlıların cinslerinin karıştırılmasına pek hoş bakmıyorum!!!
Sonuçta vahşi muhabbet kuşları yeşil (çekinik olarak mavi de oluyormuş) olur, şu an yaygın olan muhabbet türlerinin çoğu insanlar tarafından üretilmiş olduğuna göre yeni bir türün üretilmesi bence yanlış değil.
Slm.resimdeki kuşun hali bence içler acısı,nedenine gelince bu rengi alabilmesi için boyalı yem veriliyor ve bu aynı zamanda kanaryalara da çok sık uygulanıyor.Siz onun resimde öyle durduğuna bakmayın,eylül ayından sonra rengi açılmaya ve doğal halini almaya başlayacaktır.Dolayısıyla bu yöntem bahar aylarında verilen özel bir boyalı yem sayesinde oluşmaktadır.Daha çok düz sarı ve düz beyaz renkteki kuşlarda randıman verir,diğer renklerde tam kırmızı olmaz,bunu birde doğal yoldan yapmanın yolu da vardır ancak kuşlarımızın doğallığını bozduğu ve özellikle petshoplarda ilginç geldiği için daha fazla talebe yol açacağınıda düşünürsek bazı satıcıların bu doğal yöntemi denemek yerine direkt boyalı yeme geçebileceğini de düşünmek gerekir.o yüzden bırakalım kuşlarımız kendi halinde ki renklerde kalsın.
jumbo_patagonia_hybrid istanbul maltepe idealtepe ARKADASIMIZIN DİKKATİNE... SLM.yazmadan edemedim,bahsettiğin şu aşırı fanatik veteriner arkadasına söyle ya veteriner diplomasını bi yerden çalmış yada akıl,fikir özürlü,bence veterinerlik yapmasın.söylediği gibi daha doğrusu attığı gibi diyelim,cennet ve muhabbetten böyle bişeyin meydana gelmesi mümkün değildir.
Doğru gagası da hafif kırmızı. Boya ise yazık gerçekten, civcivlere de yapıyorlardı aynısını! Bu arada Erhan, Lutino''lar ilk 1970''de üretilmiş, nasıl yaptıklarını biliyor musun?
Selam Erdem bu gönderdigin .!!boyali kus degil!!,bu bir pembe bourke muhabet kusu diye bilirsin.bildigimiz muhabeten nerdeyse 2 misli büyük.gözlerinin iriligine göre bence daha yavru??selamlar .Not:resimde biraz daha kirmizimsi cikmis aslinda acik pembe olurlar..
bence papagan kuyruguna bakın yandan kanatlarıda siyah kuyruguda hem kuyrugu muhabet gibide degil muhabbetin daha sivri olmazmı?