Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Su Kaplumbağalarında Önemsenmiyen Konu..KURU BÖLGE - 2.sayfa

Su kaplumbağaları konusuna girmeyeyim diyorum ama dayanamıyorum.Sonunda Momonun hakimiyet bölgesinde bi komando vur kaç baskını yapacaz galiba.
Kaplumbağaları yaşadıkları bölgelere göre kabaca 3e ayırabiliriz

ÖNCE SINIFLANDIRMA
1- Karada yaşıyan kaplumbağalar
2- Yarı karada yarı suda yaşıyan kaplumbağalar
3- Suda yaşıyan kaplumbağalar

GİRİŞ
Kaplumbağalar nerde yaşarsa yaşasın ne tür olursa olsun mutlaka oksijeni havadan alırlar. Yukarda saydığım her  3 türde böyledir. Kara kaplumbağalarını zaten biliyoruz onun için direk geçiyorum.Suda yaşıyan kaplumbağalar da deniz kaplumbağalarıdır hani şu iri olan yumurtlamak için karaya çıkan deniz kaplumbağaları.Mesela caretta caretta gibi.Bizim kırmızı yanaklar yada resimlerini gördüğümüz Red belly yada Diamond back gibi kaplumbağalar ise 2. sıradaki yarı suda yarı karada yaşıyan kaplumbağalar sınıfına girerler.Yani onlar su canlısı değiller sadece hayatlarının büyük çoğunluğunu suda geçiren kara canlılarıdır.Zaten dikkat ederseniz bizimkilerin pençeleri vardır.Ama suda yaşayan kaplumbaların hiçbirinin mesela caretta caretta`ların pençeleri yoktur ön ve arka ayakları birer palete dönüşmüştür.Su kaplumbağaları birtek yumurtlamak dışında hiç bir zaman karaya çıkmaya ihtiyaç hissetmezler.Suda yaşarlar suda dinlenirler ve suda ölürler.Ama bizimkiler hisseder.Çoğunlukla suda yüzseler bile karaya ihtiyaçları vardır yani kuru bölgeye.

GELELİM SADEDE
Demek ki bu kaplumbağaları akvaryumda beslemek istersek onlara 2 bölgeyide sunmak zorundayız.Hem suyu hem karayı. Ama bu iş öle kolay bişey değildir.akvaryumda hem su hemde kuru bölge sağlamak.Sonuçta hepimiz hatta bütün dünya kolaya kaçarız.Suya bir iki hatta bazen 5 kaplumbağaya bir kaya koyar iş oldu sorun halledildi sanırız..Ama ölemi acaba

KADER MAHKUMLARI
Kaplumbağalarımız  aslında ne bulursa onunla yetinmek zorunda olan birer mahkumdurlar.Ebedi mahkum hemde.Biz onlara ne sağlarsak görüp görecekleri odur.Doğal olarak şanlısı var şansızı var
aptalın eline düşeni var bilinçli bakanı var kaplumbağası için çıpınanı var.Herkes kaplumbağasını sever ama  sevmekte yetmiyor ki biraz  zekada lazım, bilinçli olmakta lazım.Örneklerinide görüyoruz.işte Lafı uzatmıyayım sonuçta onlara yaşamaları için kendi dünyevi zevkimize veya kafa yapımıza göre bir dünya yaratıyoruz.Üşengeçsek başka türlü ,vaktimiz çoksa başka türlü, odamızda ve bizden başkası görmiyecekse başka türlü, ama salonda ve her gelen görecekse başka türlü yaşam alanları yaratıyoruz.Ve tüm dünyada büyük çoğunluk hep bir hatayı yapıyoruz gibime geliyor

ESAS SADEDE BURADA GELİYORUZ
Kuru bölgeyi hep geçiştiriyoruz.Ölesine bir kaya yada ölesine bir paltform ile...Çünkü zor.. Akvaryumda hem su seviyesi hemde kuru bölge sağlamak zor.İşin en kolayı bir kaya yada düz bir platform yapmak .Ama doğrusu bu değil diye düşünüyorum.Kuru bölgeyi daha ciddiye almalıyız..
E ben bir tane kaya koydum olduuu..Oldu tabi .Ben yaptım oldu gibi bir düşünceyle oldu ama.. Zaten kaplumbağanın başka bir şansı yada itiraz hakkı varmı.5 kaplumbağaya bir kaplumbağalık eğribüğrü bir kaya üstü sağladın onlarda üstüste çıktı.Ne güzel görüntü .Padoga gibi oldu....Doğrumu oldu??

Şimdi kimse bu yazıyı okuyarak savunma yapmaya başlamasın.Direk olarak kimseleri kastetmedim .Bahsederken tüm dünya dedim.
Kuru bölgeleri daha ciddiye alalım

FROZEN

Vurdum kaçıyorum..
pıııııırrrr

img

frozen

19 yıl 6 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benimkiler eskinden suya balıklama dalarlardı beni görünce şimdi kafayı çeviriyorlar sadece::D

img

ersintas

19 yıl 5 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen o bahsettiğim masa lambası az da olsa ısı veriyodu bende yaktım koydum tepesine yarım saat sonra rüzgar kayaya çıktı ÇOK TEŞEKKÜRLER bir sorum daha war 3.5 cmlik bir kapluş için su seviyesi ne olmalı?sanırım bunun için bir başlık war ama aramaya üşendim doğrusu :))

img

chass

19 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili chass, referans linklerde su ve ortam ısısı ile ilgili ayrıntılı bir başlık var. aşağılarda biraz. ulaşamamış olabilirsin.

img

beppomomo

20 yıl 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya bana söyleyebilirmisiniz bu kaplumbağalara nasıl bi akvaryum alınmalı yani balık akvaryumu gbi bişimi... anlayamadım.. kimse buna değinmemiş.. lüütfeen bna biri bunu açıklayabilirimii!!!!!

img

zeynepp_hazal

19 yıl 5 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben de şimdilik kaya üzerinde bakanlardanım..gerçi akvaryum da kaya da büyük..üzerine de akkor lamba koydum,genelde kayanın üzerindeler.. ama kaya çok yer kaplıyor ne yazık ki..o yüzden strafor-derz karışımı ile kuru bi bölge yapıcam onlar için..sabit durması için cama yapıştırıcam..zaten bu konuda çok güzel çalışmalar var internette.. zeynepp_hazal;sorduğun soru ile ilgili bir çok cevap mevcut sitede..kuru alan,ısıtıcı,filtre,aydınlatıcı ve/veya ısıtıcı lambası olan bi sistem kurman gerek..

img

thedamned

16 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

haklısın saol

img

holopter

17 yıl 6 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ