Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

kırılan ve kanayan kanat tüyü için ne yapabilirim?

merhaba. bu akşam erkek kuşumun kanat tüylerinden biri kırıldı ve dibi kanamay başladı. eşimde hemen o tüyü çekip aldı. daha sonra kanayan yere batticon sürdük :( şu an kanama yok .bu olay  3 gün önce tekrarlanmıştı ama o zaman batticon sürmemiştik. son zamanlarda kanat ve kuyruk tüylerinde çok eksilme var :( tüy kırılması olduğunda yapabileceğim başka birşey var mı? bu tüyün yerine yenisi gelir mi? Şirin`in bu olaydan sonra çok iyi uçamadığını gördük :(((( bu durum devam eder mi? ilginize şimdiden teşekkürler. Aşağıya kuşumun yaşını tam bilmediğim için bir resmini ve kopan tüyün resmini koyuyorum.

img

azure76

19 yıl 5 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam azure76 Kuşunuz uçuyormuydu,uçma dalışları yapıyormuydu birde yaşını yazarmısınız lütfen.

img

sherif

20 yıl 1 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba sherif :( kuşum gayet güzel uçuyordu. dalış yaptığını doğrusu görmedim. yaşını bilmiyorum maalesef :( yaşını belirlemede bir faydası olur mu bilmiyorum ama biz alalı 4 ay oldu .aldığımızda çok ufak değildi ama geldiğinden bu yana gagası pembeden maviye dönüştü. ayrıca kuş bize çok düşkün evdeki diğer kuşlardan ayrı duruyor diğerlerini kıskanıp kuyruk ve kanat tüylerini kendi koparıyor olabilir mi? ilginize teşekkürler

img

azure76

ÖZEL MESAJ

Selam azure76 Şimdi yazdığın konu olabilir, yani kıskanmak ama. Bana kavga olmuşta, kanat koparılmış gibi geldi.Birde kuşun artık yetişkin bir erkek olmuş, ama kanat ve kuyruk tüylerinde aynı french moult hastalığında olduğu gibi deformasyon var gibi geliyor.Ama buda uçmasının güzel olmasıyla olasalık dışına çıkıyor. Çünkü bu hastalığa yakalanan kuşlar uçamazlar. İçin rahat olsun demekki ben yanıldım. Saygılarımla.

img

sherif

ÖZEL MESAJ

merhaba sherif, bu sabah gözlemleme fırsatım oldu kuşum dün akşamki tüy kırılma olayından dolayı çok iyi uçamıyor :( havalanamıyor :( benim ne yapmam gerekir eksilen tüyleri düzelir mi? durumunun düzelmesi için ne yapabilirim? :((

img

azure76

ÖZEL MESAJ

Kanadının durumu bu :(( kanadındaki sarılık dün sürdüğümüz batticon`un rengi

img

azure76

ÖZEL MESAJ

Tekrar selam azure76. Kuşunun uçamaması gayet normal bir durum, endişe edilecek birşey yok. Tüy çıkınca yine uçmaya başlayacak. Hadi geçmiş olsun. Saygılar.

img

sherif

ÖZEL MESAJ

sağolasın sherif içim ne kadar rahatladı bilemezsin umarım bir daha böyle birşey olmaz. Birşey daha sormak istiyorum kanat tüyünün böyle kırılması normal mi? daha önce bir kez daha olmuştu . Diğer kuşlarımda böyle bir şey yaşamadığım için çok korktum. İlgine çok teşekkürler

img

azure76

ÖZEL MESAJ

Normaldir.Ancak ikinci defa olduğunu yazıyorsun.Ben kuşlarıma böyle durumlarda, eczanelerde satılan calcidine(Kalsidin)adlı ilaçtan veriyorum. Direk kalsiyum almış oluyorlar.Ve kemikler daha kuvvetleniyor.Tabi böyle durumlar ender yaşanıyor.Genelde tüm kuşlarıma belli zamanlarda kür yaparım. Bilgilerine.

img

sherif

ÖZEL MESAJ

calcidine adlı ilacı ne kadar, ne sıklıkla ve nasıl uyguladığın konusunda beni bilgilendirebilirsen sevinirim. Bugün çok soru sordum farkındayım ama birşey daha öğrenmek istiyorum. Kuşum şirin iç yulafı çok seviyor piyasadaki karışık yemin haricinde de zaman zaman veriyoruz ve ben engel olmazsam çok yiyor. Bir kuşçu bize iç yulafın kilo yaptığını söylemişti ancak şirin çok hareketli. Fazla yemesi olumsuz bir durum oluşturur mu? görüşmek üzere :)

img

azure76

ÖZEL MESAJ