Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
kırılan ve kanayan kanat tüyü için ne yapabilirim? - 2.sayfa
merhaba. bu akşam erkek kuşumun kanat tüylerinden biri kırıldı ve dibi kanamay başladı. eşimde hemen o tüyü çekip aldı. daha sonra kanayan yere batticon sürdük :( şu an kanama yok .bu olay 3 gün önce tekrarlanmıştı ama o zaman batticon sürmemiştik. son zamanlarda kanat ve kuyruk tüylerinde çok eksilme var :( tüy kırılması olduğunda yapabileceğim başka birşey var mı? bu tüyün yerine yenisi gelir mi? Şirin`in bu olaydan sonra çok iyi uçamadığını gördük :(((( bu durum devam eder mi? ilginize şimdiden teşekkürler. Aşağıya kuşumun yaşını tam bilmediğim için bir resmini ve kopan tüyün resmini koyuyorum.
Belki bilirsiniz küçük çocuklara verilen vanilya kokan küçük parçacıklardan bahsediyorum.haftada bir 2-3 granür bir sulukta eritilip verilebilir.İç yulafı ben yazın kuşlarıma veriyorum.Çünkü iç yulaf kuşları serinlettiği söylenir.Evet kiloda yapar tabi, fazla yemeside sorun oluşturabilir.Az az verirseniz bir şey olmaz kanısındayım.. Selamlar.
çok teşekkürler :)
Rica ederim.Geçmiş olsun.
merhabalar, daha önce yaşadığım kanat tüyü kanama ve kırılma problemini yeniden aralıklı olarak yaşamaya başladım. Tam şirinin tüyleri uzuyor derken, resimdeki gibi yeni çıkan kanat tüyleri de böyle kırılıyor ve kanıyor. Kuşumun keyfi yerinde. Acaba kanat tüyleri tam uzamadan uçmaya çalıştığı için mi kanat tüyleri böyle oluyor. Lütfen yardımcı olun :((((((( Birde istanbulda bildiğiniz kuşlar konusunda güvenebileceğim bir veteriner varsa numarasını verir misiniz? teşekkürler
Arkadaş kuşumun kanadının altı kanıyor lütfen yardım edin
Merhaba benim bi tane kanaryam var daha yeni geldi 1 hafta falan oldu aldığımızda evcillesmişti 1 haftadada bize alıştı bende onu disariya cikarmak istedim elime aldim ve sonra saldim disariya salinca elimde kan oldugunu gordum veterinere götüremedim napmalıyım