Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Terrapin yardım
Arkadaşlar Terrrapin su kaplumbağası arıyorum. Sanırım Türkiye` de pek satılmayan bir tür. Ama yabancı sitelerde evde beslendiğini de gördüm.Ankara`daki petshoplarda bulabilir miyim? Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim . Kırmızı yanak su kaplumbağası ve Malezya ?? (Emin değilim ama bu şekilde satılıyor ) su kaplumbağası hariç bir tür arıyorum . ( Ve tabi kara kaplumbağası da hariç ) Petshop bilen arkadaşlar varsa lütfen yardım edin. Ben bildiklerime baktım ama her yerde kırmızı yanak vaaarrr. 4 tane Kırmızı yanak ,1 tane malezyam + 4 tane kara kaplumbağam var. Farklı bir tür istiyorum.
Petshop bilgisi olmayan arkadaşlardan da bakım için yardım istiyorum. Bir problem olur mu ? Bütün su kaplumbağalarını aynı akvaryuma koyucam. Başka bir tür tavsiye eder misiniz. ( Bakım, uyum vs. bakımından )
açıkçası tebrik ederim eğer bakabiliyorsan. ancak hepsini aynı akvaryuma koymanı kesinlikle tavsiye etmem. çoğu kişi 2 tane kırmızı yanak ile başa çıkamıyor aynı akvaryumda. üstelik bazı türler birbiri ile anlaşamıyor. özellikle boy farkı (5 cm`den fazla ise koymamalısın)önemli. aynı zamanda dişi ve erkekler de ayrılabilirse iyi olur. dişilere genelde işkence oluyor akvaryum ortamı. hele birden fazla erkek varsa daha da fazla. dişiler genelde birbiriyle ayrı türler de olsa anlaşıyor, erkekler ise değişiyor duruma göre( yem miktarı, alan vs. ). Terrapin konusuna gelince: turtle-terrapin-tortoise kelimeleri değişik ülkeler (ingilizce konuşulan ülkelerde) değişik anlamlara gelebilir. terapin ile genelde "diamont back terrapin" kastedilir. ancak bu öyle olmak zorunda değil. ingilizler mesela tüm su kaplumbağalarına terrapin diyorlar. durum karışık yani. aradığın özel bir tür varsa, latince ismiyle ve resmiyle bulsan iyi olur. izmirde asil ergenoğlu`un değişik tür kaplumbağaları var. forum yoluyla kendisi ile irtibata geçebilirsin. ayrıca bir web sitesi de var. başlığın ismi "sürüngenlerim" olacaktı. bulamadım şu an ama bulan varsa eklerse sevinirim buraya.
Terrapin amerikada bazı bölgelerde bataklık kaplumbağaları için kullanılıyor.Yani yarı su yarı kara kaplumbağası anlamında, turtle su kaplumbağası tortoise ise kara kaplumbağası için kullanılıyor Bence terrapini Türkiyede hiç arama bulamazsın.Yurt dışından sana özel olarak getirilse bile çok pahalıya mal olur ikincisi terrapin bakmak ky ye göre çok daha zordur.Bir sorun olduğunda ky de bile çuvallıyoruz birde Terrapinde ne olacağını düşün.Üstelik Amerikadan dışarı çıkarılması serbestmi oda şüpheli bir konu. Malezya dediğin kaplumbağa nedir.kırmızı yanak tan ne farkı var bi resmini koyabilirmisin
.
:)
Benim Malezya diye aldığım kaplumbağa böyle bir şey.
( satıcı öyle demişti )
Yetişkin:
Adult, Ag. Triada (Crete), Greece
Bu da küçük hali:
Young, Rhodos Island, Greece
Kara kaplumbağalarım da sanırım bundan
Testudo hermanni
Adult, Ulcinj, Crna Gora (Montenegro)
Bende 4 tane kırmızı yanak var. 1 dişi 3 erkek ,aynı akvaryumdalar Aralarında çok fazla boy farkı yok. Zaten uzun bir zamandır beraberler. Herhangi bir kavgalarını görmedim.
Kırmızı yanakların biri bundan az biraz küçük.Diğerleri daha küçük.
( Not: resimdeki ben değilim. İnternetten buldum)
http://www.newhampshire.com/articles/showularticle.cfm?id=59203
Terrapin dediğim ise:
DIAMONDBACK TERRAPIN (Malaclemys terrapin)
veya
veya
Ankara`da tavsiye edebileceğiniz bir petshop var mı? Terrapin harici kaplumbağa da olabilir.
Yaf bulursan bana da haber verir misin? Ben de Angara`dayım ve ben de bulamadım :(
HamsoTR nin resmini koyduğu kaplumbağa Çizgili Kaplumbağa değilmi yani Mauremys Caspica.Bunların satışı yasak.Malezya diye ad uydurarak yasak ticarete kılıf mı uyduruyorlar yani.
Satışı yasak olsa birsürü petshopta olmazdı galiba. ??
Malezya adı altında satılanlar benim koyduğum resimdeki gibiler.
Alalı 1 seneden fazla oluyor. Şu an hala satılıyor mu bilmiyorum. benim aldığım yerde yok. Ben bu türü de çok sevdiğim için soruyorum ama bunlardan getirmiyor.
( Mauremys rivulata )
Aşağıdakinden hiç görmedim ben petshopta
mauremys_caspica
İkisi hakkında şöyle bir bilgi var
http://www.dilekyarimadasi.com/d_hayvan_surungen2.htm
Mauremys caspica ( Gmelin, 1774)
Çizgili Kaplumbağa
Sırt rengi, gri, kahverengi ya da zeytin yeşilidir. Başın ve boynun yanlarında, sarımsı boyuna çizgiler bulunur. Karın bölgesinde koyu renkli benekler bulunur. Üst kabukla alt kabuğun birleştiği bölgeyle boynun alt tarafı genç bireylerde portakal kırmızısı, yaşlılardaysa krem rengi olur. Çiftleşme Nisan ve Mayıs`ta su içinde gerçekleşir. Dişiler kıyılarda açtığı çukurlara 6-12 tane yumurta bırakırlar. Kışı suyun altında geçirirler. Kış uykuları uzun değildir. Genel olarak balık, kurbağa, böcek gibi canlılarla beslenirler.
Sadece 4 örnek görülmüş ve bunlardan 1 tanesi tespit edilmiştir. Örneklere dere kenarında rastlanmıştır. Dört örnekte saptanan kabuk uzunluğu 182.00 mm.dir. (Mauremys caspica rivulata)
Bazı araştırmacılar bu alt türü Mauremys rivulata türü kabul ederler.
Satışı yasak olan türlerin listesine nereden ulaşabilirim ?
Özellikle de Türkiye açısından
Sevgili gglitter; Ben ANKARA`da oturuyorum. Kırmızı yanak dışında bulabileceğim türler arıyorum. Sanırım sen o malezya dediğin türü burada bir pet`den aldın? Bana yardımcı olursan (farklı türleri bulabileceğim pet adresleri konusunda) sevinirim...
T.C.
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
2005- 2006 AV DÖNEMİ
MERKEZ AV KOMİSYONU KARARI
Karar Tarihi: 26.05.2005 Karar Tarihi: 14.07.2005
Karar Nosu: 2 Karar Nosu: 3
Resmi Gazete Tarih ve Nosu: 20.07.2005-25881 Resmi Gazete Tarih ve Nosu: 20.07.2005-25881
TÜRKİYE`DE KORUMA ALTINDAKİ KAPLUMBAĞA TÜRLERİ
Petshoplar ile ilgili de aşağıdaki link ilginizi çekecektir:
http://www.ist-vho.org.tr/vethekim/ev_sus_hayvanlari.htm