Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
İran Kedi Hakimiyeti - 2.sayfa
Şu son aylarda bakıyorumda tüm pet shoplarda hep İran kedisi satılıyor, az biraz çinçilyan ve BSH British Short Hair başka kedi yok.Dolayısıyla tüm Türkiyede evler İran kedisi doldu.Şimdi bu evlerdeki İranlarda üremeye başlayınca bu türün Türkiyede müthiş bi hakimiyeti olacak.Bunu pek doğru bulmuyorum.Bunca tür varken ,yerli güzelim Ankara ve Van kedilerimiz hiç bir yerde bulunmazken her yerde basık kafalı İran kedileri var.Dünyada bunca çeşit varken Türkiye 2-3 kedi Türünde kalıyor.Nerde güzelim Birmanlar nerde Ankara kedisinden üretilmiş Ragdollar ve diğer tür kediler.
şilacık ve koray sizlerin başka arkadaşlarla olan tartışmalarınızı okudum ve düşüncelerinize üzüldüm ama tartışmanıza katılmadım fakat bu yazınızdan sonra cevap yazma ihtiyacı duydum siz sayın şilacık sokak kedileri daha sevecen daha sıcak vs. diyorsunuz iran kedisi besledinizmide onların öyle olmadığı izlenimi veriyorsunuz.siz koray bey 100 lerce lira verip alcağınıza sokak kedisi alın diyorsunuz adı üzerinde sokak kedisi onlar sokaktada yaşayabilirler ama iran kedisi yaşayamaz benimde evimin bahçesinde kedi dolu hatta doğumhane gibi bütünsokağın kedileri gelip orada doğuruyorlar ve yavrular büyüyene kadar hem anneye hem yavrulara ben bakıyorum büyüyüp sokağa gidene kadar hangi birini eve alıp besleyelim siz söyleyin evet hepsi çok şirin hepsini alıp evdede besleyemem ya sizce bir yavruyu alıp evde beslesem diğer yavrulara haksızlık olmaz mı??? birde olaya bu acıdan bu açıdan bakın