Hepsievcil

Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

kendini iyi yürekli hayvansever sanan hayalperestler!!!

arkadaşlar uzun zamandır şilacık adlı arkadaş ve diğer bir kaç arkadaşla hayvan severlik konusunda tartışıyoruz. ben bu konuyu yeni bi başlık altında açmak istedim... 1-bazı insanlar bize sinekleri öldürmeden kanadından tutup bırakmamızı söylüyorlar sanki buraktığımız sinek geri gelip bizi ısırmayacak.Ayrıca hamam böceklerinide evimize yayılmalarını göz önüne almadan tutup sokağa atıcakmışız.ben böceklerin öldürülmesi taraftarı değilim ama bana zarar veren kundaktaki kardeşimi ısırıp kanını emen evimin olur olmaz yerinde ortaya çıkan hayvanları elimle tutup sokağa bırakırsam heralde ömrümün büyük bir kısmını harcamış olurum.(yazın bir eve günde 15 e yakın sivri sinek giriyor) 2-ben bu hayvansever arkadaşlara siz hayatınızda hiç et yemedinizmi dedim,vejeteryanız dediler. peki içinde tavuğun yavrusu bulunan yumurtayıdamı yemediniz dedim sus pus oldular. hayvan eti yemiyolarmış ama yumurta yiyiyolarmış! 3- peki dedim arkadaşlar hadi hepsini anladım siz süper hayvansever doğacılarsınız biz et yiyenler sivri sineği öldürenler azılı katilleriz anladım... şu son soruma cevap verin derim, kullandığınız kalem,yaktığınız odun,oturduğunuz koltuk,okuduğunuz gazete hangi cins canlı ağaçtan yapılıyor??? arkadaşlar yediğiniz meyvelerin üzerine böcekler gelmesin diye böcekleri öldüren,caydıran maddeler konuluyor. Yani illaki bi katliamda siz yapıyorsunuz ister doğrudan ister dolaylı olarak.Bundan sonrada hergün binlerce hektar orman yanarken, çeşitli hayvanların nesilleri tükenirken bize sinekleri kanadından tutup atın diyerek hayvanseverlik numaraları taslayanlara lütfen gerçek hayvanseverler müdahale etsin...

img

volkan123

20 yıl 5 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gerçekten seni anlayamıyorum,sen hala orada mı kaldın?ben sana bu konu açıldığından beri bir şeyi anlatmak istiyorum.senin böcek diyerek geçtiğin zavallılarında bir canı var.sinekler yaşamak için bizim kanımızı emerler,böcekler birazcık yemek bulmak veya sığınmak için bahçemize,evimize girerler.dünya''ya en fazla zararı hangi canlı veriyor?tabiki insan,madem en çok zararı biz veriyoruz o zaman köpekler,kediler, aslanlar da doğayı korumak için bizi öldürsün,olur mu böyle??ben burada kimseyi suçlamıyorum,tekrar söylüyorum burada hepimiz hayvanseveriz.ancak anlamadığınız nokta sen ve senin gibi düşünenler bir sineğin hayatını hiçe sayıyor,oysa bir sinek ile bir kuş arasında ne gibi bir fark olabilirki.sen eğer bir böceği zehirlemek yerine doğaya atmak yani onun canını kurtarmak benim vaktimi alır,ben uğraşamam onu sadece çok az zaman harcayarak doğaya bırakmak yerine zehirleyip ölmesini seyretmek benim için daha iyi diyorsan o zaman ben sana gerçek bir hayvansever diyemem.hayvanlar sadece kedi köepk kuştan oluşmaz,bunun böceği,faresi,ceylanı var.eğer kendini gerçek bir hayvansever olarak gösteriyorsan bu hayvanların hepsini sevmek ve yaşam haklarını korumakzorundasın....................... yumurta olayına gelince,tabiki yumurta yiyorum.eğer tavuk kuluçkaya yatarsa o yumurtadan yavru çıkadoğru ama hayvan kuluçkada değilse yumurta yemenin bence hiçbir sakıncası yok,sonıuçta onun içinde bir canlı yok.evet ağaçlar yakılıyor birçok gereksiz ağaç kesimleri var.bunlara karşıyım.ama kağıt kalem bizim ihtiyacımız-değil mi?şimdi diyeceksiniz ki et yemek de bizim ihtiyacımız.bence değil.benim ytanıdığım et yemeden yaşayan ve et yiyenlerde çook daha sağlıklı uzun ömürlü kişiler var.bende et yemiyorum ve yemem de.......tarım ilaçlarına gelince eğer o ilaçlamalar yapılsada yapılmasada her şekilde o böcekler ölecek.bunun başka bir çıkarı yok.tabiki yapılmasa çok daha iyi o böcekler açısından.............. lütfen bir daha beni hayvansever olmamakla suçlama.senin yaptığın bu suçlama hayatım oyunca işittiklerimiz en ağırı.ben sadece bilgisayar başında hayvanları yaşatalım diye laf atanlardan değilim.hayvanlar için,o savunmasız canlılar için elimden ne geliyorsa hayatım boyunca bir şeyler yapmaya çalışacağım.... saygılar...

img

şilacık

20 yıl 7 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Madem olayları hep böyle tek tek inceliyorsunuz o zaman yumurta hakkında bende bişiler söyleyeyim.Her yumurtadan civciv çıkmaz bunun tek nedeni tavuğun kuluçkaya yatması değil tabiki diğer bir neden de döllenmemiş yumurtalardan da civciv çıkmaz.Marketlerden aldığımız tüm yumurtalarda yumurta üretim çiftliklerinden alınan döllenmemiş yumurtalardır.Bilgilerinize...

img

elfamet

19 yıl 11 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben size inanamıyorum.nasıl yani?sahibi köpeği kötü yetiştirdi diye o köpeği öldüreceğinizi mi söylüyorsunuz???hala bu yazıyı nasıl yazdığınızı ve bu siteye neden üye olduğunuzu anlayamadım!!!!!!!

img

şilacık

ÖZEL MESAJ

Şilacık:))))) Yani inan bana yukardakilerin mesajlarini sana biraz olsun destek cikabilmek icin bir acik yakalarim diye didik didik taradim.. amma velhasil... yani adamlar hakli.. senin mantiginda gidersek, mikroorganizmalarda irer canli ama aidsi bilmem hiv i öldürecez diye akla karayi seviyoruz... sitmadan her yil sayisiz insan ölüyor.. simdi diyeceksinki ortamlari steril edelim sivrisinekcikler sitma tasimasin.. e o zaman baska sayisiz böcügü öldürces... bak nesli tükenme noktasinda olan hicbir böcük duymadim.. zaten böcük populasyonu dunyadaki buyuk canlilairn toplamindan binlerce kat fazla.. korkmamiza gerek yok tabi.. ya bunlari soylerken.. gidelim sinekelirn kanatlarini yolalim, poposuna ip baglayip nasil uctugunu görelim, hamam bocuklerini yere yapistiralim, sumuklu bocukleri tuzlayalim demiyorum... bizi bozar.. ama hastalik tasiyan seyleri de yok etmek lazim demi.. yani fareciklerin temiz olanlari varidr elbet ama lagimlarda olani veba tasir... gelde kumar oyna... hani canli severlik guzel ama canli severken insanlarin birer canli olduklarini unutmamak lazim.. sevgilerimle

img

gubazgu

20 yıl 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

niye bu kadar bencilsiniz anlayamıyorum. size zararı var diye öldürmeniz mi gerekli? ve nedense bazıları sinek böcek konusuınu gereğinden fazla uzatarak gerçek amaçları olanlara vakit kaybettiriyor. bir arkadaşın yazdığı cümleyi hayretler içinde okudum. resmen sahibinin hatası yüzünden bir köpeği öldürmekten bahsediyordu. nasıl olur ya! bundan daha saçma birşey olamaz sevgi ilgi ve eğitim görmüş bir köpeği kızdırmazsanız hiç birşey YAPMAZ! bu sitedeki herkesin gerçek hayvan sever olduğuna inanmıyorum. hayvanlardan hoşlanmasanız bile hiç birini öldürmeye hakkınız yok. şilacık ve benim yaptığım tabiki doğru. hayvanları yemeden de sağlıklı birşekilde yaşayabiliyoruz.ve artık bu tür yazılara cevap vermektense yapmam gerekeni yapacağım. tüm hayvanları savunmak(böcekler dahil) ....özetle: biraz empati kurmayı deneyin ve bir hayvanın size acı çektirmesini, sizi öldürmesini istemeyeceğinizi düşündüğünüz gibi onların da bunları istemeyeceğinin farkına varmaya çalışın (anlayabiliyorsanız)!!!

img

elmas

20 yıl 3 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili şilacık ve elmas sizin gerçekten anlamadığınız konu insan sağlığı önemi sizce tüm insanlar kanatlı mikropları yada veba mikrobu taşıyan fareyi sevmeli veya evlerine girdiklerinde onları dışarı atmalı ki tüm dünyada yaşayan insanlar ve hayvanlar hastalanmalı ama tabi siz hastalanan hayvanlarla ilgileniyorsunuz sizin için insan sağlığı önemli değil.onların canı var bizim kanımızı emerler onlar zararsız biz onları öldürmemeliyiz peki onlar niye bizim kanımızı emiyorlar neden birbirlerinden faydalanmıyor kendi hayat sıvıları değilde neden bizim hayat sıvızı içiyorlar onlar yapınca bencil olmuyorlar biz kendimizi koruyunca mı bencil oluyoruz bence arkadaşlarımızın sizlere ( ikiniz kendinizi aynı kabul ediyorsunuz ) söylediği siz hayvan sever değil aksine insan sevmez insanlarsınız burdaki arkadaşları fikirlerini belirttiği için hayvanasever olmamakla itham edebiliyorsanız bende sizleri insansevmeyen olarak belirtebilirim."sen ve senin gibi düşünenler bir sineğin hayatını hiçe sayıyor" bende diyorum siz ve sizin gibi düşünenler sayesinde yakında tüm dünya sıtmadan yada vebadan kırılacak sanmayın ki sizin sinek sevginizin sizi kurtaracağını sizlerde potansiyel bir yemeksiniz. konuşmalarınız tamamen çelişkili "özetle: biraz empati kurmayı deneyin ve bir hayvanın size acı çektirmesini, sizi öldürmesini istemeyeceğinizi düşündüğünüz gibi onların da bunları istemeyeceğinin farkına varmaya çalışın (anlayabiliyorsanız)!!! " ben yılda bir milyon insan sivrisineğin bulaştırdığı sıtma yüzünden öldüğünü anlattım ama siz hala onların bunu istemeyeceğinden bahsediyorsunuz tabi yılda bir milyon insan neki nasılsa 5-6 milyar insan var yılda bir milyon insan ölmüş umurunuzdamı ki sadece gebelikte bir tane doğum yapan insan mı önemli yoksa bir yumurtlamada binlerce yumurtlayan böceklermi bence tabiki insan 9 ay karnında taşıyan annelerimiz ve doğduktan sonrada bizi bu günümüze getiren ana babalrımız önemli benimde size bir önerim var sizde gelin bu yazdıklarımı bir düşünün ve biraz insanlar üzerinde empati kurmaya çalışın. insanları düşüncesini belirtiyor diye bencil diye atıflarda bulunmayın ... herkese saygılar

img

meetjoeblack

20 yıl 4 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla insanları seviyorum ama insan gibi insan olanları.bazı insan denilen canlıların yaptıklarını gördüğümde insanlığımdan utanıyorum.şimdi soruyorum meetjoeblack''e farelerin veba taşımasının nedeni ne?çok basit tabiki insanlar.insanlar farelerin yaşam alnalarına kanalizasyonlar yapmışsa siz nasıl suçu fareden arayabilirsiniz??demişsin ki sinekler neden bizim kanımızı emiyor?bu sorunun cevabını bilmek o kadar zor değil.biraz düşümsen rahatlıla bulabilirsin.sineklerin besin kaynağı kanımız.yani onlar illa da hadi şu insanın kanını emelim,sıtyma olsun ve ölsün iyip bizim kanımızıo emmiyorlar değil öi?iç güdüsel bişey yani... tamam haklısınız bir yakınınız veya bir insanın sivrisinekten ölmesi üzücü bişey.ama inanın ben asla bir canlıyı öldürmem,bana ne zararı olursa olsun.siz nasıl yapabiliyorsunuz bunu?anlayamıyorum......:(((

img

şilacık

ÖZEL MESAJ

şilacık sen kuzeyde felan yaşıyorsun sanırım:) benim gibi guneyde yaşarsan sivrisinekleri birazcık kan emecekler diye mazur görmek gafletine girmezdin sanirim.. valla bana kalsa bir bardak kan birakirim her aksam bana bulasmasinlar:) ama malum bayat mamul sevmiyorlar... şilacık canlıların hepsini canlı oldukları icin severim.. amme bazi haşere dedikleirmiz haric. mikrop ve hastalık taşıyanlar mesela.. bunu anlamamaktaki israrini ben sadece tahminen yasadigin yerin herhalde hastane ortami gibi steril olmasina verecem:) sivrisinekler üreme bakimindan durgun sulari tercih ederler, zira yumurtalarini suyun ustune birakirlar. bu tip sularda genelde bataklik yada lagim sularinin oldugu yerler olur. yani hastaliklairn birincil derecede kapilacagi yerler. oralari steril edersek te sivrisineklerin köküne meyan kökü olur:) simdi napmak lazim?:)))))) ayrica her canliyi görsem görmsemde seviyorum diyorsan.. yedigin her yemekteki bakteri ve nano-bakterileri nasil milyar milyar her kaşıkta öldürdügün gercegine ne diyecez? bence en eyisi bir erdem geliştir.. fotosentez gibi:)) şakadan anlamana siginirim sevgilerimle

img

gubazgu

20 yıl 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar inanın hiç birinize kızmıyorum,hakkım değil.hepiniz hayvanseversiniz belli.ve de kendinizce haklısınız.ama şimdi bir arkadaşımız burada - bana saldıran köpeği öldürürüm.-diyor.siz ona hiç birşey demiyorsunuz gelip benim canlıların öldürülmesine karşı olan yazımı okuyup bana karşı cevaplar yazıyorsunuz.şimdi sizce hangimiz hayalperest hayvansever.canlıların öldürülmesini istemeyen mi yoksa kendisine saldıran köpeği öldüreceğini söyleyen mi???????Biraz dikkat lütfen...........peki biri de demiş ki insanlara zarar veren hayvanlar(sinek,böcek fln)öldürülmeli demiş.eğer öyleyse insanlara en çok zarar veren canlı türü hangisi.tabi ki insan.eğer size,yakınşarınıza zarar veren bir canlı türünü yok etmek istiyorsanız yine insanlardan başlamalısınız yoketmeye...

img

şilacık

ÖZEL MESAJ