Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
kendini iyi yürekli hayvansever sanan hayalperestler!!! - 2.sayfa
arkadaşlar uzun zamandır şilacık adlı arkadaş ve diğer bir kaç arkadaşla hayvan severlik konusunda tartışıyoruz. ben bu konuyu yeni bi başlık altında açmak istedim... 1-bazı insanlar bize sinekleri öldürmeden kanadından tutup bırakmamızı söylüyorlar sanki buraktığımız sinek geri gelip bizi ısırmayacak.Ayrıca hamam böceklerinide evimize yayılmalarını göz önüne almadan tutup sokağa atıcakmışız.ben böceklerin öldürülmesi taraftarı değilim ama bana zarar veren kundaktaki kardeşimi ısırıp kanını emen evimin olur olmaz yerinde ortaya çıkan hayvanları elimle tutup sokağa bırakırsam heralde ömrümün büyük bir kısmını harcamış olurum.(yazın bir eve günde 15 e yakın sivri sinek giriyor) 2-ben bu hayvansever arkadaşlara siz hayatınızda hiç et yemedinizmi dedim,vejeteryanız dediler. peki içinde tavuğun yavrusu bulunan yumurtayıdamı yemediniz dedim sus pus oldular. hayvan eti yemiyolarmış ama yumurta yiyiyolarmış! 3- peki dedim arkadaşlar hadi hepsini anladım siz süper hayvansever doğacılarsınız biz et yiyenler sivri sineği öldürenler azılı katilleriz anladım... şu son soruma cevap verin derim, kullandığınız kalem,yaktığınız odun,oturduğunuz koltuk,okuduğunuz gazete hangi cins canlı ağaçtan yapılıyor??? arkadaşlar yediğiniz meyvelerin üzerine böcekler gelmesin diye böcekleri öldüren,caydıran maddeler konuluyor. Yani illaki bi katliamda siz yapıyorsunuz ister doğrudan ister dolaylı olarak.Bundan sonrada hergün binlerce hektar orman yanarken, çeşitli hayvanların nesilleri tükenirken bize sinekleri kanadından tutup atın diyerek hayvanseverlik numaraları taslayanlara lütfen gerçek hayvanseverler müdahale etsin...
Allah aşkına her şey bittide bu konuyu mu tartışıyorsunuz.Başta söyliyeyim ben de bir hayvan severim evimde tavuktan ördeğe köppekten kediye koyun keçi ne istersen var.Benim karşı olduğum hayvanların sebebsiz yere ve sırf eğlence olsun diye öldürülmeleri ben vejeteryan degilim.sevgili şilacık böcek olsun sinek olsun hatta fare olsun egerki bize bir zararı varsa(tabii önce önlemini alacaksın bu hayvanların çogalmasına neden olacak ortamları yok edicen)tabiki öldüreceksin ama işkence etmeden oda.Sen bilmezmisin ki vahşi yaşamda da bu böyle yaşamak için öldürürsün.senin bu et yememe konuna gelince o senin kararın saygı duyarım velhasıl şunu düşünsene ALLAH(c.c) hayvanları ve bitkileeri niye yarattı.hepsinin bir amacı ve görevi bu da biz insanlara hizmettir.ALLAH(c.c)helal olanı yiyin buyuruyor.bu sana verilmişse niye ziyan edesin be kardeşim.bırak bu hayvancıklarda görevimizi yaptık desinler arkadaşım bu doğada yaratılan hiçbir canlı boşa yaratılmadı lütfen bunu düşünün.tartışacaksanız bilinçli olun bari.SEVGİYLE KALIN...
Ayrıca volkan ve onun gibi düşünenler çok haklı yalnız şu köpek meselesi hariç.hayvanlar ögretileni yapar tıpkı papaganlar gibi
off kafam karıştı!! şimdi benim bi ufaklık var(45 gunluk rottweiler) ben bu pazartesi aşılarna başlıyorum e şimdi ben o aşıları yaptırınca ya da kene taraması felan yaptırınca o parazitçikler ölecek onların hakkı dimi benim köpişimi sömürmek nede olsa yaşamaya hakları var!!!e benim ufaklık hastalanıp ölürse ne olacak hem o ölürse onu sömürüp kanını,besinlerini,enerjisini ve hayatını çalan parazitlerde ölecek e hertürlü ölüyo bu parazitler bari ufaklığımı kurtarayım dimi??yada kendimide ufaklığımla birlikte bu haşerelere adayıp sırf sivrisinekcikler ölmesin diye onlaramı adamalıyım?? şimdi evimize fare felan girse öldürmeyelimmi,ya da hamam böceği felan?eve giren fareye hastalık kapmasın diye aşımı yapmalıyız yani iyi tamam ben böcek öldürüyorum yerin dibine giresice kahrolası hatta yaşamaya hakkı olmayan birisiyimde bunun çözümü nedir bunlar evimin içinde yuva yapıp çoğalırken bende onları beslemelimiyim çözüm yolu nedir yani ne yapayım?? bi fikir verebilecek olan varmı??
şimdi öldürmeyi düşündüğünüz köpekle ilgili cevabınızı bekliyoruz.iyi başardığınız birşeyi yapın, kendinizi düşünün ama bu sefer menfaatinizi değil, hatalarızı "İnsan kendisinden asağı canlıları yok etmeye cüret ettiği sürece sağlik ve huzur yüzü görmeyecektir. Insanlar hayvanları katlettiği sürece birbirlerini de öldürmeye devam edecektir. Tabii ki, cinayet ve acı tohumları ekenler sevinç ve sevgi biçemezler. . Pythagoras" "Gerçekten de insanoğlu canavarların kralıdır, çünkü zalimlikte üstüne yoktur. Biz baska canlıların ölümü ile yaşıyoruz: Biz mezarlarız. . Leonardo da Vinci"
arkadaşlar köpekle ilgili bi konu açmadım ben. herzamanki gibi konuyu değiştirmeye çalışıyosun şilacık. benim anlayamadığım ve söylemek istediğim senin bu mikro hayvanlara olan garip tasarıların... arkadaşım sen yolda yürürken yere bakıyomusun ??? acaba kaç tane karınca eziyosun??? demek istediğim hayvanseverlik bu değil... Bana katılan arkadaşlar çok teşekkür ediyorum, kendini hayvansever sanan hayalperestlerden olmadıkları için bir kez daha teşekkür ederim...
bu arada şilacık bize saldıran köpeği tabiki öldürmeyiz. ama öylecede bizi ısırmasını bekleyemeyiz. sana bir aslan saldırsa ve senin elinde bir tüfek olsa ne yaparsın??? şilacık sen ilahi bi güce sahip değilsin sende bi canlısın bunu unutma... bi gün kuduz olursan anlarsın:)
hayvanları kızdırmazsanız size saldırmazlar. galiba kuduz olduğunuzu söylemeye çalıştınız, köpek durduk yere mi geldi ısırdı. eğer öyleyse bu yine insanların suçu. KISIRLAŞTIR,AŞILAT,YERİNE BIRAK projesini hiç duymadınız mı? belediyelerin görevi bu.hayvan kendiliğinden kalkıp hastaneye gidemeyeceğine göre ... insanların ihmalkarlığı yüzünden hayvanları suçlayamazsınız!
bu konu başlatıldığından beri sürekli hayvanların öldürülmemesinden onların da yaşam haklarının olduğunundan bahsediyorsununz ama sizin konuşmalarınız ortada sokaklarda bulunan hayvanları"KISIRLAŞTIR,AŞILAT,YERİNE BIRAK projesini hiç duymadınız mı? belediyelerin görevi bu.hayvan kendiliğinden kalkıp hastaneye gidemeyeceğine göre ... "bu yazıdan sonra bir çelişki ortaya çıkıyor hayvanlar ne için ürer kendi neslini yaşatabilmek için değilmi ama kısırlaştır,aşılat ve yerine bırak ne kadar güzel sizce bu da bir toplu katliam değilmi uzun vadede o hayvanların ecelleriyle öldükten sonra yerini alabilecek başka hayvanlar olurmu nede olsa biz insanlar suçluyuz ha tek tek öldürmüşüz yada böyle gelecek nesillerini katletmişiz ve siz sayın elmas hanım hayvanları tüm insanlardan daha çok seven insan madem o kadar çok seviyorsunuz da hayvanların kısırlaştırılmasına neden karşı çıkmıyorsunuz sizin hayatınızda bu gibi çelişkiler varsa bu nasıl bir hayvan sevgisidir sokaklarda yaşayan hayvanların üreme hakkını ellerinden almak onları ölmekten beter etmek anlamına gelmiyormu ama doğru siz sadece masumane bir öneride bulunuyorsunuz nasılsa bu görev belediyede bulunan kendini bilmez insanlar öyle değilmi siz topu belediyeye atın nasılsa siz kısırlaştırma işi yapmıyorsunuz ama insanlara bunu önerebiliyorsunuz bir kuduz olmuş köpeği,sıtma bulaştıran sivrisineği yada mikrop taşıyan fareyi öldürmeyin diyebiliyorsun tabiki sokaklarda yaşayan hayvanları kısırlat,aşılat sonrada yerine arkadaşım öldürmekten ziyade ölüme azlettirmak bence daha büyük bir suç ve sende bunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorsun "KISIRLAŞTIR,AŞILAT,YERİNE BIRAK"
sözlerimin sonuna kadar arkasındayım. sokaklardaki hayvanarın nasıl yaşadığını bilmiyorsunuz herhalde. onlar çöplerle karınlarını doyuruyorlar , çocuklar tarafından acı çektiriliyorlar ve yazın ateş gibi yanan kışın buz gibi soğuk olan betonların üzerinde uyuyorlar. bu daha mı ii. ben bu yüzden hep söylerim: bir hayvan evlat edinmek istiyorsanız sokaktakilerden birini KURTARIN diye. bilmem anlatabildim mi. yavrularını rutubetli bodrumlarda doğurmaları, o yavruların yetim kalma olasılığı daha mı insancıl sizce? daha fazla yazabilirdim ama önce cevabınızı bekleyeceğim.
Açıkcası böyle bir konuyu tartışan siz büyüklere gülmekten kendimi alamadım. Ben buraya kediler hakkında bilgi edinmek için girmişken sizin böyle bir tartışma ortamı yarattığını görünce çok şaşırdım. Bence bu evren nasıl oluştu gibi bir şey. Nasıl ki evrenin oluşumu hakkında kesin bir bilgi yok, sadece teoriler var. Bu da öyle bir şey. Bu kadar saçma bir konuyu kapatıp sevgili hayvanlarınızla ilgilenmenizi dilerim...