kanaryam tüy dökümüne giriş kuşçudan siprey aldım kaşıntısı için suyuna vitamin koydum bide bal fındık kömürden oluşan bi mama koydum daha bişey koymam gerekiyomu yardımcı olursanız sevinirim
tüy mevsimi değil neden girdiğini araştır
hasta etme
bilmiyorum neden girdiğini kuşçu yle dedi geçekten çok tüy ktü ve öymüyor tüy dökümü değilse bu nedir ben bişey anladım bu arada saol her soruma sen cevap veriyon
tüy dökümü genellikle yazındır. bunun dışında tüy dökümü varsa genellikle yolunda olmayan bir durum vardır.ya yerini sık değiştirmişsinizdir ya sürekli cereyanda kalmıştır ya aniden yemlerini değiştirmişsinizdir.bunlar yapılmamalı. spreyi falanda boş verin. onlar hikaye vitamin ve yeşillik yeter. tabiki kuşlarla fazla oynamak tehlikelidir.tüy dökümündeki kuş fazla ötmez. belki sabah ve güneş batarken öter. ama eğer dişi ile birlikteyse de ötüşü keser. yani dişinin yanında hele aynı kafeste ise tüy dökümünde olmasada ötmez. eğer tüydeyken eşe attıysanız genellikle yumurtalar boş çıkıyor yani 13-15 gün kuluçkada yatan dişi yavru çıkarmıyor ve kuluçkaya yatan dişinin yanında erkeğin bulunması gerekmiyor. ayırabilirsiniz. yavrular çıkınca koymak gerekli ki yayruları beslasin.
evet dişiyi ayıralı baya oldu ben erkeği dayıma verdim kendim bi çift gloster aldım yuvalarında bi tane yumurta var neler yapmam gerekiyo
evet dişiyi ayıralı baya oldu ben erkeği dayıma verdim kendim bi çift gloster aldım yuvalarında bi tane yumurta var neler yapmam gerekiyo
bir çift gloster dediğinize göre bunları çiftleştirmişsiniz ve aynı kafeste ve yuvalarında bir yumurta varsa genellikle 2 .yumurta ertesi gün gelir veya bir gün araverir. ama sizde kuşlara çok yükleniyorsunuz kardeşim kuşçudan alınan kuşların genellikle limon gibi suyu sıkılmıştır zaten eğer yumurtaların devamı gelmezse yani 2. ve 3. yumurta ard ardına gelir belki 1 gün ara ile 3. den sonra dişi kuluçkaya yatar siz mart a kadar bence hemen yuvayı alın ve dişi ile erkeği ayırın hatta dişiyi atın başka odaya hem erkek hem dişi beslensin kendine gelsin.
hemde siz güzel güzel erkeğin ötüşünü dinleyin.
dişi ile erkek birbirinin sesini bile duysa durmadan birbirine cevap verip birbirini görmek ister buda sizi rahatsız eder. atın dişiyi tavan arasına erkeğin sesini duymasın.
zaten kuşlar bana geldiğinde yumurta vardı ve gloster değil maltaymış ama yinede çok güzeller sadece bir yumurta vardı bana geldiğinde şimdi hiç bakmaım yumurta varmı diye bana gelel 3-4 gün oldu ama yok heralde dişi tek yumurtanın üzerine çok yatmıyo az az aralarla yatıyo sonra hemen kalkıyo aslında insanda n rahatsız olma gibi bi durumları yok ben hangisiyle ilgilenceğimi şaşırım bi çift ingiliz muhabbet bi çif malta bi çiftte mozaik
cinsleri fark etmez saydıklarınızın arasında ötücü kuş yok ama siz erkekleri ayırın.yuva dursa da fark etmez ama temizlik sorunu olur tabii bitte.
yanılıyosunuz mozaik erkeğe aynı türden bi kuş almadan çok harika ötüyodu o malta dediklerimin erkeğini tekrar sordum glostermış ama dişiden ayırınca ötermiş