poyraz_94 kuşun kloakasının kırmızı olması yumurtlamaya devam edeceği anlamına gelir.Dişi yanında erkek varsa ve yumurtlamaya başlamış ise kesinlikle çiftleşmiştir.Çiftleşmeden yumurtlayan kuşlar yuva aramadan zemine yumurta yapar.Her yumurtayı doğurmadan 1-2 saat önce dişi erkek ile çiftleşir.Her yumurtlamadaki çiftleşmeyi de gözleyemiyorsun.Buda kuşları çok rahatsız etmediğin anlamınada geliyor.Kolay gelsin
PasHa_06_77
8-10 ağız yavru veren dişi ve erkek üretim ömrünü doldurmuşturçBu kuşları üretimde telef eden sizsiniz.Bu kuşları emekliye ayırmanızı veya hayvan sevgisi oluşturmak için çocuklara hediye vermenizi tavsiye ederim.Dediğiniz sineğin yağını elde etme değimine benziyor.Her 6 ağızda yeni jenerasyonu üretime hazır bulundurmanız ve üretimde bu yeni jenerasyon ile devam etmeniz gerekmektedir.
şu anda 3 yumurtası var ve üstüne oturuor ilk yumurtasını kafesn içine yapmıştı. yani yuvaya deil ama ben o yumurtayı yuvaya koydm ve soraki iki yumurtasınıda yuvaya yaptı. hemen hemen 10 gndr üstünden kalkmazsızın oturuor.tekrar soruorm çiftleşmiş olabilrmi? ve dişim çok zayışlamış ne yapim?
Arkadaşlar Herkese Selam,
Ben aranıza yeni katıldım. İsmim İlker.
İki gün önce bir çift muhabbet kuşu aldım. Aldığımda dişi tünek içindeydi ve bir yumurtası vardı. Eve getirdim 1 gün hiç tunekten çıkmadı. 2.gün baktığımda tünekden dışarı çıkmış ve içeri girmiyordu. Tünegi açtım yumurta halen 1 olarak duruyor ama kuş ne yumurtluyor nede yumurtanın üzerine yatıyor.
Ben daha acemi olduğumdan bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Ne yapmalıyım? Bir daha ne zaman yumurtlar. Tünekde olan yumurtadan yavru çıkarmı? Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
Yahu poyraz çiftleşmiştir.Kuş zayıfladıysa dişi için haşlanmış yumurtanın sarısını ver.iyi gelir
ya ilk defa yumurtladılar o yzden biraz bilgisizim:D k.bakma çok soruorum abi.:D ben dişi yuvadayken kafesten baktığımda sadece 2 tane yumurtasını altına almış oluor yani 1 tane yumurtasını hiç ama hiç almıor altına neden acaba?
ilkerciftci
İlkercim senin kuş ya yumurtanın sahibi değil yada ortam değiştiği için oturmuyor.Bir sonraki yumurtlamayı bekle
hikmet abi sonunda bi tane yavru çıktı bgn yuvadan cik cik ince ses geliodu ordan anladım bide dişi bgn telaşlıydı. şimdi bnmö yapmam gereken özel bişe varmı yavru için?
Hikmet bey bir ara muhabbet kuşları hakkında detaylı bir kitap yazmayı düşünüyordunuz. Bu konuda bir gelişme varmı acaba? İyi günler.
Syn Hikmet Abi
Benim sorunum kuşlarımın yaklaşık 6 aydır çiftleşmemesi.6 ay önce aldım erkeği ve 1 ay sonra yanına bir dişi daha aldım.Erkek dişiyi besliyor,öpüşüyorlar fakat iş o işe gelince erkek üste çıkmaya çalışıyor ama dişi kaçıyor,erkeği dövüyor.1 hafta ayırdım kuşları sonuç yine hüsran..Yuvalık taktım,erkek yuvalığı gösteriyor ama dişi oralı bile değil...2 günde 1 salıyorum belki dışarıda eşleşirler diye ama hep dişi sorun çıkartıyor.Acaba ne yapmalıyım?Şimdiden teşekkür ederim.