Sürüngen Forumları > İguana
yardım lütfen çok önemli...yeni 1 igum olduda bi kaç sorum olucak...
arkadaşlar ben bi iguana aldım 1 hafta falan oluo ve allaha şükür bana çok alışık...size bi kaç sorum olucak... 1)akvaryumda besliorum uzunlluğu 60 cm eni 22 cm yüksekliği 30 cm...bu ölçülerde çünkü evde en çok bu kadarına yer var :( bu yaşaması için bi sorun olur mu ??? 2)UV lambası almak zorundaymışım bu lambayı illa ki sera falan mı almam lasım yoksa philipsin 100W infrared olanı işimi görür mü ??? 3)eğer philips işimi görürse yükseklik bakımından kaç cmden yansıtmam lasım... 4)bu mevsimde ısıtıcıya gerek var mı acaba??? Ne kadar çabuk cvp verirseniz o kadar çabuk uv lambası alıcağımdan rica ediorum... şimdiden teşekkürler...
bi soru daha sormak istiorum bugn elektirikcinin birnde slyvian gibi bi markaydı herhalde 18W ultraviole florasan vardı bunun diğerleriyle bi farkı var mıdır çünkü fiyatı 13 milyon akkvaryumcularda sera markanın ki 45 milyon acaba bi farkı var mıdır ona göre alıp takıcam lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var :( adam grolüks mü bişi dedi acaba iguma zarar verir mi :(
uv lambası almak zorundasın yoksa igun kalsiyumu kullanamz ve ilerde ölümüne bile yolaçabilirsin...ve evet ısıtıcıda şart ben akvaryumun altına yapıştırılan ısıtma petlerinden aldım ve çok memnunum akvaryuma mutlaka su kabı koy kedi köpek için olanlardan yani devrilmeyecek bir kap olmalı günde 2 kerede üzerine su sıkabilirsin bence akvaryumun biraz küçük birsüre sonra çok zorlanır içinde hareket ederken...
1) beslediğin alan iguanan için çok dar ki büyüdükçe ileride çok daha dar olucak, bence alan açmalısın ona. 2)evet UV lamba almak zorundasın, UV-A ve UV-B özelliği olmalı alacağın lambanın. philipsin infrared lambası olmaz,ultraviole florasanında UVB ve UVA ile ilgisi yok, içinde ilginç özellikler barındıran lambaları iguananın ihtiyaçlarını karşılayacak şeklinde düşünmemelisin. internette 35 milyona satılıyor glo.8 uv-b uv-a lamba 18watt. juen petmarkette. 3) dediğim gibi philips işini görmez, ancak uvb lambanı aldığın zaman en uzak 30cm olmalı fakat hayvanın ona dokunamamalı. ayrıca ışık camdan geçerek gelirse özelliğini kaybeder. 4)sana sıcak gelen havalar onlar için soğuktur. iguananın kafesi 28 derece olmalı oda en düşük sıcaklık. 35-28 derece arasında ayarlamalısın. bunu 60w yeşil spot lambayla sağlayabilirsin.
1) beslediğin alan iguanan için çok dar ki büyüdükçe ileride çok daha dar olucak, bence alan açmalısın ona. 2)evet UV lamba almak zorundasın, UV-A ve UV-B özelliği olmalı alacağın lambanın. philipsin infrared lambası olmaz,ultraviole florasanında UVB ve UVA ile ilgisi yok, içinde ilginç özellikler barındıran lambaları iguananın ihtiyaçlarını karşılayacak şeklinde düşünmemelisin. internette 35 milyona satılıyor glo.8 uv-b uv-a lamba 18watt. juen petmarkette. 3) dediğim gibi philips işini görmez, ancak uvb lambanı aldığın zaman en uzak 30cm olmalı fakat hayvanın ona dokunamamalı. ayrıca ışık camdan geçerek gelirse özelliğini kaybeder. 4)sana sıcak gelen havalar onlar için soğuktur. iguananın kafesi 28 derece olmalı oda en düşük sıcaklık. 35-28 derece arasında ayarlamalısın. bunu 60w yeşil spot lambayla sağlayabilirsin.
teşekkürler çok saolun bi de şöyle bi sorum olcak ben gündüzleri hep dışarı çıkarıp koyuyorum akvaryumsuz bi şekilde duruo balkonda gezinio falan güneş varken ve hava sıcakken güneş alsın die şimdilik idare eder mi çünkü şu anda ben lambanın siparişini verdim ve lamba 15 gün içinde gelcekmiş..hatta pparasını bile verdim ve dediğim gibi gündüzleri 3 saat falan balkonda duruo güneşlenio bu bi sorun yaratmaz di mi ??? bi de bu seranın mamaları işe yarar mı ve yararsa hangisi vital var P var ve mineral var hangisi işe yarar... vbe akvaryum küçük dediniz küçük olduğunu biliorum ztn büyüyünce akvaryumda durmıcak hep dışarda durucak...ztn şu anda çok ii anlaşıorus ben nereye gidersem peşimden tıkır tıkır gelio :) iyiki almışım ya allahım iyiki bana böle bi zevki yaşattı...Bende evcil olarak en sakin hayvanlardan biri diebilirim...
mck dediğin lamba sanırım bu http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=152&urn=4521 bi de bunlarda çöl ışığı gün ışığı denen bi olay var o çok farkeder mi??? bide glo 2.0 la kullanılması lasım dio ikisini birden mi almam gerekio ??? ya ben dinomu çok seviorum ve hep bnmle olmasını istiorum ne olursa olsn hep yanımda olsn onun için hç bi masraftan kaçınmıcam... Sera uv lamba 50 milyon dio senin dediğin glo 8.0 35 bunların ne farkı olabilir ki ona göre almak istiorum olmazsa verdiğim siparişi bile geri çeviricem çünkü ben glo 8.0 sipariş ettim....
ben sana kafes ile ilgili bişey söylemek istiyorum.bi igum vardı dişiydi çok uysaldı cam akvaryumdaydı yerini büyütmel zorunda kaldım.yeni yaptırdığm kafes önden sürgülüydü.çünkü elini kafese igunun üstünden sokmak hayvanaı tedirgin ediyor.şimdiki igum erkek diğeri ölünce aynı kaefese koydum fakat cama kafa atmaya başladı bi çok kişiye sordum alışır dediler oysa ki erkek ıguler camda kendi yansımalarını görünce agresifleşiyolarmış.eğer evin sıcaklığıda müsaitse bence ona şimdiden (ben bi pimapencide yaptırdım normalde yapmıyorlar uğraşmıyorlar tanıdıdık)dışarıya göre baya uygun fiyata üstelik önde açıklan iki kapısı olan ön va tavanı küçük kare bahçe teli plastik kaplamalı ölçüleri verdim adam yaptı.şimdi uysallaştı ve mutlu kafes ısısı kadar kafesin hava alması da önemli ben de az bi bilgi ile başladım yaklaşık 4 5 yıldır igu besliyorum bi de etrafında laf olsun diye ya işte İGUANA besliyorum demek için beslemek isteyenkeri ne yap et vazgeçir yazık ediyorlar hayvanlara dışarı çıkartırken de tasmaları var onların ıgunun güvenliği için onlardan edinmeni tavsiye ederim
çok saol kardeş teşekkürler ztn yakında tavuk teli gibi ince teller varya onlardan kafes yaptırıorum odanın cam kenarına koyucam güsel güneş alıo orası hem dışarıya bakr hep...ztn ben anlamıorum insanlar bu hayvanları nie sırf iguana besliorum die yetiştirir ki hayvanı alıpta bakmadan ne anlarsın hayvan yetiştirmeden hayvan sevgi ile ilgili bişidir bnmki şu anda çok uysal ztn elimden yemek yiyio hep üstümüzde kafasına göre akvaryumdan çıkıo gezerken yanımıza falan gelio çok seviorum onu ya...Bi de bi kaç sorun olcak ben repti glo 8.0 lamba aldım bunu yazın ve kışın nası kullanıcam bi bilgi verirmisiniz yazn günde kaç saat kışın günde kaç saat ??
arkadaşlar benimde yeni bir iguanam oldu ben antalyadayım buradan bir UV lambası nereden alabilirim lütfen yardım edin...