Sürüngen Forumları > İguana
yardım lütfen çok önemli...yeni 1 igum olduda bi kaç sorum olucak... - 2.sayfa
arkadaşlar ben bi iguana aldım 1 hafta falan oluo ve allaha şükür bana çok alışık...size bi kaç sorum olucak... 1)akvaryumda besliorum uzunlluğu 60 cm eni 22 cm yüksekliği 30 cm...bu ölçülerde çünkü evde en çok bu kadarına yer var :( bu yaşaması için bi sorun olur mu ??? 2)UV lambası almak zorundaymışım bu lambayı illa ki sera falan mı almam lasım yoksa philipsin 100W infrared olanı işimi görür mü ??? 3)eğer philips işimi görürse yükseklik bakımından kaç cmden yansıtmam lasım... 4)bu mevsimde ısıtıcıya gerek var mı acaba??? Ne kadar çabuk cvp verirseniz o kadar çabuk uv lambası alıcağımdan rica ediorum... şimdiden teşekkürler...
Arkadaşlar bir şey daha soracaktım benim igum daha 30 cam o küçücük boynuna nasıl tasma geçiriyimki ben?
Akvaryum`da iguana beslemek mümkün oldukça yapılmaması gereken bir konu. Telden yapılmış kafesler en idealleridir. Şu anda söz konusu olan igu sanırım yavru bir igu, bu iguana 1 yıl içerisinde hiç tahmin edemeyeceğin kadar büyüyecek buna hiç şüphen olmasın lakin şu anda alabileceğin (evin uygunsa) en büyük kafesi al, gelişimide bu ölçüde kusursuz olacaktır. Camdan geçen güneş ışınları yalıtılmış ve hiç bir faydası olamayan ışınlardır böyle bir hataya düşmeyin güneş ışıgını direkt olarak almalı, yoksa güneşin yaydığı faydalı vitaminleri alamaz. Uv-a ve Uv-b lambaları pet shoplarda bulunmaktadır, yoksa bile sipariş üzerine temin edilebilmektedir, dikkat edilmesi gereken husus bu lambanın iguana için üretilmiş olmasıdır, bunun için en ideali üzerinde ``For Iguana`s`` yazmasıdır. Pet Shop`larda bu günlerde gözüme çarpan bi olayda şudur ve çok önemlidir; Üzerinde ``Dangerous for skin and eyes`` yazan ultraviole lambaları satıyorlar sürüngenler için. Sakın bu hataya düşmeyin arkadaşar..! göze ve cilde zararlıdır anlamına gelen bu yazı bu lambanında bitkiler için oldugunun işaretidir ve radyasyon tehlikesi vardır. Aman dikkat.. İguana`mızla mutlu sağlık dolu günler diliyorum. [email protected]
ya pekı arkadaslar farkzedelım kı genişlik 90cm derinlik 80cm yükseklik ise120 cm olan bı kafes yaptı pekı kışın bu kafesi nasıl ısıtabılırız
MERHABA Kardeşim İguna ile hiç bir bilgin olmadan neden alırsın. 1. aquarium kesinlik ile olmaz karbon monksit seyirlenmesi olur cünkü altan hava alması lazım 2. terariumun minimum ölcüleri 2 x 1.5 x 2.5 olmalı 3. Iguanalarda yerden ısıtma olmaz yukarıdan olmalı ayrıca gündüzleri %70 - %80 akşamlar ise %90 nem olmalı