Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
daya yeni bi tosbaam oldu yardım....
arkadaslar 1 gün önce bi sukaplumbağası geldi evimize,minicik,ufacık bisey.ama onun hakkında pek bişey bilmiyorum.şu anda sizin ölüm kafesi die adlandırdıınız kafesin benzeri bişey içindeve sanırım olması gereken hiçbişeyi yok!ısıtıcı vb gibi...ayrıca birazda iştahsız gibişu küçük balık yemi gibi şeylerden veriyorum 3 öğün,başka ne verebilirim??fanusu değiştirmem gerekirmi hemen yada neler almalıyım?cevaplarsanız çookk memnun olurum,şimdiden saolun
kaliteli yem kullanmanı öneririm ilk etapta.sera ve tetra.yazı o ölüm fanusunda geçirebilirsin ama kışın ısıtıcısız bir ortamda sağlıklı kaplumbağa beslemen imkansız.eğer şimdiki gibi bakmaya devam edersen 1-2 yıl ömrü olan ve surekli bitkin olan bir kaplumbağa besleyeceksin ama ısıtıcı yerleştirdiğin bir akvaryumda bakarsan 15 yıl ve daha fazla sana eşlik edecek bir kaplumbağan olur.
aşağıdaki linkte işini yarayacak bilgilerin hepsi var.
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=2284
slm, bakalım bu yazım çıkacak mı. hoşgeldin sheloft.
çok teşekkür ederim bilgilerin için,bunları anneme okutacağm.çünkü tutturdu diğerleri 2 yıldır o fanuslardan birinde yaşıyomuş bizimkine mi olcak olan diyip duruyo bana :) ha bide aceleyle alındığı için cinsiyetini bilmiyorum,onu nasıl öğrenebilirim?? illa veterinere götürmem gerekirmi??
hoşbulduk momo:) ya söylemiştim ama tekrar soriim,ben bunun cinsiyetini,cinsini nasıl öğrenebilirm ???(cahillik çok kötü bişe yaaa) ha bide bi fanusta 2 tane birden yaşıyabilir bunlar değil mi?çünkü bi tane daha almak isytiorum....
Hoşgeldin, Ben de acemi bakıcıyım. Cinsiyetle ilgili okuduğum forumlarda alttaki lekeler gösterişli ve yeşil renkli, büyükse erkek, küçük ve siyahsa dişiymiş. Bir tane daha almayı arkadaşlar hiç tavsiye etmiyorlar, uyum sorunu yaşayabiliyorlarmış. Sanyu veya serra yemi daha iyi yiyorlar. Ölüm fanusunda suyunu sık sık değiştirmen gerekir. Dışkısı kaplumbağanı zehirleyebiliyormuş. Yemi çok atma, yedikçe at. Suda kalınca su çok çabuk kirlenir. Balkon varsa bir tarafını gazete kağıdıyla gölge yapıp güneşlendir. İstediğinde gölgeye gidebilsin. Başından ayrılırsan diğer hayvanlar zarar verebilir. Ya başında bekle, ya da ben patates satılan çuvallardan birini kestim, onunla açık yerleri kapatıp öyle bırakıyorum. Arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar sana, dedim ya, acemiyim.
cinsiyet ile ilgili 10-15 civarı topic var forumda.yanına bir kapluş daha alma meselesi kritik.uyum sağlayabilir de sağlayamayabilir de.risk almak ve sonucuna katlanmak sana kalmış.sonucuna katlanmaktan kastım digerine de ayrı bir akvaryum kurmak oldugu ve bu işin maliyetli olacağı suphesiz.
çok teşekkürler yardımlarınız için SAYNUR,golyad. ben hergün suyunu değiştiriorum o ölüm fanuslarına kışa doğru (daha doğrusu bizimkileri anca o zamana ikna edebildim) bi akvaryum alıcam.onun için neler gerekli?yani akvaryumun tabanını taşlarla mı kumlamı döşeyim.UV ışığı mulaka almalıyım?ha bide bu vitaminleri flan petshoplarda bulabilrmiyim?bide benm ABAKÜS (tosbim :) ) hep uyuyo gibi böle ya çok hareketli ya çok durgun??hergün ışığa çıkarıyorum yemlerini veriyorum bi rahatsızlıı olabilirmi acaba?
akvaryumun dibine kum koyma,su surekli bulanık olur.taşda koyabilirsin çakılda.çakılların buyuklugu konusunda bir endişen olmasın.ağzına alırsa yerse boğulur diye.ağzına alıyor ısırıyor birşeyler yapıyor ve sonra ağzından atıyor.istediğin boy ve ebatta olabilir yani çakıl.ancak akvaryuma koymadan önce kesinlikle kaynat malzemeyi.dezenfekte et.uv lambası alırsan iyi olur.kaplumbağanın D3 vitamin sentezi yapması için gerekli.bunu güneş ışıgı ile de karşılayabilrsin.yaz aylarında her gun 2-3 saat dışarı çıkarırım diyorsan gerek yok uv ye.vitaminlerde petshoplarda bulunuyor.sera reptilin var mesela.yalnız biraz pahalı olabilir.yani 15-20 ytl civarı.çünkü genelde buyuk petshoplarda bulunuyor surungen malzemeleri.yeni kaplumbaga beslemeye baslayan birine yapacagım tavsiye sera ve tetra yem kullanman olacak.yavru kaplumbagaların ihtiyacı olan tum besinleri karşılıyor o yemler.e bi de vitamin alırsan ne ala o kaplumbagaya...suyunuda her gun değiştirme kesinlikle.haftada bir gibi bir surede suyun yarısını değiştirsen daha iyi olur.değiştirdiğin su ya içme suyu olsun ya da bir kenarda kova ya da şişe içerisinde beklettiğin sebeke suyu da olabilir.1 hafta bekletsen sebeke suyunu yeter.ayrıca akvaryum aldıgında bir de ufak filtre alırsan ve gunde 2 saat kadar calıstırırsan su daha uzun temiz kalacaktır.tekrarlıyım son kez kaplumbaganın suyunu hergun değiştirmek kaplumbaganın yasam alanını değiştirmek demektir.sakın hergun suyunu değiştirme.gordugun uzere pekde zor değil kaplumbaga beslemek :) kolay gelsin.
ama daha akvaryum almadım fanusun içinde ve sürekli pisledii için bende suyunu hergün deiştiriyorum.SAYNUR sölemişti onları yiyince zehirlenebiliolarmış die,bende onun için sürekli deiştiriyorum suyunu.bu arada suda çeşme suyu koyduğum. yemin markası da sanyu, burlarda pek yok petshop ank a falan gittiğimde alcam zaten dediklerinizi de:))napim anca böyle öğreniyorum bi hayvancaaza bakmayı. ha bide bunların cinsleri nasıl oluyo yani o da biyerlrnden anlaşılıomu(kırmızı yanklı diil onu biliom :))) )