Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
daya yeni bi tosbaam oldu yardım.... - 2.sayfa
arkadaslar 1 gün önce bi sukaplumbağası geldi evimize,minicik,ufacık bisey.ama onun hakkında pek bişey bilmiyorum.şu anda sizin ölüm kafesi die adlandırdıınız kafesin benzeri bişey içindeve sanırım olması gereken hiçbişeyi yok!ısıtıcı vb gibi...ayrıca birazda iştahsız gibişu küçük balık yemi gibi şeylerden veriyorum 3 öğün,başka ne verebilirim??fanusu değiştirmem gerekirmi hemen yada neler almalıyım?cevaplarsanız çookk memnun olurum,şimdiden saolun
zehirlenmezler..sen hergun değiştirme suyunu.haftada bir değiştir ve kesinlikle dinlendirilmiş su ile değiştir,suyun tamamınıda değiştirme.fanusun dibine simdiden biraz cakıl koy.dezenfekte etmeyi unutma tabi.dışkısı kaybolacaktır cakılların arasında.hic olmassa gozune kötü gözükmez.cinsini ya gidicen bir veterinere sorucan ya da internetin nimetlerinden yararlanıcan.bak bakalım burda var mı seninkinden.
http://images.google.com.tr/images?q=water+turtle&svnum=100&hl=tr&lr=&start=0&sa=N
öle yapıcan böle yapıcan dedim,anlattım bak bu da anlattıklarımın resmi
http://www.reptilecare.com/turtletank.jpg
kolay gelsin.
slm sheloft, golyad''ın sana vermiş olduğu ilk cevaptaki linkleri iyice okumanı tavsiye ederim. ayların ve yılların bilgi birikimi ve en uygun tavsiyeler o linkte bulunuyor. eksik varsa bize bildir lütfen. bu arada fanusta 1 hafta belki çok kokabilir. (benim filtrem yokken akvaryum da 3 günde çok kokuyordu, bayıltabilir seni) ancak suyun tamamını değiştirme tabi. ısıtma işini nasıl ayarlicaksın? bence burada yazılanları print edip, evdekilere göster. bir kaç arkadaşımızın işine yaramıştı. aileleri kolayca ikna edebildiler+harçlıklarından fedakarlık ettiler:) kapluşlar buna kesinlikle değer:)) iyi haberlerini bekliyoruz.
Ben kaplumbağamı tatile giderken 4 günlüğüne birine bıraktım. Geldiğimde kokudan içeri girilmiyordu, suyu da iğrençti. Filtre çalışmadığı için. Kaplumbağanın kokusu 2 günde zor geçti. Dışkısı suda eriyor. Hemen görürsem almaya çalışıyorum. Suyu her gün değiştirmesen daha iyi. Zaten bir süre sonra su bulanıklaşmaya başlar. Yaklaşık üç gün. Yemler su içinde kalmasın. Yemiyorsa topla. Dışkı zararlı diyorum hala, nitrattan dolayı.
su ürünleri mühendisi bir arkadaşım beni uyarmıştı. filtreye çok fazla güvenme. suyun renginin berrak olması onun temiz olduğu anlamına gelmez. en çok balık ölümleri temiz görünen akvaryumlarda gerçekleşir, demişti. saynur''un dediği gibi nitrat, dışkıdan kaynaklı. oranı artarsa ölümlere yol açabiliyor. kaplumbağaların suda yaşadıklarını, yediklerini ve aynı suyu içtiklerini unutmayalım. genel bir takım hijyen kuralları hem bizi hem de kaplumbağaları rahatlatacaktır. akvaryum temizliğin sadece kaplumbağalar için değil, bizim sağlığımız açısından da önemli oludğunu unutmayın.
saolun arkadaşlar en kısa zamanda aileme sölicem bunları.bide bizimki müziği duyunca kafasını kaldırıyo hemen,sesin geldiği tarafa doğru gidiyo.heleki hareketli bişilerse:))annem bile oynuyo onunla ki ondan eğer biz istesek hayatta almazdı bi kaplumbağa eve.ha bide yaşlarıııı,bunu nasıl öğrenebilirm o üstündeki karelerden falan diildir heralde dimi???
BENİMKİ DE SES DUYDUĞU YADA BİR HAREKET HİSSETTİĞİ ZAMAN HAREKETLİ OLUYO BEN NEREYE GİDERSEM ORAYA GİDİYO BEN ONA ÇOK DÜŞKÜNÜM ONU ÇOK KISKANIYORUM BENDEN BAŞKA ONU BİRİ SEVİNCE ELİNE ALINCA DELİ OLUYORUM YEM BİLE VERMELERİNİ İSTEMİYORUM SİZCE ÇOKMU ANORMAL?????
biraz...:) ancak başkalarının onlarla fazla ilgilenmesini ve senin bütün hevesini kırmasını istemiyorsan buna uygun bir kılıf bulabilirsin. yem saatlerini ayarlamaya çalışıyorum o yüzden başkası yem vermesin gibi. veya fazla oynayınca korkuyorlar gibi diyebilirsin. ancak onların da evin bir nevi ferdi olduğunu düşünürsen evdekilerin de onlarla ilgilenmeye hakları olduğunu unutma. bir canlı için asla "benimmm" denmemeli bence:)) onlar arkadaştır...
aslında bende birileri ona kötü bişeyler söyleyince bende acayip bozuluyorum ama susturmaıyosun ki kimseyi!!!!yaa bişe sormuştum ama cevap gelmedi nese ben abaküsümün yaşını nasıl öğrencem??hoş henüz yaşına girdiğini sanmıyorum ama merak ediyorum???
kaplumbaganın yaşını dogum tarihini bilmiyorsan tam olarak bilemessin.sadece tahmini bir yaş hesabı yapabilirsin.
ağırlıgını ölçüp o cinsin maksimum ağırlığını biliyorsan,boyunu ölçüp cinsinin maksimum boyunu biliyorsan karşılaştırmalar yapabilirsin sadece.kapuktaki karelerin şeklinden şemalinden ya da buyuklugunden yaş hesabı yapılamaz.yani benim kaplumbagam su yaşında demek tahminden öteye giden birşey değil.
saol golyad. ya geçen gün evimize komşunun kapluşu da geldi ama o o kadar hareketliki!!!!bizimki onun yanında süt dökmüş kedi sanki,acaba rahatsızlığı var mıdır?üstelik ben hergün güneşe çıkarıyorum,yemlerini falan filan nese zamanında veriyiorum o sadece surda duruyo...