Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
daya yeni bi tosbaam oldu yardım.... - 4.sayfa
arkadaslar 1 gün önce bi sukaplumbağası geldi evimize,minicik,ufacık bisey.ama onun hakkında pek bişey bilmiyorum.şu anda sizin ölüm kafesi die adlandırdıınız kafesin benzeri bişey içindeve sanırım olması gereken hiçbişeyi yok!ısıtıcı vb gibi...ayrıca birazda iştahsız gibişu küçük balık yemi gibi şeylerden veriyorum 3 öğün,başka ne verebilirim??fanusu değiştirmem gerekirmi hemen yada neler almalıyım?cevaplarsanız çookk memnun olurum,şimdiden saolun
arkadaşlar ben kapluşumu 1aylıkken almıştım.bir akvaryumcudan. kaplumbağamı almadan önce yumurta olarak görmüştüm.çümkü akvaryumcu neredeyse sürekli olarak kaplumbağalarla ilgileniyo.neyse kaplumbağam şu anda 1yaşında tecrübe kazandım ancak çok deil.bu sıralar fazla yemek yemiyo.onu ölüm kafesinden teraryuma geçirdim birden yemek yemesi kesildi sizce bunun sebebi ne olabilir
slm benim bir tane kapluşumm var yaklaşık 1.5senedir benle.ismi dandik kocaman aldığımda zaten büyüktü şimdi dahada büyüdü ben ilk aldığımda akvaryumdaydı ama akvaryumu kırınca onuda başka bi yere yerleştirdimm.kardeşimin bebek küveti çok rahat hareket etti.çok tatlı.aslında ona benim günde 4 tane yem vermem gerekiyor ama o kadar şeker yiyoki verdikçe veresim geliyor:D yanına bir tanede yavru almayı düşünüyorumm. bu arada akvaryum alamayanlara ve kaplumbağa severlere tavsiyem bu küvvette cidden çok rahat ediyolar.ısıyıda evde zaten soba yanıyo ayrıca günde 2 bardak su çıkartıp yerine 2 bardak sıcak su ekliyorum
Evde su ekleme işlemi su kalitesini iyileştirebilir ama ısıy abir faydası olmaz. Uzun süreli düşünmelisiniz. Evde yanan soba gece sönüyor unutmayın. Makul bir bakım koşulu yaratmak için ısıtıcı kullanmanızı tavsiye ederim. Odanız sıcaksa zaten devreye girmeyecektir.
6 yıldır kaplumbağ bakıyorum ismi hayko büyük bir akvaryumum var ısıtıcı kullanmıyorum çünkü arkadaşım takılı unutmuş onun kapluşları haşlanarak ölmüş bende aynısını yaşamak istemem zatn ısı sorun olmuyo bizde ev sürekli sıcak yaz kış =) sora ilk zamnlar yanına tek kalmasın die ondan 1 yaş küçk bi kapluş aldım anlaşamadı kafasını ısırdı hayvancağız sadece 2 gün yaşayabildi bebek küvetinde bakmak ise çok sakıncalı plastik madde zamnla ona zarar verecektir birde yem olarak küçük karidese bayılırlar ve sucukla salama ama sucuk salam zararlı 2 haftada 1 defa az miktarda verirsen iyi olur marul üzüm yaprağ falanda seviyorlar ama suyunda çok tutma yemiyorsa alıp at yardım edebileceğim bişey olursa [email protected]
paticiijlal termostatlı ısıtıcı kullanırsan dediğin gibi bir sorun olmaz, sıcaklık sabit kalır. Tamam evin yaz kış sıcak oluyor peki su sıcaklığını hiç ölçtün mü ? Kışları gece kaloriferler kısılınca kaç dereceye düşüyor mesela ?