Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

daya yeni bi tosbaam oldu yardım.... - 3.sayfa

arkadaslar 1 gün önce bi sukaplumbağası geldi evimize,minicik,ufacık bisey.ama onun hakkında pek bişey bilmiyorum.şu anda sizin ölüm kafesi die adlandırdıınız kafesin benzeri bişey içindeve sanırım olması gereken hiçbişeyi yok!ısıtıcı vb gibi...ayrıca birazda iştahsız gibişu küçük balık yemi gibi şeylerden veriyorum 3 öğün,başka ne verebilirim??fanusu değiştirmem gerekirmi hemen yada neler almalıyım?cevaplarsanız çookk memnun olurum,şimdiden saolun

img

sheloft

19 yıl 10 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sen ortamını hazırla, akvaryum ısı vb benzeri aksesuarları ayarla kapluşun da hareketlenecektir. hareketsiz kaplumbağa dikkatle izlenmelidir.

img

beppomomo

19 yıl 10 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benımde yenı bır kaplumbagam var.bnır haftadır yanımda cızgılı bır su kaplumbagası.nekadar genıslıkte bır akvaryumu olmalı ,hazır yemle beslıyorum baska bır sey vermem gerekırmı,ısıtıcı muhakkak takmam gerekırmı,sanırım dort yasında ve dısı kabugunun kuyruga yakın kısmında bıra yumusaklık var normalmı kıs uykusuna tattıklarını ogrendım bu surede ne yapmalıyım.yardımcı olursanız sevınırım

img

yumurcak

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam öncelikle Bence ortalama 50 cmlik bir akvaryum sana senelerce yeter tabi kapluşun 4 yaşında dediğine göre boyunu ölçüp bildirirsen daha gdetaylı bilgi verebilirim.Hazır yemler dışında sebze et herşey verebilirsin.Kaplumbağalar için ısıtıcı çok önemlidir çünkü ısı değişikliği azlığı çokluğu onlarda hastalıklara neden olur ve ölümlere kadar gidebilir.Akvaryum filtre ısıtıcı alman şart.Eğer kaplumbağanın uzun yıllar seninle mutlu yaşamasını istiyorsan..eğer o kadar büyük bir kapluşsa yumuaklık normal değildir.Akvaryum almanı öneriyorum.Kaya da tabiki yararlı olacaktır akvaryumun içine yerleştirmelisin.Onun üstüne çıkıp kabuğunu kurtacaktır.yumuşamada en aza iner böylelikle.Kış uykusuna gelince benimkiler 3 senedir yatmadılar.Eğer eviniz kışında sıcak oluyorsa ve kapluşların suları her zaman aynı ısıda yani 28-27 derecedeyse uykuya yatmaları çok az görülür

img

by_falcon

20 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

eski mesajları hortlatmayalım. tarihine bakarsanız temmuzdan kalma. yumurcak cevapları okumamışsın ve senin sorularının cevapları zaten linkin içinde var.

img

beppomomo

ÖZEL MESAJ

bilmediğin için yaptın sanırım ama yeni konu açmalısın her sorun için yada o soruyla ilgili güncel konular varsa onların sltına da yazını yazabilirsin...

img

by_falcon

20 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

herkese selam arkadaşlar. benim de iki tane tosbik`im var yaklaşık 1-2 aydır besliyorum ama yaşayacakları ortam hakkında çok kapsamlı bilgim yok. ilk önce fasulye şeklinde plastik bi kap vermişlerdi petshop`ta. ondan sonra da ben gidip 25x35`a 10 cm yüksekliinde bi cam akvaryum aldm. yatay bi prizma işte. içine de çakıl taşları ve mercan koydum. evim biraz soğuk. o yüzden ısıtıcı almam şart mı yoksa almasam da olur mu ve kaç derecede tutmak lazım? ayrıca filtre ne kadar temizler (özellikle bnm akvaryumumu)ve gerekli mi? alırsam ne kadar zaman da bi temizlemem gerek suyunu? ve dibine de çakıl taşları yerine bi petshop`ta görmüştm çim halı gibi bişey böyle dipte çok güzel gözüktü gözüme. yani şimdi tahminen biçoğunuzda büyük akvaryum olanlar mesela dik büyük bi akvaryuma sahiptir benim akvaryumum yatay olduu için resimlerden yardım alamadıığım için dekorasyon konusunda biraz zorlanıyorum. mesela kuru kalmak için çıkacakları yerde nasıl bir tercih kullanabilirim? yardımlarınız için şimdiden teşekkr ederm.

img

maddugy

19 yıl 3 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

herkese selam arkadaşlar. benim de iki tane tosbik`im var yaklaşık 1-2 aydır besliyorum ama yaşayacakları ortam hakkında çok kapsamlı bilgim yok. ilk önce fasulye şeklinde plastik bi kap vermişlerdi petshop`ta. ondan sonra da ben gidip 25x35`a 10 cm yüksekliinde bi cam akvaryum aldm. yatay bi prizma işte. içine de çakıl taşları ve mercan koydum. evim biraz soğuk. o yüzden ısıtıcı almam şart mı yoksa almasam da olur mu ve kaç derecede tutmak lazım? ayrıca filtre ne kadar temizler (özellikle bnm akvaryumumu)ve gerekli mi? alırsam ne kadar zaman da bi temizlemem gerek suyunu? ve dibine de çakıl taşları yerine bi petshop`ta görmüştm çim halı gibi bişey böyle dipte çok güzel gözüktü gözüme. yani şimdi tahminen biçoğunuzda büyük akvaryum olanlar mesela dik büyük bi akvaryuma sahiptir benim akvaryumum yatay olduu için resimlerden yardım alamadıığım için dekorasyon konusunda biraz zorlanıyorum. mesela kuru kalmak için çıkacakları yerde nasıl bir tercih kullanabilirim? yardımlarınız için şimdiden teşekkr ederm.

img

maddugy

19 yıl 3 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm, foruma hoşgeldin.  oldukça eski bir başlığı yukarı taşımışsın ancak zaten aynı başlık içinde sana yardımcı olacak tüm bilgiler var. ısıtcı şart. akvaryumunu dibine temizleyebileceği malzemeler koy. aşağıdaki linki de ayrıca dikkatlice incele. kolay gelsin.

momo

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=5441

img

beppomomo

ÖZEL MESAJ

herkese slm umarım aranızda bi kaplumbaga sewere daha yer vardır:)))

img

jansın

18 yıl 9 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hoşgeldin. Yukarıdaki arkadaşa yazmış olduğumuz bilgilerden faydalanabilirsin. Bu arada başlığın tarihi oldukça eski. Eski başlıkları hortlatmayalım. Kolay gelsin.

img

beppomomo

ÖZEL MESAJ