Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

Tavşan alacağım ama

Arkadaşlar öncelikle merhaba, Tavşan almaya karar verdim bir kaç gündür araştırdım bakımlarına dair bilgileri zira petshopçulara güvenim hiç yok heleki bugün gittiğim bir yer bana kafese para vermeye ne gerek var kutuda besle dedikten sonra:( Benim endişem ben çalışıyorum hayvan gündüzleri maalsef kafesinde kalacak akşam ben geldiğimde tabiki salıncak. Bunalıma girer mi acaba? Almayı düşündüğüm kafes ölçüleri 70*47*37,5 tavşan büyüdüğünde bu ölçülerde rahat edermi.Ben kafesi arka balkona koymayı düşünüyorum balkon pen ile kapalı tamamen. Birköşeyi tamamen ona ayırmayı düşünüyorum aca pen i kemirebilir mi.Zira kafessiz orayı ona yaşam alanıda yapabilirim. Birde bu kurutulmuş yoncayı nerden bulabilirim okuduğum kadarırla yavruya yonca vermek gerekiyormuş kuru gıda yanı sıra.Yardımcı olursanız çok sevinirim bakımını tam anlamıyla öğrenmeden hayvanı alıp onu huzursuz etmek istemiyorum.

img

mevsimbahar

17 yıl 10 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba ,öncelikle bu konuda araştırma yapmış olmanız çok güzel petshopcuların dediği kutuda yaşar vs hikaye bilinçli bir petshop asla böyle tavsiyelerde bulunmaz ,kapalı balkonda besleyeceğinizi söylemişsiniz, balkonda ısınma sistemi varsa uygundur yani kışın belli bir derecenin altında yaşayamaz tavşanlar ,yazın her hayvan rahatlıkla beslenebiliyor ama kışı düşünerek hareket etmek lazım ,en büyük sorunlar o zaman çıkıyor ,tavşanlar peni kemirmezler merak etmeyin ancak kablo ahşap gibi malzemeler varsa yada yumuşak plastik gibi onları kaldırırsınız, saksıda bulunmamalı balkonunuzda ,kabloları beyaz sert plastikten kaplama malzemeleri ile kaplayabilirsiniz köşeden köşeye, bunlar evinizin içi içinde geçerli eğer onu evdede ağırlayacaksanız :)

kuru yonca bulamıyoruz malesef bizlerde ,belki saman bulabilirsiniz ama onuda hijyen açısından hiç kullanılmamış balya şeklinde almanız lazım, bilmiyorum temin edebilirmisiniz ama kurutulmuş meyve sebze dağ çiçekleri gibi vitacraftın bu selüloz ihtiyacını karşılamak adına çıkardığı ürünler mevcut onları da http://www.petburada.com    dan temin edebilirsiniz

sanırım almayı düşündüğünüz kafes de burdakinden http://www.petburada.com/pinfo.asp?pid=5116  oldukça büyük bir kafes tavşanınız rahat edecektir merak etmeyin.tamamiyle tavşanlar için dizayn edildiğinden saklanmak için bir evi ve kuru ot vs için özel bölmesi var .isabetli bir seçim.

umarım sağlıklı bir tavşan edinebilirsiniz.benim bu konudaki tavsiyem evde baheçde yada çiftlikte  yetiştiren varsa onlardan almanız ve 1 ay boyunca süt emmiş olduğundan emin olmanız

nedenini açıklayayım , petshoplardaki tavşanları cüce tavşan adıyla satmak için vede daha sevimli durduklarından 15 günlükken annelerinden ayırıp satışa sunuyorlar (sakın size cüce tavşan diye satılan tavşanlrı almayın bu ülkede cüce bulmanız çok zor)

tavşanlar 15 gün süt emdikten sonra sütle birlikte annelerinin yediği yemlerden yemeye başlarlar bu bir geçiş dönemidir ama ne kadar kuru yem yerlerse yesinler süt en az 1 aylık oluncaya kadar şarttır.15 günlükken ayrılan tavşanların bağışıklık ve sindirim sistemleri çok iyi gelişmiyor ve sizin en ufak bir hatanız (örneğin biraz marul lahana vermeniz) onu 1 gecede ishalden öldürebiliyor ne kadar büyümüş olursa olsun.yada hastalıklara karşı çok hassas oluyor ve siz daha ne olduğunu anlamadan ölebiliyor

petshoplarda çok küçük olmayan bir tavşanı alsam derseniz bu durumu değiştirmiyor hayvanın oraya kaç günlükken gelmiş olduğu önemli .birde pethoplar (istisnaları var elbette) tavşanların yaşı konusunda çok yalan söyler , bana 15 günlük bir tavşanı 2 aylık diye yutturmaya çalışanlar çok oldu 15 günlük bir tavşan avuç içiniz kadardır diğer bir deyişle bir bilgisayar mausu kadar ve asla o kadar kalmaz tahminlerinizden yada arzu ettiğinizden daha fazla büyür eğer bu kadar büyüdüğündede onu çok seveceğinizden eminseniz ona yeni yuva aramayacaksanız tavşan edinin bu çok önemli bir nokta

ancak petshoplardan alacaksanız muhtemelen bu kadar büyümesine kalmadan hayatını kaybedecektir

15 günlük bir tavşan resmi

şansınız bol olsun

sevgiler

img

sevgiyuvası

20 yıl 3 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok teşekkür ederim çok güzel bilgiler sunduğunuz için. Tavşancığı kışa önüne kadar balkonda tutmayı düşünüyorum fakat salınacağı zaman odamda olacak. Bu zaman diliminde odamı düzenlemem gerekecek çünkü odamda bir muhabbet kuşu ve kaplumbağalarım var:)kış için tavşanımada bir yer hazırlayacağım. !5 günlük yavru resmini vermenize çok sevindim zira dediğiniz gibi dün petshop sana cice tavşan getireceğim dedi:) Bende araştırdım Türkiye` de bulunmuyormuş dediğimde ise olur mu ben bulacağım diye klasik bir yalan sundu çok üzüldüm. Zaten tavşanı aldığım gübü veterinere götürüp sağlık kontrollerini yaptırmak istiyorum hem biraz ondanda bilgi almak amacıyla. Tekrar çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

img

mevsimbahar

ÖZEL MESAJ

mevsimbahar aramıza hosgeldin. sööledigin gibi cüce tavsan ülkemizde yok denecek kadar az. alacağın yavru icin belirttigin kafes 2 aya kadar uygun olur. ama 2 ay sonra sıgmayacaktır. evin icine serbest bıraktıgında pen dahil bütün mobilyaları kabloları kemirecektir. kurutulmusyoncayı besicilikyapan mandıra sahiplerinden bulabilirsin. hangi ilde oldugunu yazarsan yardımcı olabılırız

img

gokhankuscu84

19 yıl 6 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim. Ben Kocaeli`ndeyim.Bu dediğim ölçülerdeki kafesin siparişini verdim gelmesini bekliyorum. Kurutulmuş yoncayıda araştıracağım onlar için önemli bir besin değil mi. İlerde o kafes küçük gelirse nerde besleyebilirim acaba şimdi siz sığmaz deyince ben direk ilersini düşünmeye başladım:)

img

mevsimbahar

ÖZEL MESAJ

SLM ARKADAŞIM BENCE KAFES ALMANA GEREK YOK AMA KIŞIN HAYVANI İÇERİ AL BALKONDA YAŞAYABİLİR ANCAK AŞAĞI DÜŞMEZ DİMİ TAVŞANI ALIRKEN MAKAT TARAFINA FALAN BAK İSAL FALAN MI İYİCE İNCELE YADA BİLGİLİ BİRİSİYLE GİT >>ORÇUN<<

büyüdügünde daha büyükbirkafes alacaksın veya bahcede telle cevrili bir kümes yaparsan ona bundan daha büyük bi iilik yapamazsın

img

gokhankuscu84

19 yıl 6 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Balkonda düşme durumu yok pen ile tamamen kapalı zaten akşam ben geldiğimde evde serbest olacak. Çevremde maalesef tavşanlardan anlayan biri yok ama araştırdığım kadarıyla seçeceğim artık. Burun akıntısı varmı ona bakacağım sizin dediğiniz gibi ishal olup olmadığına bakacağım. Zaten hayvanı aldıktan sonra direk veterinere götürüpte kontrol ettirmek istiyorum onlar tabiki benden daha iyi anlar hastalıklı olup olmadığını. Bir hayvanın sağlığı benim için herşeyden önce gelir. Yardımınız için teşekkür ederim

img

mevsimbahar

ÖZEL MESAJ

selam arkadaşım bide tavşan alırken cinsine de önem wer bence bide karnını elle karnı çok yumuşak olanları alma anlar genelde ishal oluyolar bi de gözlerine burnuna falan bak iyice incele petshopcuların çoğu zaten hemen satmak ister sen onlara aldırma bence hayvanı incele hayvanı acele satmak isteyenlerden alma bişii onlarda hasatlaık oluyo >>ORÇUN<<

evde besleniyorsa mutlaka kafes alınması şart.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ