Sürüngen Forumları > İguana
zemin materyali - 2.sayfa
Merhaba arkadaşlar, Bende 40-45 cm boylarında bir iguana aldım. Buradaki tüm yazıları okudum ve çeşitli internet sitelerinde( türkçe ve ingilizce)bakımı ile ilgili faydalı bilgiler vardı. Ancak bir şey varki hiç bahsedilmemiş. ; dışkı ve idrar İster cam teraryum olsun , ister kafes olsun nasıl bir zemin döşemesi yapmak gerektiği çok açık değil. Bu hayvan ciddi miktarda dışkı-idrar çıkarıyor. Hergün temizlik yapılmalı. Tabana hergün değiştirilir bir materyal koymak gerekiyor. Bu bağlamda kum, çakıl gibi materyalleri hergün değiştirmek imkansız.Zira üzerine tırmanması ve dinlenmesi için platformlar konulabiliyor. Gazete kağıdı ve kağıt havlu bir kaç saatte sırılsıklam ve darmadağın oluyor. Bu kuş dışkısı gibi değil ki, kafesin sürgüsünü alıp boşaltalım. ben şahsen çözemedim. bir bilenin tavsiyesini bekliyorum teşekkürler
bugun bir veterıner e sordum zemın mevzunu dedı kı kedıler ıcın kullandıkları kum varmıs sıvı dıskıyı buharlastırıyormus sadece koku olarak kalıyormus yanı her gun degıstırmeye gerek olmaz. ayrıca gazete kagıdı falan hayvanın derısı hassas oldugu ıcın üzerindeki baskılar boyalar itibari ile ıyı gelmıyormus, ve sıcak kalması ıcın kum ya da benzeri bir materyal şartmış.
arkadaşlar yalnız tel kafesten bahsettiniz gerekli sıcaklığı sağlamak için bulunduğu mekanı ısıtmanız gerekiyor. amelyat eldiveni ile temizlerken dışkıları zorlanmıyacağınızı sanıyorum sarı kum yani çöl kumu kullanın sadece katı pisliğini temizlersiniz sıvı pisliği ise buharlaşır. ekstra olarakta parazit spreyi v.b. toz kullanabilirsiniz kumunda eczanelerde çok rahatlıkla bulabilirsiniz saygılar.
ben akvaryumda kediler için kullanılan cat`s best marka kumu kullanıyorum.. temizlemesi daha kolay oluyor ve koku yapmıyor sıvıyı hemende emiyo:)
tinsmith mrb bende bu hafta iguana almayı düşünüyorum ama tabiki öncelikle teraryumunu hazırlamam gerekiyor.dışkı konusu cok takılıordu aklıma ama siz değerli paylaşımcılar sayesinde bunuda yawaş yaaş hallediyorum.sorum şu : cat`s best marka kum kullandığını söylemişsin.bu kumun fiyatı nedir we hangi aralıkta değiştirilmesi gerekmektedir.bilgilendirirsen cok sevinirim. ayrıca bunun dışında bir kaç sorum daha var eğer yanıtlarım diyorsan msnde görüşürüz. [email protected] saygıLar..