Kuş Forumları > Papağanlar
Gri Papağan (Timneh)
Bebeğimiz doğduğu için Yakup`umuzdan ayrılmak zorundayız! :( Ev içinde bebekler ile papağanların aynı ortamda bulunması sakıncalıdır derler. Bu sebeple balkona koyduğumuz papağınımız bu durumdan pek hoşnut kalmadı. Üzülüyorum haline. Bir yıldır satmamakta ısrarlı olmama rağmen sanırım hayvana kötülük ettiğimi düşünmeye başladım. Yakup 3 yaşında, İstanbul doğumlu. 2 yıldır bizimle beraber, daha önceki ailesi de bebekleri dünyaya geldiği için 1 yaşındayken ondan ayrılmak zorunda kaldırlar. Şimdi aynı durum benim için de geçerli. Eğer ilgilenemeyecekseniz sakın düşünmeyin, çünkü bu hayvanların zekaları kadar çok da hassas yapıları var. Eğer İstanbul`daysanız gelip Yakup`la görüşebilirsiniz. Yakup`un fotoğraf albümü http://picasaweb.google.com/serkanozkeskin/YAKUP
Yakup ta strese bağlı TÜY YOLLAMA sorunu olduğu resimlerden çok açık bellidir .Düşünen arkadaşlar iyi düşünsün bilgilerinize.. İyi ilgilenemeyecekler talip olmasın bu yavrucağıza.
slm ben alabılırım çook tatlı onunlada çook ılgılenebılırım [email protected] bende ıstanbuldayım msn ekledım sızı 0539.8127335 banada ulaşırsanız sevınırım
[email protected] eklersenız sevınırım 0539.8127335 bende ıstanbuldayım onada çççooook ıyı bakarım
gerçekten çok güzel bir papağan bende ilgileniyorum [email protected] msn adresim bana bu adresten ulaşırsanız sevinirim daha önce de papağan baktığım için sizin yavrunuza da çok iyi bakacağımdan emin olabilirsinz
üzüldüm bende mıstığımı verdim ve çok pişman oldum.bakacagız kimseye vermeyiz dediler ama kar amaçlıymış.anladım ama iş işten geçti.neyse resimlere baktım iiii hoş ama tüy yolma sorunu var oda ilgisizlikten.dahada ilerliye bilirde son halinde kala bilirde,neyse nekadar istiyorsun.
jakonuz insallah güzel sıcak bir yuva bulur ERKEK jakonuz.stresten yolduğunu düsünmüyorum.sizinkinin muhtemel kuvvetli barsak enfesiyonuna bağlı gibi.ama tedavisi mümkün yine alacak arkadaslar gözönünde bulundursun ama genç erkek ve çok sempatik bir timneh.
kuşadam saka mısın sen? bu resimlere bkarak bu jakonun erkek olduğu kanaatine varamazsın. bilgin yoksa yardımcı olayım, jakolarda cinsiyet tahmini dna testi ile yapılır. bazı jakolarda dişilik belli olabilir, bu ise kuyruk altlarındaki tüy renginden ve kanat altı tüy renklerinden anlaşılır ama her dişidede bu belirginlik olacak diye bir kural yoktur. ayrıca yakup cok sevimli ama malesef ya tüy yolma sorunu var yada hasta. tedavisi yapılmadan el değiştirrise çok üzücü sorunlar dogurabilir. umarım onunla ilgilenebilecek bir aileye gider. bebekle papaganlar aynı evde yasayabiliyorlar aslında ama tabi bu durum 10 kat özen gerektirir.
elbette dna testinden belli olur ancak bazı fiziksel özellikleri enin de kuyruk altı tüyleri dediğin gibi ,gaga-alın yapısı boyun,kanat başları kuyruk tüyü sekil ve yapısı az çok belli ediyor dişili-erkekli çift çok jako papagan gördüğüm ve ilgilendiğim için söylüyorum bu benim fikrim tekrar erkek diyorum şaka değilim bu arada gerceğim isterseniz dna testi yaptırın görün .papağanın tüy yolma problemi zaten bariz.bu arada doğduğumdan beri yüzlerce kuşun içindeyim her renk sultan ve cennet papağanları da ürettim.
ayrıca alerjik bir durum yoksa papaganın evde olması pek sorun yaratmaz bu da cok düsük bir ihtimal yanlız hamile bayanlar için KEDİ beslenilmesi gebelikte ciddi sağlık sorunu yaratıyor.tabiki aile hekimleri de bu konuda uyarı yapacaklardır.