Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
dişi muhabbet kuşu lütfen bakın...
Arkadaşlar bugün petshoptan 1 çift altında 3 yumurta bulunan muhabbet kuşu aldım. Ama dişinin kanat tüyleri dökülmüştü, hatta kanatlarının en üst kısmında biraz derisi gözüküyordu.Acaba doğurduğu için mi yeterli beslenememiş bu şekilde olmuştu lütfen yardım edin eğer hastalık gibi birşey varsa hemen götüreyim...
EVET ARKADAŞIM,SEN HEMEN BU KUŞU GÖTÜR.BU KUŞ SANA YAVRU VERMEZ.BÜYÜK BİR İHTİMALLE BU KUŞU YUMURTLATA YUMURTLATA CANINI ÇIKARMIŞLAR.BOŞA UĞRAŞMA,HEVESİNİDE KAÇIRMA.ANKARADA İSEN SANA YENİ EŞ TUTMUŞ ÇİFT SATABİLİRİM.05547755340 ARARSAN GÖRÜŞÜRÜZ.
kardeş kuşu biraz dinlendirip, çok iyi bir şekilde beslersen iyi olur. kuşa da yazık.... şu anda yumurtladığı yumurtaları çıkarırsa, cülükler büyüdükten sonra yuvayı kaldır.
Arkadaşlar çift kuşu geri götürdüm yerine başka bir çift aldım. Dişi kuşun altında 3 yumurta var ve halen karnı dolu. Ama bir sorun var bu çiftim hiç yan yana gelmiyor çok uyumsuz erkek yuvaya hiç girip çıkmıyor.Kavga edip duruyorlar. Önceki çiftim çok uyumluydu keşke götürmeseydim :( Arkadaşlar bu uyumsuzluğun nedeni nedir? Yoksa aldığım yer hani dişiler tek başlarına doğuruyorlar ya adam yumurtladığını gördü para kazanmak için içine erkek mi attı?
Arkadaşlar aldığım muhabbet kuşlarını aldığım yere götürüp değiştirdim. Aldığım çiftden dişinin altında 3 tane yumurta var ve karnı halen dolu. Fakat çiftler çok uyumsuz hiç yan yana gelmiyorlar. Bazen bunlar nasıl çiftleşmiş diye düşünüyorum. Bir de arkadaşlar dişi muhabbet kuşları erkek olmadığı zaman da doğuruyor fakat boş çıkıyor. Petshoptaki adam doğurduğunu görüp sırf para kazanabilmek için içine erkek atabilir mi? Böyle düşünmemein sebebi kuşlar habire kavga ediyor önceki çiftim çok uyumluydu yuvaya girip çıkıyordu fakat erkek yuvanın yanına bile yaklaşmıyor...
Slm arkadaşlar önce yaptığınız işin yanlış olduğunu söylemekle ie başlayacağım altında yumurta olan hayvanları alıp getirmişsiniz Eğer bu kuşlar eş değilse dişi kuş yavrular çıktığı zaman o erkeği öldürecektir büyük ihtimalle benim size önerim birbirine uyumlu iki tane kuş alıp kendiniz eşleştirmeniz olacaktır birbirine uyumlu yaşları uygun iki kuş bulursanız merak etmeyin uygun ortamı sağladığınız taktirde bunlar çiftleşecektir. Birde kuş alırken eğer pet shop tanıdığınız ise evde yavrudan büyütülmüş pet shopa getirilip satılmış kuşlar varsa onları tercih ederseniz eşleşme daha kolay olacak ve damızlık artığı kuş almamış olacaksınız dolayısıyla verim artacaktır tşk.ler
Ben gözlemlediklerimi size anlatıyorum ki yardımcı olasınız. Yavuz bey kuşun çift mi değil mi bilmiyorum. Geri götürmek istiyorum ama bu sefer de gidersem 3. gidişim olacak yüzüm tutmuyor. Arkadaşlar başka yardımcı olabilecek kimseler var mı çiftler arasında bazen böyle uyumsuzluklar varmıdır yoksa benim ki çift falan değil mi?
slm bi 10 gün kadar sabret ve gözlemle iyice sabır çokönemli öyle hemen balık gibi çiftleşip yavrulamaz bunlar.evdeki ortama seslere alışsınlar yuvayı bence çıkar bisüre hayvanlar önce birbirine iyice alışsınlar2 hafta sonrada tekrar yuvanı tak ozaman daha çok işe yarayacaktır.sabahın ışıklarından sonra daha çok genelde çiftleşirler kaçırıyo olabilirsin erkek çok sık diş ikadar girmez yuvaya aklında olsun
Arkadaşlar kuşlar hakkında fazla bilgim olmadığı için siz tecrübeli arkadaşlardan yardım almak istiyorum. msn adresim [email protected] lütfen ekleyin...
ozzo yumurtalığı nasıl çıkarayım içinde yumurta var. Bende zaten bunun için kou açtım. Yumurta varsa bunların uyumlu çift olması gerekir diye düşüyorum ama benimkiler tam tersi...