Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
dişi muhabbet kuşu lütfen bakın... - 2.sayfa
Arkadaşlar bugün petshoptan 1 çift altında 3 yumurta bulunan muhabbet kuşu aldım. Ama dişinin kanat tüyleri dökülmüştü, hatta kanatlarının en üst kısmında biraz derisi gözüküyordu.Acaba doğurduğu için mi yeterli beslenememiş bu şekilde olmuştu lütfen yardım edin eğer hastalık gibi birşey varsa hemen götüreyim...
değerli arkadaşım. sanırım sizin kuşunuzda dişi sorunlu bir hayvan . muhabbetlerde bazen meydana gelen bir olaydır.dişi kuş yumurtladığı zaman yumurtalarını erkekten kıskanır. ve kavga başlar. yavrular çıkınca erkeğini döverek öldürdüğü bile görülmüştür. benim size tavsiyem yavrular çıkınca erkeği yanlarından al. dişi yavrulara bakacaktır. yavrular büyüyüncede o dişiyi mutlaka elinden çokar. daha uyumlu bir çift al.
mrhb arkadaşlar sizden yardım almak istiyorum. bnm bi erkek muhabbet kuşum vardı 3-4 ay önce bi dişi kuş aldm ve 15 gün önce yumurta yapmıştı 5 taneydi fakat şimdi 3 tane kalmış galiba 2 taneyi kırmış size soracağım soru şu dişi kuşum erkek olanı kafese almıyo ve fena şekilde kavga ediyolar bn de anlamadım nedn kavga ettklerini başta kavga etmiyolar yanyana ötüşüyolar fakt daha sonra kvga ediolar bn de erkek kuşumun kafesini ayırdım ben şimdi ne yapmalıyım acilll yardım istiyorum.
dişi kuşlar yumurtlama döneminde strese girerler ve cok sinirli olabilirler eğer senin erkek kuşun sinirliyse kavga etmeleri normal dişi kuşta bu stres nedeniyle yumurtaları kırmıs erkekle kavga etmis olabilir
arkadaşlar benim önemli bir sorum daha var bnim bir sultan papağanım vardı dişi ben onu duvara astım ertesi gün baktım ki yumurtlamış 4 gun sonra 1 yumurta daha yaptı tek başına erkek yoktu çok şaşırdm hemde kafesin içine yapmış akşamları yumurtaya oturuyor sabahları sürekli ötüyor bana yardım edin çok rica ediyorum acil cvp yazın
arkadaşlar benmde bi çift muhabbt kuşum var daha yeniler ama ayrı olark aldm ilk günden beri iyi anlaşıyolar ve sürekli yanyana duruyolar gagalaşıyolar ötüşüyolar ama erkeğin dişinin kuyruğuna hiç dokunmuyo çiftleştklerini hiç görmedm neden olabilir
mrb arkadaşlar bnm bir çift muhabbet kuşum var 3 tane yumurta yaptı fakat kocasıyla kavga ettiler şimdi 1 yavru yumurtadan çıktı erkek kuşum dişi kuşla beraber değil ayrı ayrılar bn ne yapmalıyım bana yrdmederseniz çok ii olur
bence ben denedim ve bu işe yaradı iki çift kuşumuda yuvanın içine koyup (bu yuvaya alışmaları içinde iyi bir şey) deliği elimle kapattım.Arrtık 2 kuşumda giriyorlar:D birde sorum var kendi kendilerine girince çiftleşmişler midir ?
arkadaslar benım dişi bır kusum vardı yaklasık 2 ay once bır erkek aldım dişi daha iri olması sebebıyle erkegı korkutuyordu fakat sımdı sımdı anlasıyorlar erkek dişiyi kendı agzıyla beslıyor yumurtalık ıcınde ve yuva ıcınde daha cıftlestıklerını gormedım fakat dişi yumurtalıga coksık gırıyor ve ıcınde beklıyor sorum su ben yumurtalıga bısey koymam gerekırmı yumurtlaması ıcın bırde cıftlerın daha ıyı beslenmesı ıcın ek neler vermelıyım (kus kumu,yumurta vs.) yardımcı olabılırmsınınz
ben 4 muhabbet kuşu 7 papağan beslemiş kişiyim o hasta değil vitaminsiz kalmış ona vitamin alıp petshoptan isticen suyuna damlat kuşun iş biter onda hastalık bile olmaz