Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
süs tavuğu kolleksiyoncusu - 3.sayfa
piyasada çeşitli süs tavuğu üretenler var. kataloga göre üretim yapan şu ana dek rastlamadım 45 yıllık süs tavuğu üreticisiyim. maksadım ticaret değil. ama bir işi yapacaksan ya hep ya hiç. aktif satıcı değilim. elinde 30 tür tavuk var. haliyle satabileceğim fazla türler var. çünkü her istediğiniz tavuğu her zaman alamazsınız. yerim izmir de telefonum: 05362252608 almak isteyen gelsin görsün. gönderme yapamıyorum. adım : refik yanık. orjinal ırk takası yapılır. elimde bulunan fazla ırklardan kan değişimi için takas yapabilirim. civciv sezonu da başladı. üretime başladım. süs tavukçuluğu branşının alfabesini çoktan bitirdim. bu branşta ciddi üreticilerle görüşmek tanışmak isterim. kapımız bütün hayvan dostlarına açık. temennim yeni neslin bu kanatlı hayvanları kataloglarda değil canlılarını görmek için uğraş veriyorum. (mutluluğum belki de şundan ileri geliyor. Bende olanlara seviniyor, olmayanların da üzerine düşmüyorum).
merhaba ryanik kardeş vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim saygılar.
Sevgili dostlar ben Muğla Bodrum`da yaşamaktayım.Bende çeşitli cinslerde süs tavuğu bakma arzusundayım.Eğer elinde çaşitli cinslerde özellikle japones ve habeş cinsi vermek yada makul fiyatlara satmak isteyen dostum var ise bana [email protected] adresinden mail atabilİr yada msn yolu ile ulaşabilir.SEVGİLERİMLE
Sayın Bodrumlu iyi damızlık hayvan sahibi olmak istiyorsanız yetişkin civciv bulunur yolunuz mutlaka izmire uğraması lazım gelip birde yerinde görerek almanız isabetli olur saygılarımı sunarım !!!!
Sayın Rifat Bayraktar! bey ben sizi tanımıyorum sizde beni tanımıyorsunuz. sitemkar yazı yazmaya ne gerek var? hem size kim dediki peç tavuğu besleyin size benim ne yalan borcum varki görmeden ahkam kesiyorsunuz görürsünüz benide tanırsınız o zaman belki sözlerinizi geri alırsınız hem sevgi varken didişmek niye ? benim fıtradımda yalana riyaya yer yoktur bunu böyle bilin (not) size bir nasihat edeyim kümesinize hindi kaz ördek bıldırcın peç tavuğu keklik sülün bunlara yer vermeyin benim bu dalda iddam avrupa litaratürüne girmektir saygılar sunarım .
...(not) size bir nasihat edeyim kümesinize hindi kaz ördek bıldırcın peç tavuğu keklik sülün bunlara yer vermeyin benim bu dalda iddam avrupa litaratürüne girmektir saygılar sunarım . ryanık. Neden bu hayvanları kümese sokmayalım.. mundar mı? Yada bu hayvanlar kumesımızde varken avrupa lıteraturune küçümsenip girilemıyor mu? Haddime degıl nasıhat etmek ama lıterature gırmek ıstıyorsanız yenı seyler elde etmelısınız.Olan turlerın devamlılığını herkes yapar. Tabı temın ettıgı takdırde, bulabılırse... Formun orjınını korumakla degıl, kendınıze aıt kabul edılmıs formlar olusturmakla lıteraturlarde yer bulursunuz... ...saygılar...
avrupadaki hangi kuruluşun ve hangi daldalında litaratürüne geçmek istiyorsunuz? bunu açıklarmısınız. avrupadaki ve dünyadaki üretici birliklerini biliyormusunuz? size yardım edeyim. 1- American Pouldry association http://www.ampltya.com/ 2-The poultry clup of gread britain http://www.poultryclub.org/home.htm 3-Australia`s National Breed http://www.australorps.com/ 4- fransa http://nscf2.free.fr/ saygılarımla
sn refik hocam; Türkiyede ki bütün süs tavuklarının babasının Atilla Boronkay olduğunu söylüyorlar. Ne dersin?
Ben atilla boran kayı tanıdığımda belki sizler hayvancılık yapmıyordunuz.Benim onunla teşriki mesayimi kendisine sorbilirsiniz o yurt dışında damızlık getirdiğinde önce bana verir sonra kalırsa başkalarına verirdi tabiiki o muhteşem bir satıcıidi kendisine defalarca varisinin bu branşta ben olacığımı söylemişimdir.
sn refik bey; sn A.Boronkay bey,i tanıdığınıza göre; sn Atilla bey`in onca sahip olduğu değere rağmen (maddi ve manevi)ne kadar alçak gönüllü ve böbürlenmekten kaçınan biri olduğunuda bilirsiniz... Ya siz? Şimdi size soruyorum; Mademki onun varisiymiş gibi (!)(?) hissediyorsunuz kendinizi.. neden başkalarından duyuyoruz sn Atilla bey` adını da siz söylemiyorsunuz? En azından Türkiyede bu işi sn Atilla bey sayesinde başladığınızı ve Duayen`in (üstadın) o olduğunu... Bir günde de sn Atilla bey`in yanında çalışan (isminide belirtirim) kişinin el altından nasıl yumurta çalıp (ve kime) sattığını da anlatırım... Evet yaşım sizden çok küçük ve kümes hayvancılığına yeni başlamış da olabilirim...Ama bir gün bu konuda bilgilerim ve olanaklarım artarsa sn Atilla bey gibi alçakgönüllü olacağım... bir bildiğim varsa paylaşacağım, bilmediğim varsa da bilmiyorum demenin erdemini yaşayacağım. Kaçamak sözlerle sanki biliyormuş gibi davranmayacağım.... saygılarımla (umarım bir daha cevap yazmak durumunda kalmam)
(Not)[Size bir nasihat edeyim kümesinize hindi kaz ördek bıldırcın beç tavuğu keklik sülün bunlara yer vermeyin benim bu dalda iddaam avrupa litaratürüne girmektir saygılar sunarım. r.yanık] r.yanık bey AdemŞAHİN bey in neden bunlara yer vermeyelim sorusunu cevaplamamışsınız.Neden acaba??? Hem nasihat ,hem de açıklama yapmıyorsunuz!!!Bu işi hobi olarak yapıyorum diyor,hobi kısmına cevap yazmıyorsunuz!!!Ama maaşallah tavuk civciv isteyen olursa hiç bekletmiyor cevaplıyorsunuz. Atilla beyin kolleksiyoncu yönünden söz etmiyor,satıcılığını ön plana çıkarıyorsunuz.Kendinizin hobi için uğraştığınızı yazıyorsunuz.Peki Atilla bey in satıcılığın varisi nasıl oluyorsunuz. Ben sülün besliyorum.Ama ticaretinide yapıyorum.Bende yaşça büyük ve tecrübeli birinden neden sülün beslenmeyeceğini öğrenmek isterim. Birde Atilla bey in soyadı Boronkay dır.